REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.3° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
30.3° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Universitatea de Sport din București vrea DESPĂGUBIRI în locul TERENULUI vândut de MAMAIA SA lui MURAD

Universitatea de Sport din București vrea DESPĂGUBIRI în locul TERENULUI vândut de MAMAIA SA lui MURAD

Replica API 2 iunie 2021 | 23:21 8888

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București cere, de la Mamaia SA, un teren în suprafață de 3 hectare, din Mamaia, zona fostului camping Popas III, teren pe care l-a vândut unor privați și care este plin de construcții. Societățile în cauză, deținute de Mohammad Murad, au cumpărat terenuri în perioada 2000-2018, au desființat anumite construcții existente, le-au modernizat pe cele preluate și au edificat noi construcții, cu aceeași destinație de activitate turistică, care astăzi alcătuiesc complexul Phoenicia Resort, situat în Mamaia Nord, nr. 99.

UNEFS este succesoarea în drepturi a fostului Oficiul Național de Educație Fizică ce a fost absorbit de Institutul Superior de Educație Fizică și Sport în baza Decretului nr.2651/14.11.1936 și care, ulterior, și-a schimbat denumirea în Academia Națională de Educație Fizică și Sport și apoi în Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. Prin absorbție, ISEF a dobândit drepturile și obligațiile persoanei juridice absorbite, respectiv cele ale ONEF și, având în vedere că la data absorbției, persoana juridică ONEF avea în proprietate imobilul teren din Mamaia, prin transmisiunea patrimoniului, persoana juridică absorbantă a dobândit dreptul de proprietate asupra acestui imobil, acesta din urmă fiind preluat de către stat, în mod abuziv.

UNEFS

UNEFS a solicitat restituirea în natură a terenului în suprafață de 3 ha, încă din 2001, prin intermediul notificării transmisă prin executor judecătoresc, dar fără succes. În 2019, a venit cu aceeași solicitare, iar prin decizia nr.1/29.01.2019 emisă Mamaia SA i s-a respins solicitarea de restituire în natură a terenului, deoarece terenul a trecut în proprietatea altor persoane în temeiul contractelor de vânzare cumpărare, printre acestea numărându-se Rosa Route S.R.L. Colombo S.R.L. Sabin Tour , Phoenicia Express, Perla Majestic S.A, deținute de Mohammad Murad. Prin aceeași decizie, s-a dispus acordarea de măsuri reparatorii sub forma compensării prin puncte, în conformitate cu Legea nr.165/2013.

fostul camping

Universitatea a chemat-o la bară pe Mamaia SA, solicitând magistraților obligarea acesteia la restituirea terenului și constatarea nulității absolute a contractelor de vânzare cumpărare și a actelor subsecvente, însă aceste capete de cereri au fost respinse. Nici nu ar fi posibil lucrul acesta, în condițiile în care, în perioada 2000-2018, au fost desființate anumite construcții existente pe terenul din Zona Camping Popas III Mamaia, au fost modernizate cele preluate și au fost edificate noi construcții, cu aceeași destinație de activitate turistică.

Au intervenit în litigiu și societățile de mai sus, precizând UNEFS nu are dreptul de a beneficia de măsurile reparatorii pentru că nu are calitatea de persoană îndreptățită, în condițiile în care nu s-a făcut dovada existenței proprietății asupra terenului de 3 ha solicitat a fi restituit acesteia în patrimoniul Oficiului Național de Educație Fizică și Sport și nici a calității de continuatoare a fostului Oficiu Național de Educație Fizică. Cererea Universității a fost respinsă.

Afaceristul Murad a reuşit, în 2001, să achiziţioneze un teren de 8 hectare, la un preţ de doar 8 USD/mp, în zona Mamaia-Năvodari, pe care a construit ansambluri rezidenţiale de apartamente de vacanţă – Coral Beach, dar pe care între timp le-a măritat, alcătuind complexul Phoenicia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde se duc banii ? in ce tari? nu cumva spre H a m a s ? C i n e l-a ad us pe ace st in di vid?Cum si-a cum pa rat locul?
5
2
Nu il mai tot aparati pe Murad asta, este un hot notoriu Sa nu mai pozeze in mare investitor ca a furat, fura de rupe. S-a mai aciuat si pe langa Rares Bogdan
17
2
Un labagiu murad asta! Un libidinos var cu haysam
18
2
Dar cat au fost buruieni si rahati de ce nu ati facut nimic hotilor. Ce jeguri penale sunteti. Omul asta a cumparat , a facut ceva frumos , nu ca voi ati lasat totul parloaga si acum veniti ca milogii la pomana, natie de sclavi imputiti.
14
19
mamaia sa a fost un mare jaf. nu are ce sa se mai recupereze paguba e facuta banii papati
28
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016