REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Universitatea „Ovidius” vrea înființarea unui spital universitar

Universitatea „Ovidius” vrea înființarea unui spital universitar

Replica API 31 ianuarie 2021 | 20:22 2601

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a inclus în Strategia de Dezvoltare Instituțională trei noi obiective de investiții.

Unul dintre proiectele prioritare pentru UOC este reprezentat de înființarea unui spital universitar, care va constitui o bază medicală modernă de instruire a studenților, masteranzilor, doctoranzilor și a rezidenților, urmărindu-se, totodată, realizarea unor servicii medicale performante, destinate întregii comunități locale și regionale. Existența unui spital universitar în campusul UOC va contribui la creșterea eficienței sistemului de învățământ superior medical constănțean, prin dezvoltarea pregătirii practice a viitorilor medici, și va avea, totodată, un aport decisiv pentru sporirea competitivității în cadrul activităților de învățământ și de cercetare științifică, pentru promovarea calității și creșterea vizibilității internaționale a instituției.

Un al doilea proiect este Centrul de Inovare și Transfer de Tehnologie, care va permite studenților de la majoritatea programelor de studii să desfășoare activități practice și să învețe prin realizarea de proiecte, răspunzând nevoilor comunității. Centrul va atrage și firme dornice să preia soluții creative, să valorifice prin transfer de tehnologie rezultatele activității studenților și universitarilor ovidieni, iar costurile de întreținere vor fi acoperite prin serviciile aduse mediului de afaceri.

Cel de-al treilea proiect este CiTyInnoHub, un centru de inovare digitală format dintr-un grup de organizații partenere cu domenii de specializare complementare, ce are ca misiune să furnizeze expertiză tehnologică și facilități de experimentare la standarde europene. Scopul acestui demers este transformarea digitală a agenților economici și a entităților publice din regiunea de Sud-Est a Românei.

,,Alături de aceste obiective, în Strategia de Dezvoltare Instituțională este inclusă și sala polivalentă de sport, cu terenuri de handbal, volei, baschet, tenis, sală de forță și tribună pentru peste 300 de spectatori.

În acest context, au fost inițiate demersurile necesare îndeplinirii condițiilor de urbanism pentru edificarea acestor proiecte pe terenul instituției situat pe Aleea Universității, nr.1, Constanța.” transmit reprezentanții UOC.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrea tichie de margaritar. Ce mari somitati a scos acesta universitate ? Daca vrei o diploma puteti termina acesta universitate, dar doar atat. Pacat de cei care sunt capabili dar nu au bani sa urmeze alte universitati .
7
3
Poate se mai civilizeaza si dezastrele astea de la medicina constantei.
10
1
mai bine si-ar indrepta dorintele catre oile lor,absolventii uoc sunt poate ceva mai rasariti decat cei ai lui papara dar nu suficient, de ,ca sa deosebeasca un cornier de un fier beton
6
1
Pe voi a cazut de cinci ani cladirea de pe Mamaia, nu sunteti in stare sa o refaceti si vreti sa faceti spital, aberati. Spital de nebuni, doar pentru voi.
12
1
Sustinem orice initiativa cu o singura conditie Galan Stere sa se ocupe de tot si sa fie Director General Administrativ.L-am pus acum lup paznic la achizitii ca Sarbu isi luase lumea in cap si nu cotiza.
6
6
sppital universitar! sa faciliteze angajarile pe pile mai usor, mai simplu, mai eficient!
13
2
spagile de la examene?
9
3
studentii cu shpaga si examene cumparate facand practica pe pacienti,cu stetoscopul pe umar,in halatul alb,aroganti ,jucandu-se cu penseta in intestinele pacientilor,pe raspunderea pacientilor,ca asa-i in tenis
12
4
Pana una alta voi nu a ti fost instare sa udati copacii aia care au fost plantati prin actiune civica , curvele care stau pe Aurel vlaicu isi duc clientii in curtea si parcarea Campusului unde arunca prezervative folosite si servetele pline de ... parcul din fata arata ca dupa bombardament si voi visati tehnologii inovatoare
16
2
Din curiozitate , cum faceti ca firmele Constantene sa participe , cum le alegeti , pe ce criterii . Centrul de inovare va folosi la ceva in afara de salarii si multe dotari... Experienta trecuta arata ca sunt bani degeaba.
7
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436