REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Uraganul Beryl a lovit Texasul. Cel puţin opt morţi

Uraganul Beryl a lovit Texasul. Cel puţin opt morţi

A.F. 10 iulie 2024 | 00:00 521

După ce a traversat Caraibele, uraganul Beryl a lovit luni Texasul, cu ploi abundente provocând cel puţin un mort în sudul Statelor Unite, relatează AFP.

Uraganul Beryl a lovit Texasul. Cel putin opt morti

"Un copac a căzut peste o casă şi un bărbat a rămas prins sub dărâmături", a scris pe platforma X Ed Gonzalez, şeriful din comitatul Harris, din sudul Texasului.

Béryl a ucis deja cel puţin opt persoane, între care şapte în Caraibe şi Venezuela.

În Texas, peste două milioane de locuinţe au rămas fără curent electric luni dimineaţa, potrivit site-ului web poweroutage.us, iar locuitorii au fost evacuaţi.

"Trebuie să luăm uraganul Beryl foarte, foarte în serios", a avertizat anterior John Whitmire, primarul din Houston. Pe aeroportul principal al oraşului, peste 1.000 de zboruri au fost anulate, potrivit site-ului FlightAware, Centrul pentru Uragane din SUA (NHC) avertizând asupra riscului de tornade.

Oraşul a fost afectat de ploi intense, însoţite de rafale de vânt.

Beryl a atins uscatul în Statele Unite luni dimineaţa şi "a provocat maree de furtună şi ploi abundente. Rafale de vânt foarte puternice sunt încă în curs de-a lungul coastei", a avertizat NHC.

Mai multe zone din Texas sunt în alertă de uragan, în timp ce Beryl a crescut în intensitate în noaptea de duminică spre luni cu vânturi de 130 km/h.

Uraganul a trecut peste Jamaica, Grenada şi Insulele St. Vincent şi Grenadines în cursul săptămânii trecute, făcând cel puţin 11 victime şi importante pagube materiale - în special clădiri dărâmate şi distrugeri de infrastructură energetică.

Beryl a devenit un uragan de Categoria 1 după ce a traversat apele calde ale Golfului Mexic, înainte de a ajunge pe coasta americană, dar urmează să-şi piardă rapid din intensitate.

Primul uragan al sezonului în Atlantic, care se întinde de la începutul lunii iunie până la sfârşitul lunii noiembrie, Beryl este excepţional de puternic şi precoce. Pentru oamenii de ştiinţă, schimbările climatice, prin încălzirea apelor oceanelor, fac mai probabilă intensificarea rapidă a furtunilor şi cresc riscul de uragane, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016