REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.3° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Universitatea Maritimă din Constanța organizează o conferință internațională

Universitatea Maritimă din Constanța organizează o conferință internațională

Deria ISLEAM 21 august 2024 | 09:49 699

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC), în colaborare cu European Mentoring Programs in Academia Network (eument-net), organizează, în perioada 2 – 3 septembrie 2024, la sediul central al UMC (str. Mircea cel Bătrân, nr. 104, Constanța), Conferința internațională Mentorat pentru dezvoltarea carierei femeilor implicate în predare și cercetare universitară și planuri de egalitate de gen.

Universitatea Maritima din Constanta organizeaza o conferinta internationalaUniversitatea Maritimă din Constanța

 Scopul conferinței este lansarea în premieră în România a programelor de mentorat pentru personalul universităților, în scopul avansării în carieră. 
“Astfel de programe se derulează deja în universitățile din Europa. Dorim să ne aliniem astfel tendinței europene de a dezvolta programe de mentorat dedicate femeilor care vor să avanseze în cariera universitară. Punem astfel bazele unei rețele, în mediul academic, care oferă femeilor resursele și sprijinul necesar pentru a-și atinge potențialul maxim în carierele lor academice și de cercetare”, a declarat Conf. dr. ing. Cristina Dragomir, reprezentant UMC și vicepreședinte al Asociației Profesionale a Experților și Tehnicienilor în Egalitate de Șanse.

Evenimentul reunește cercetători, personalități academice și politice europene: doamna Kateřina Svíčková (din partea Comisiei Europene) aflată la conducerea Gender DG Research & Innovation Unit Democracy, Equality & Culture, reprezentanți ai Ministerului Educației, domnul Csaba Ferenc Asztalos - Președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, doamna Secretar de Stat Luminița Popescu – Președinte al Agenției Naționale Pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați (ANES), precum și reprezentanți ai programelor de mentorat pentru personalul academic din peste 17 universități internaționale.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul https://www.eument-net.eu/mentoring-potentials-for-the-advancement-of-female-careers-in-european-academia-and-research-and-gender-equality-plans/

Rector al Universității Maritime din Constanța
Conf. Univ. Dr. Ing. Gabriel- Mărgărit RAICU

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365