REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

URMĂRIRI în TRAFIC, la Constanța, cu FOCURI de ARMĂ! Video

URMĂRIRI în TRAFIC, la Constanța, cu FOCURI de ARMĂ! Video

Replica API 7 august 2021 | 15:21 6214

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au efectuat, sâmbătă dimineață, în jurul orei 07.40, semnal regulamentar de oprire unui conducător auto care se deplasa în municipiu.

foto: arhivă

Întrucât acesta nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor, refuzând să oprească, polițiștii au plecat în urmărirea sa. Pentru a opri autoturismul, polițiștii rutieri au tras 8 focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția anvelopelor.

„Precizăm faptul că s-au înregistrat doar avarii la nivelul autoturismului, fără a exista victime omenești“, a transmis IPJ Constanța.

După imobilizarea autovehiculului, cei doi ocupanți au încercat să fugă, polițiștii reușind să-i prindă în scurt timp și să stabilească identitatea acestora: la volan se afla un bărbat, de 37 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0.46 mg/l în aerul expirat), acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

UPDATE:

În urma testării rapide pentru substanțe psihoactive, rezultatul a reieșit pozitiv pentru cocaină și barbiturice.

De asemenea, bărbatul se afla sub măsura controlului judiciar, pentru furt calificat și conducere fără permis, fapte săvârșite în luna iunie a acestui an.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Iată imagini din momentul acțiunii:

Cum s-a desfășurat urmărirea

„Azi dimineață, în jurul orelor 7.00, în timp ce ne deplasam cu autospeciala din dotare, pe bulevardul I.C. Brătianu, spre direcția Valu lui Traian, de pe strada Corbului, am observat că a ieșit un autoturism care scotea foarte mult fum. Atât eu cât și colegul, am hotărât să mergem după mașina în cauză să oprim conducătorul auto și să îl întrebăm ce se întâmplă cu mașina. În momentul când am ajuns în dreptul șoferului, i-am solicitat prin portavoce să oprească pe dreapta. Acesta nu s-a conformat. I-am mai solicitat o dată să oprească, moment în care conducătorul auto a accelerat. Am pornit în urmărirea acestuia și am încercat să îl blochez de mai multe ori cu mașina dar m-a ocolit pe contrasens. Văzând că există posibilitatea provocării unui accident, i-am solicitat colegului meu să scoată armamentul din dotare și să execute focuri de armă în plan vertical pentru a-l determina pe șofer să oprească, a declarat agentul șef principal Cătălin Boiangiu.

„Conducătorul auto a fost somat verbal pentru a opri autovehiculul, acesta a refuzat, motiv pentru care care am procedat la executarea de 8 focuri asupra anvelopelor autoturismului. În urma focurilor șoferul a fost nevoit să oprească. După ce autoturismul a oprit, conducătorul auto și pasagerul din dreapta au coborât și au fugit. Colegul meu a plecat în urmărirea șoferului iar eu am procedat la urmărirea pasagerului din dreapta cu autospeciala din dotare, în scurt timp aceștia fiind prinși“, a spus agentul șef Adrian Chisoiu.

„Șoferul a declarat că nu deține permis de conducere, fiind testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind de 0,46 mg/l în aparatul Drager. I s-a solicitat o restare pentru droguri și a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul județean Constanța în vederea prelevării mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei și stabilirea substanțelor psihoactive din organism. La spital, acestuia i-a făcut un test rapid de urină, ocazie cu care i s-au depistat două substanțe psihoactive în organism. În momentul de față, șoferul este cercetat pentru 3 infracțiuni - conducere pe drumurile publice fără permis de conducere, conducere sub influența substanțelor psihoactive și a alcoolului și s-a stabilit că se află și sub control judiciar.

Acesta a fost reținut urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare“, a adăugat agentul șef Chisoiu.

Citește și: IMAGINI cu momentul FOCURILOR de ARMĂ din TRAFICUL din CONSTANȚA! Video

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate gunoaiele umbla pe strazi. Pusi la munca in folosul comunitatii nu sa stea pe banii statului.
0
0
Bravo Politia!
2
0
Chisoi e un gunoi.
1
0
Trebuia impuscat el in picior sa nu mai fuga.
5
0
Felicitari celor doi agenti de la Politia Rutiera pentru profesionalismul de care au dat dovada!
6
0
Dece nu se fac filtre in Mamaia ,Duminica dimineata . Nu vreti sa deranjati vedetele ?
17
2
Jeguri care conduc beti si fara permis, la canal cu ei munca nu puscarie platita.
25
4
Si pun pariu ca ramane liber nu?!! Cati trebuie sa omoare sa l bagati unde trebuie??
19
4
episoadele Sfanta Elefteria 1, 2 si 3, pe YT
3
6

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303