REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.2° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Unul din criminalii de la ferma din Palazu Mic vrea să scape de închisoare

Unul din criminalii de la ferma din Palazu Mic vrea să scape de închisoare

Victor ROTARU 30 iunie 2024 | 00:00 929

Stenică Iulian şi Ion Apostol sunt protagoniștii unei teribile crime, care a avut loc la finele anului 2015. Aceștia au omorât un paznic într-un mod teribil. Au fost prinși și arestați abia pe 27 mai 2016. Astfel, Stenică a primit 24 de ani şi 2 luni de închisoare (el fiind condamnat şi în trecut pentru conducere fără permis), pe când Apostol a primit 21 de ani. Acum, la 8 ani de la crimă, Stenică cere revizuirea sentinței penale, încercându-și norocul, poate, poate scapă mai repede din închisoare.

Unul din criminalii de la ferma din Palazu Mic vrea sa scape de inchisoare

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori a reieșit că în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2015 Iulian Stenică şi Ion Apostol au fost văzuți consumând băuturi alcoolice la un local și la locuința celui dintâi, iar despre acesta au fost obținute informații în sensul că atunci când se află în stare de ebrietate devine violent, precum şi că lucrase şi chiar locuise la ferma atacată, dar se certase cu angajatorii, după ce a fost suspectat de mai multe furturi din incinta fermei, şi plecase la sfârșitul lunii februarie 2015. Din relatarea concubinei lui Stenică a rezultat că a aflat de la el că în noaptea respectivă, după miezul nopții, împreună cu un cioban al lui Hegher, identificat ca fiind Ion Apostol, fiind în stare de ebrietate, l-au agresat pe paznicul fermei, pe care l-au lovit cu pumnii, picioarele şi alte obiecte dure, apoi i-au sustras un telefon mobil şi un cuţit, pe care Stenică le-a adus acasă. Telefonul mobil şi cuțitul (forma acestuia fiind similară tecii găsite pe malul derelei, lângă urmele de târâre) au fost predate de martoră organelor de urmărire penală. Un alt martor a precizat că atunci când este în stare de ebrietate, Iulian Stenică devine un alt om, comportându-se violent în mod gratuit și făcând doar ceea ce vrea el, iar în seara aceea chiar îi distrusese un acordeon unei persoane, în timp ce altcineva a spus că în ultimul timp, când era berat, același bărbat se bătuse cu mai mulți tineri.

Victima, cu sângele șiroind, i-a rugat să nu o lase să moară, să o scoată din apa rece!

Fiind audiat, Ion Apostol a recunoscut că, fiind în stare de ebrietate, împreună cu Iulian Stenică au sustras bunuri din fermă, iar când au fost surprinși de paznic, l-au agresat lovindu-1 amândoi cu o toporișca și cu o bâtă în zona capului, apoi cu pumnii la față, iar după ce l-au doborât la sol l-au mai lovit timp de circa 15 minute și cu picioarele pe unde au apucat și la sfârșit l-au târât și l-au abandonat în dereaua din apropiere. Deși victima le-a cerut ajutorul, ca să o scoată din apa rece și să nu o lase acolo, cei doi inculpați au abandonat-o în apa din derea, indiferenți la starea gravă în care se afla. În final au deposedat-o pe victimă de un telefon mobil, un cuțit și o lanternă. Cu ocazia confruntării lor, cei doi și-au modificat parțial susținerile inițiale. În concluzie, instanța a reținut că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a dorinței de răzbunare pe foștii săi angajatori, Iulian Stenică a luat hotărârea să sustragă bunuri din ferma la care lucrase și de unde fusese dat afară și să își verse furia și pe noul paznic angajat, despre care aflase că ar fi un individ periculos.

Unul din criminalii de la ferma din Palazu Mic vrea sa scape de inchisoare

Stenică dă vina pe prietenul să pentru crima săvârșită

Acum, la 8 ani de la crimă, Iulian Stenică a solicitat revizuirea sentinței penale, cu privire la pedeapsa pe care o mai are de ispășit, și anume 20 de ani și 6  luni. În motivarea cererii sale, Iulian Stenică a solicitat rejudecarea cauzei și a spus că instanta a respins toate probele solicitate în apărare, astfel reținându-se în mod eronat situația de fapt, aspect care a condus la condamnarea sa pentru o infracțiune care nu a săvârșit-o, afirmând, fără temei că instanța de control i-a respins apelul, că vinovat este Ion Apostol. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să respingă cererea formulată de către Iulian Stenică, ca inadmisibilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai repulika, voi cititi ce mazgaliti aici? Are vreunul dintre voi bacalaureatul? Vai steaua voastra!
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515