REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
23.4° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

Unul dintre membrii grupării "Spaniolul" rămâne fără VILA din Constanța

Unul dintre membrii grupării "Spaniolul" rămâne fără VILA din Constanța

Replica API 3 iulie 2021 | 01:02 6193

Iulian Tocilă, partenerul de ... afaceri al lui Stila Sarafu, rămâne fără vila din Constanța, după ce și-a girat imobilului unei firme, deținută de evazionistul Cristian Șapera. Vorbim despre o vilă situată strada Constantin Sandu Aldea, cu regim de înălțime P+E, cu suprafața construită la sol de 260 mp, plus terenul intravilan în suprafață de 370 mp. Executorii i-au scos-o la licitație, prețul de pornire fiind 1.162.000 lei.

SC Electro Silva SRL, deținută de evazionisul Cristina Șapera, a contractat, prin 2012, un credit de la BRD, iar Iulian Tocilă și-a pus la bătaia casa, ca și girant. Întrucât Șapera nu și-a plătit creditele, banca a demarat procedurile de executare silită. Pe 28 iulie, un executor judecătoresc îi va scoate casa la licitația, prețul de pornire fiind 1.162.000 lei.

Despre Iulian Tocilă putem spune că a mai ajuns în atenția publică, în urmă cu câțiva ani, acesta fiind cercetat, alături de Stila Sarafu, într-un mega dosar. Mai mulţi membri ai grupării interlope "Spaniolul" au fost trimişi în judecată de DNA Constanţa, după ce au fraudat Volksbank Bucureşti cu peste 9 milioane de euro. Din grupare mai făceau parte, în afară de Tocilă și Sarafu, și un director de bancă, un ofițer de credite, un expert evaluator și un administrator de firmă. Creditele bancare au fost obținute în perioada 2007 - 2008.

În acest dosar, Stila Sarafu a fost achitat, iar Iulian Tocilă a fost condamnat la 1 an şi 6 luni cu executare. Furtul celor 9 milioane de euro nu se putea realiza fără implicarea unor reprezentaţi ai băncii în cauză, pe lista celor trimişi în judecată aflându-se directorul general adjunct din acea perioadă al Volksbank Bucureşti, dar şi un ofiţer de credit de la aceeaşi unitate bancară. În fine, pentru obţinerea datelor false din acte, gruparea avea nevoie şi de un evaluator mânjit, pe care l-au găsit în persoana lui Costel Cătălin Şerban, angajatul unei foarte cunoscute firme de evaluatori, implicată inclusiv în evaluarea imobilelor retrocedate din Municipiul Constanţa. Potrivit hotnews.ro, Diana Maxim, şefa unităţii bancare, era o apropiată a fostului CEO Volksbank România, Gerald Schreiner, demis între timp din funcţie de BNR, chiar după descoperirea acestei fraude.

Referitor la Cristian Şapera, acesta este un afacerist a fost încătuşat în urmă cu câțiva ani, pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, fiind condamnat, într-o altă cauză, la 1,8 ani de închisoare cu suspendare condiţionată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca si girant, mai agramata mica?
8
0
cristian sapera era doar sageata afacerist in acte
8
2
Urmeaza toata gasca stejaru cu taurii !
10
3
Cine se aseamana se aduna.
9
1

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118