REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Universitatea Ovidius a pierdut în justiție: a fost obligată să-i recunoască studiile de master șefei ISJ Ialomița

Universitatea Ovidius a pierdut în justiție: a fost obligată să-i recunoască studiile de master șefei ISJ Ialomița

Mirela PASCAL 16 octombrie 2023 | 00:00 11886

Inspectorul general școlar al IȘJ Ialomița, Iuliana Steluța Mitrea a „îngenuncheat” Universitatea Ovidius Constanța în instanță! Magistrații au obligat instituția de învățământ superior să-i recunoască studiile de master, după ce i-a anulat studiile universitare de masterat "Matematică didactică" din cadrul Facultății de matematică şi Informatică. Universitatea Ovidius a realizat, la finalul studiilor, că inspectorul nu ar fi avut la dosar o diplomă de licenţă pe numele acesteia, diplomă ce îi permitea înscrierea şi ulterior parcurgerea programului de master la care s-a înscris.

 Universitatea Ovidius a pierdut in justitie: a fost obligata sa-i recunoasca studiile de master sefei ISJ Ialomita

Steluța Iuliana Mitrea, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, a cerut echivalarea studiilor universitare de scurtă durată, ciclul I de studii universitare de licenţă în domeniul Matematică, specializarea Matematică”, prin Atestatul de echivalare emis de Universitatea de Vest Timişoara, conform căruia „i se echivalează studiile de scurtă durată, cu ciclul I de studii universitare de licenţă în domeniul Fizică, specializarea Fizică”.

În 2017 s-a înscris la masterul Facultății de Matematică şi Informatică, specializarea Matematici Didactice, din cadrul Universității Ovidius, pe care l-a susţinut şi promovat, în anul 2020, fiindu-i eliberată și o adeverinţă care reprezintă un act de recunoaştere a unor studii absolvite, adică ţine loc de diplomă de master până la eliberarea acesteia şi produce efecte juridice în consecinţă, de la data eliberării. După ce a finalizat studiile, pe care le-a și plătit, inspectorului ISJ nu i-a fost eliberată diploma, pentru că universitatea și-a adus aminte că nu a depus la dosarul de înscriere un document esențial.

În momentul în care a solicitat eliberarea diplomei de master, în iulie 2021, i s-a adus la cunoştinţă, abia în noiembrie, faptul că cererea sa nu poate fi soluţionată favorabil deoarece diploma de absolvire, pe baza căreia a fost admisă la studii, nu permitea accesul la acest ciclu de studii. Anterior, mai exact în luna octombrie, prin deciziile Consiliului de Administrație și Senatului, i-au fost anulate studiile universitare de masterat „Matematica didactică” din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică”.

A început lupta în instanță

În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5553 din 7 octombrie 2011 pentru aprobarea Metodologiei privind echivalarea pe baza ECTS/SECT a învăţământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durată de 3 ani sau institutul pedagogic, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, și-a echivalat studiile universitare de scurtă durată cu ciclul I de studii universitare de domeniul licenţă, în domeniul Matematică, iar acest document îi permitea accesul la studii de masterat și decizia de anulare a studiilor este una abuzivă, a considerat inspectorul general. Așa că a mers în instanță.

 Universitatea Ovidius a pierdut in justitie: a fost obligata sa-i recunoasca studiile de master sefei ISJ Ialomita

A câștigat, definitiv, războiul cu UOC

Magistrații din Ialomița au anulat, în octombrie 2022, hotărârile Consiliului de Administraţie și a Senatului și au dispus obligarea Universității Ovidius să îi elibereze diploma de master pentru absolvirea studiilor de master „Matematica didactică” din cadrul facultăţii de Matematică şi Informatică. Nici de data aceasta, diploma nu a fost eliberată, Universitatea Ovidius formulând apel. Iată că, din nou, judecătorii Curții de Apel București i-au dat dreptate ”generalului” din Ialomița. Judecătorii au respins apelul formulat de Universitatea Ovidius, decizia fiind definitivă.

 Universitatea Ovidius a pierdut in justitie: a fost obligata sa-i recunoasca studiile de master sefei ISJ Ialomita

Iată că, din nou, Universitatea Ovidius s-a ales cu o palmă usturătoare, iar prin cele două decizii ale magistraților se dovedește, încă o dată, că la instituția condusă de Marcel Iliescu fiecare face ce vrea, în temeiul legii sau... pe lângă lege.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Iuliana! Esti cea mai tare! Ai avut curaj sa lupti impotriva unui sistem !
9
1
Habar nu am de drept si legislatie, asa am sfatuit eu membrii consiliului si senatului sa faca sa ii anuleze grasei diploma. Vai Vai habr n am de capul meu
21
1
Pai daca prorector un om de teapa lui Bobita, in facultatea lui pe care o pastoreste, la ce poti sa te astepti ?! A fost chelnerul rectorilor e***e, Rugina si acum Iliescu. A promovat doar pupand in fund pe toti pe langa care a stat! Si asta este doar inceputul, stai sa vezi cate mai ies la suprafata la facultatea lui! O sa incepem cu modul in care s-a facut recent promovarea lui Bobe! Cu articole cumparate de pe la fizica, chimie si inginerie. Ca asa stie el, doar cu furtul!
20
2
Asta e, cine nu se culca cu mine nu trece. Care e problema ? Dupa ce ca va babardesc toti golanii mai si faceti nazuri n ati votat voi pana acum ca sa fie asa ? P.S. Să nu cumva sa votati Noua Dreapta sau SOS ca raman fara pasă
10
3
'da de unde știți mă toate detaliile cu comisiile de concurs? vă ajută RUF să aflați? că nu sunt afișate online!
14
3
Oare cand va intra totul in legalitate? Totul este de vanzare: examenele, proiectele, lucrarile de finalizare studii, posturile scoase la concurs si mai ales, conducerea... in frunte nu cu Rectorul, ci cu Girtu care face parte din majoritatea comisiilor de angajare, toate cu dedicatie pentru rudele angajatilor. Stiti ce posturi a oferit pe tava? A se vedea Centrul pt Transfer de Tehnologie, American Corner, Biblioteca s.a. Doar a fost prieten bun cu e***e, ceea ce lumea nu prea are la cunostinta. In caz ca ii era dor cuiva de aceste personaje care si-au infiltrat oamenii peste tot, ca sa distruga pentru ca altceva nu stiu.
16
3
Din cei angajați la stat au diplome cumpărate!
14
4
IT-ismul este cel mai ușor de manevrat, caci papagalul se uita la poze (filme SF)!!! Depunerea "co-co-mpetentilor" peste tot si-a spus și își spune cuvantul (pupindosismul) in Rromanicca!
12
4
Asta este doar una din problemele de la masteratul de didactica matematica. Sunt alte probleme la matematica, mult mai mari. De exemplu, un profesor de la facultatea de matematica are relatii (adica SE CULCA) cu STUDENTELE lui! Si apoi toate notele studentilor de la master se stabilesc in functie de situatia scolara a amantei actuale a profesorului, amanta care nici macar nu trece pe la ore! Pana si datele la examene se stabilesc in functie de programul ei! La comisia de etica nimeni nu ia nicio masura! Si nimeni nu ia nici o masura nici in facultate! CDC stie de ce ?!
24
0
ca la casa de pensii, țara hârtiilor, în loc să ne digitalizăm. ra'ți ai dreaq cu hârtiile voastre. numai prostii au r0mânii în cap. nimic constructiv.
19
0
Este praf instituția, nu sunt bani de tonere sau hârtie în schimb au angajat la administrativ de au ajuns sa fie aproape cât cadre didactice. Iliescu a știut doar sa angajeze și sa creeze posturi de directori și șefi de serviciu. În particular zice ca nu da ministerul bani de investiții. Pai de salarii îți da, nepriceputule?
24
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016