REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Uriașa rețea „Big Brother“ a ajuns și în satele din județul Constanța

Uriașa rețea „Big Brother“ a ajuns și în satele din județul Constanța

Ana Maria LIPAN 6 noiembrie 2023 | 00:00 5105

În ultimii patru anii, statul român a băgat sume de ordinul milioanelor de euro în proiectele de amenajare ale sistemelor de supraveghere video, în localitățile din țară. Marii beneficiari ai acestor beneficii au fost UAT-urile din mediul rural, cu nici 2000 de locuitori, unde au ajuns să se cheltuie sute de mii de lei pentru aparate de monitorizare și extindere a rețelelor de Wi-fi în spațiul public. Excepție nu fac nici comunele din județul Constanța, precum Gârliciu, unde recent s-a încheiat un contract de nu mai puțin de 559.500 de lei. Majoritatea achizițiilor de acest fel sunt, culmea, realizate prin cumpărare directă, fără organizarea unor licitații. Firma câștigătoare este o abonată la banii statului, cu legături politice din cele mai controversate. 

Uriasa retea „Big Brother“ a ajuns si in satele din judetul Constantafoto cu rol ilustrativ

În ultimii 4 ani, statul român a cheltuit peste zeci de milioane de euro pentru sisteme de supraveghere video cumpărate direct, fără licitație publică, care au fost montate, în majoritatea cazurilor, în localitățile din mediul rural.  

În județul Constanța au existat numeroase astfel de cazuri, cel mai recent fiind cel de la Gârliciu, o comună cu 1.376, de locuitori, potrivit recensământului din realizat în 2021. UAT-ul a pus la bătaie nu mai puțin de 559.500 de lei, pentru executarea obiectivului de investiții ce constă în proiectarea, asistența tehnică și execuția unui sistem supraveghere video și dotarea cu dispecerat. Și la Bărăganu întâlnim același fenomen bizar, localitatea lansând recent o un anunț de atribuire a unui contract ce se ridică la valoarea de 898.875,28 de lei, pentru proiectarea tehnică de securitate și furnizarea de echipamente pentru înființarea unui Centru de monitorizare în timp real a situației din localitate.

Uriasa retea „Big Brother“ a ajuns si in satele din judetul ConstantaPrimăria Gârliciu

Firmă cu lipici la banii publici

Marea câștigătoare a contractului de la Gârliciu a fost deja anunțată, fiind vorba despre SC Vhe Service SRL, o companie din Craiova, abonată la astfel de contracte. Doar anul acesta a pus mâna pe 84 de acorduri-cadru, toate atribuite prin cumpărare directă.  

Uriasa retea „Big Brother“ a ajuns si in satele din judetul ConstantaConstantin Dascălu

În spatele firmei se află doljenii Alexandru Melinte, Valeriu Antonius Cojocaru și vâlceanul Hari Cristian Dascălu, ultimul fiind chiar fiul unui fost deputat liberal, Constantin Dascălu și fostul consilier personal al ministrului Transporturilor Radu Berceanu. O altă societate controlată de Valeriu Antonius Cojocaru că o altă firmă a acestuia, Bizzare Soft, a fost singurul furnizor autorizat în 2009 de Autoritatea Rutieră Română să furnizeze un soft pentru școli de șoferi, afacere de pe urma căreia a  încasat aproximativ zece milioane de lei.

În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 2.955.211 de lei, profit în valoare de 402.476 de lei, dar și datorii ce se ridică la suma de 715.353 de lei. Interesant este că, între 2018 și 2019, anul când au început să fie implementate proiectele de montare a sistemelor video, cifra de afaceri i-a sărit de la 756.358 de lei la 1.850.794 de lei, iar profitul de la 15.597 la 384.405 de lei!

Nu putem decât să ne mirăm văzând asemenea cifre, luând în considerare numeroasele critici care s-au adus nivelului de dezvoltare a localităților din mediul rural. Sperăm ca în astfel de comune, ticsite cu camere de supraveghere, locuitorilor nu le lipsește nimic și le place să fie filmați. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii Și Copiii Din Locațiile: Brașov, Buzău, Sibiu, Iași, Botoșani, Râșnov, Harghita, Covasna, Sunt Oameni Și Copii De Rahat, Ca Să Știți ! Oamenii Și Copiii Din Alte Locații, Trebuie Să Evite, Și Să Se Ferească De Oamenii Și Copiii Din Locațiile Enumerate: Brașov, Buzău, Sibiu, Iași, Botoșani, Râșnov, Harghita, Covasna. Pentru A Înțelege Mai Bine, Ascultați Și Vizionați Cu Atenție Aceste Video-uri, Până La Final Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume: r*mânia S-au Săturat De Maghiari, Ungaria, g***y, Germani, Și Germania, Nu Credeți Oare:
0
0
La Nicolae Bălcescu, au achiziționat și Primăria astfel de camere video?
0
0
Boarfe de la replica prin ce trece mwdiul rural. Furturi jafuri etc.... ele numesc big brother. Sa ma kk pe voi de ta rfe obosite slobozite de murat si tataru don mangalia.
5
0
ce cwrve retardate sunt astea de la replica!!!!! bwahahahaha
4
0
Daca nu erau camere de luat vederi sau rezeaua Big Brader cum spunetzi voi o gramada de cazuri cu spargeri,talharii, omoruri,furturi,accidente rutiere,ect ramaneau cu autori necunoscutzi,caci militzienilor ashtia din ziua de azi care majoritatea dintre ei sunt nishte copiii incompetenzi si coruptzi li s-a mai facut cadou de PSDisti legea asta dezastruoasa pentru sigurantza romanilor si pentru bugetul natzional lege dupa care uni polizisti la 40 de ani au grade de generali si tozi ies sunt pensionari la 50 de ani,lege data din interes politic pentru voturile polizistilor dar si a celorlaltzi speciali care pe timpul comunitilor nu erau speciali si care fiind organizatzi militareste raspund la comanda,atzi uitat cum spunea Basescu si el militar de cariera public la Tv:"ia spune mai COLDEA cine te-a facut pe tine general ?".
7
1
asa e normal, poate prinde si politia infractorii
6
0
Foarte bine! Sa se vada ciumetii,hotii,boschetarii,sa fie putina securitate ptr oamenii normali la cap!
9
0
Veniti si la Valu lui Traian !
9
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677