REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
29.2° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Unele femei nu prezintă niciun simptom de fibrom uterin. Semnele care trebuie să te trimită la doctor

Unele femei nu prezintă niciun simptom de fibrom uterin. Semnele care trebuie să te trimită la doctor

A.F. 22 iunie 2023 | 00:00 305

Este foarte obișnuit pentru majoritatea femeilor să creadă că sângerarea menstruală abundentă, durerile de spate, disconfortul pelvin, urinarea frecventă, actul sexual dureros și infecțiile urinare sunt lucruri normale. 

Unele femei nu prezinta niciun simptom de fibrom uterin. Semnele care trebuie sa te trimita la doctor

Dar aceste condiții nu sunt întotdeauna normale și se pot datora prezenței fibromului uterin, care este o preocupare foarte importantă pentru sănătatea publică.

Unele femei nu prezintă niciun simptom de fibrom uterin

Fibromul uterin este o afecțiune medicală foarte frecventă care afectează femeile și este unul dintre cele mai frecvente motive pentru consultații medicale pentru femeile cu diferite plângeri.

„Este vorba de tumori fibroase care cresc în pereții uterului (uterului) și apar adesea la vârsta fertilă. De obicei, nu sunt canceroase și pot fi unice sau multiple. Ele pot exista ca tumori unice sau multiple și pot crește fie intern, fie extern.

Fibroamele pot varia în mărime, variind de la puieți mici până la mase mari care pot provoca distorsiuni și mărire a uterului. Este important să rețineți că fibroamele sunt în general benigne în natură”, a spus dr. Ritu Garg, consultant Obstetrică și Ginecologie, HCMCT Manipal Hospitals, Dwarka, pentru Time of India.

Unele femei nu prezintă niciun simptom de fibrom, în timp ce altele pot avea:

  • disconfort pelvin,
  • frecvență crescută a urinei,
  • sângerări abundente în timpul ciclurilor menstruale (menoragie),
  • anemie severă,
  • retenție urinară care duce la hidronefroză
  • o masă pelvină mare.

De asemenea, poate afecta fertilitatea femelelor, în funcție de dimensiunea și localizarea fibromului.

Cauze și diagnostic

Fibromul uterin este diagnosticat în majoritatea cazurilor la femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 45 ani, înainte de menopauză.

Există puțini factori de risc cunoscuți în afară de a fi o femeie în vârstă fertilă, antecedentele familiale, obezitatea, deficiența de vitamina D și o dietă bogată în carne roșie și săracă în legume, fructe și lactate. produse.

„De multe ori, fibroamele sunt asimptomatice și se găsesc în timpul examenului ginecologic de rutină. Confirmarea ulterioară a fibromului se face prin ultrasunete, care poate fi pe abdomen sau prin introducerea unei sonde în vagin pentru a găsi dimensiunea și localizarea fibromului.

Sunt efectuate teste de diagnostic mai specifice, cum ar fi RMN, histerosonografia și histeroscopie, pentru a decide asupra unui plan de tratament suplimentar. Testele de laborator, cum ar fi hemoleucograma completă și alte teste, sunt, de asemenea, efectuate pentru a exclude anemia și afecțiunile asociate”, a evidențiat dr. Garg. 

Tratamentul pentru fibrom uterin

Abordarea pentru tratarea fibromului uterin poate fi adaptată în funcție de factori precum dimensiunea, numărul și localizarea fibroamelor, precum și prezența simptomelor și obiectivele de fertilitate ale individului.

În cazurile în care fibroamele sunt asimptomatice, tratamentul imediat poate să nu fie necesar. În schimb, examinările periodice pelvine și ultrasunetele sunt de obicei recomandate pentru a monitoriza starea.

Tratamentul fibromului variază de la medicamente și intervenții radiologice până la îndepărtarea chirurgicală a fibromului. Sunt sugerate medicamente hormonale, cum ar fi pilulele contraceptive, DIU cu progesteron  și agoniştii GNRH.

Înlăturarea chirurgicală a fibromului cu sau fără îndepărtarea uterului (miomectomie sau histerectomie) poate fi decisă în funcție de vârsta și paritatea pacientului. Embolizarea arterei uterine și utilizarea ultrasunetelor focalizate de mare intensitate sunt tehnici mai noi care pot micșora dimensiunea fibromului și pot ameliora simptomele.

Prevenție

Deoarece nu există o cauză cunoscută a fibromului uterin, nu există un protocol clar pentru a le preveni, dar anumite obiceiuri de stil de viață, cum ar fi folosirea fructelor proaspete și a legumelor crucifere (broccoli, conopidă și napi) și evitarea conținutului ridicat de zahăr și aditivi alimentari pot ajuta.

Exercițiile regulate, menținerea unei greutăți sănătoase și limitarea consumului de alcool ajută foarte mult.

De asemenea, este important să ții un calendar menstrual și să faci controale ginecologice regulate la timp, mai ales dacă te afli în categoria cu risc crescut, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768