REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.1° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
23.1° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

Unul dintre ASASINII LAREI ȘABAN vrea REGIM SEMIDESCHIS în PUȘCĂRIE pentru că… ARE un ȚIUIT în URECHE

Unul dintre ASASINII LAREI ȘABAN vrea REGIM SEMIDESCHIS în PUȘCĂRIE pentru că… ARE un ȚIUIT în URECHE

Replica API 8 iulie 2021 | 00:50 10351

Șaban Gilberto Ghiunal, unul dintre asasinii Larei Șaban (fratele victimei) se află în Penitenciarul Slobozia, acolo unde execută pedeapsa pe viață. De-a lungul detenției a avut mai multe solicitări, iar acum este nemulțumit de regimul închis. Acesta a solicitat un regim semideschis, pe motiv că are un țiuit în urechea dreaptă, adică este bolnav și astfel ar putea merge la spital pentru tratament. Magistrații i-au respins plângerea.

Șaban Gilberto Ghiunal

”Respinge ca nefondată contestația formulată de petentul Șaban Gilberto Ghiunal, deţinut în Penitenciarul Slobozia, împotriva încheierii nr. 237 din data de 21.12.2020 pronunţată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Slobozia, pe care o menţine”, a fost decizia magistraților din cadrul Judecătoriei Slobozia.

Astfel, instanța a reținut că, potrivit Raportului nr. 698/16.12.2020, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate a Penitenciarului Slobozia a hotărât menținerea petentului condamnat în regim de executare a pedepsei privative de libertate – închis, pentru executarea pedepsei de 99 ani închisoare aplicată prin SP nr. 172/2013 pronunțată de Tribunalul Constanța și termen de reanalizare la 15.12.2021.

Fiind audiat de judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Slobozia, Șaban Gilberto Ghiunal a declarat că nu este de acord cu regimul închis de executare și dorește schimbarea regimului din închis în semideschis deoarece este bolnav cronic, este hipertensiv și are un țiuit în urechea dreaptă, care, în urma unei evaluări medicale, s-a constatat că este necesar să facă investigații mai amănunțite. Astfel, a arătat că, prin stabilirea regimului de executare semideschis acesta ar avea posibilitatea să fie tratat la Spitalul din Constanța și ar fi mai aproape de familie. De asemenea, în perioada analizată, a arătat că nu a fost sancționat niciodată și a fost recompensat de 18 ori, iar în ceea ce privește munca, a arătat petentul că nu a muncit deoarece nu există locuri de muncă pentru persoanele cu hipertensiune, dar a solicitat să fie scos la muncă și a participat la toate activitățile cultural-educative.

CRIMA care a ÎNGROZIT Constanța

Reamintim faptul că, în 13 septembrie 2012, fratele Larei Şaban, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul celor doi din copilărie, George Davidescu, suspecţi în cazul uciderii tinerei, au fost trimişi în judecată de procurorii Pachetului Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav şi de tâlhărie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, Lara Şaban a ajuns în Constanţa, în 27 aprilie 2012, împreună cu fiica sa de patru ani şi cu bona acesteia, la bordul unui avion particular.

click pe imagine

Ea locuia în Turcia de aproximativ şapte ani şi avea o relaţie de concubinaj cu omul de afaceri Huseyin Sipahi, având o situaţie financiară bună. În Constanţa, tânăra avea două imobile, o vilă şi un apartament, iar pentru deplasare avea la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera, înmatriculat în Turcia, în valoare de aproximativ 350.000 de euro. La venirea în România, Lara Şaban avea asupra sa peste 125.000 de dolari, bani cu care intenţiona să cumpere un apartament în municipiul Constanţa.

"La data de 03.05.2012, inculpatii Davidescu George și Saban Gilberto Ghiunal au ucis-o pe victima Saban Lara (sora ultimului inculpat menționat), aplicându-i o lovitură în zona capului cu un corp dur cu muchii perpendiculare cu suprafata de circa 4-16 cm2 și provocându-i astfel dilacerare si hemoragie meningo-cerebrală în cadrul unui traumatism cranio-cerebral cu fractură cominutivă a oaselor craniului, cu scopul de o deposeda pe aceasta de o sumă mare de bani (aproximativ 120.000 USD), despre care credeau că la acel moment se afla în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei", se arată în rechizitoriu.

Ambii au fost condamnați pe viață.

Citește detalii despre viața din pușcărie a lui Șaban Gilberto Ghiunal, aici: DIN SPATELE GRATIILOR: Asasinul Larei Şaban a pus detectivii să-i urmărească fosta soţie

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si pe ala cum bmw plus judecatorul care l-a eliberat
6
0
Trimetetil ma la rusi si pe asta si pe popa ala criminal pentru ca Siberia este mare,acolo are spatiu.
6
0
Tar, tar, tar, belim-e-ai p.la, ca nu-ti taraie niciuna,
10
0
O zdreanta de lighioana
11
0
asa animal pe sora lui so omoare pt banii ce diavol e asta dc nu ia cerut sa nu mai zic cn stie cari banii ia dat la diavol ..
12
0
Creca are un tziuit in gura.
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118