REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

USR ar fi de acord cu demiterea Laurei Codruța Kovesi: 'DNA nu depinde de o singură persoană'

USR ar fi de acord cu demiterea Laurei Codruța Kovesi: 'DNA nu depinde de o singură persoană'

Replica API 14 februarie 2018 | 01:16 447

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat marţi că Direcţia Naţională Anticorupţie este o instituţie "viabilă şi necesară" pentru statul român, în condiţiile în care marea majoritate a condamnărilor nu au fost contestate de nimeni, dar şi că DNA nu depinde de o singură persoană, conform stiripesurse.ro.

Întrebat, într-un interviu acordat cotidianului "Adevărul", dacă apreciază că DNA va putea funcţiona la aceeaşi intensitate, chiar şi în condiţiile în care procurorul şef, Laura Codruţa Kovesi, va fi revocată, Dan Barna s-a declarat convins că această instituţie nu depinde de o singură persoană.

"Reforma justiţiei în România a început undeva în 2005. Au intrat în DNA şi în instituţiile statului nişte tineri, la acel moment, care acum sunt în plină maturitate profesională, care au funcţionat în înţelegerea faptului că instituţiile trebuie să fie independente şi să funcţioneze.

Şi din această perspectivă, eu am mare încredere că aceste instituţii vor continua să funcţioneze independent de un lider sau altul, pentru că până la urmă forţa unei instituţii stă în calitatea umană a majorităţii componenţilor ei. (...) Dacă 95% din angajaţii unei instituţii sunt persoane de bună credinţă şi profesioniste, eu cred că un lider nu ar putea să schimbe lucrul acesta. (...) Eu sunt foarte convins că DNA nu depinde de o singură persoană", a spus el.

Barna a subliniat că instituţiile trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile şi că DNA este o instituţie "viabilă şi necesară" pentru statul român.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Codruta il va pun e pe portoicala sa te aresteze pt prostitutie . Se vor gasi destui martori , sa vedem ce pizda ma-tii mai spui , jegosule betiv .
0
1
alo DNA cea-ti facut domne a-ti pus copii strazi cu implicarea lui Base procurori sa judece oameni la puscarie si sa aduca salariile inapoi ca au fost platiti din banii contribuabilului si este si cu tira presedintilor le-a ascuns dosarele
0
3
va mai amintiti ca ne intrebam cine e regina? iata cine ajuta la condamnarea unor nevinovati , iata cine ii scapa pe altii . CE CREDETI , ASTIA POT FI MAGISTTRATI CARE DICTEAZA TEXTE LA DENUNTATORI SANTAJATI ? ASTIA SUNT MAGISTRATI CARE ASCUND DOSARE PANA SE PRESCRIU ?
4
2
USR are multi oportunisti, pe bani voteaza ce spune PSD.
4
3
D-na Kovesi, este cea mai puternica si foarte bine pregatita profesional. Este o femeie foarte desteapta. Da, ii sperie pe multi corupti, mincinosi si hoti. De ce le este frica, daca sunt cinstiti, corecti....?!
6
7
asa e,,,,,
3
2
Aoleu ce ne.a ars pe toti liviulica unu nu mai misca in pesedeu cta.si ce multi si puternici eram.
6
2
Codruta e femela dominanta! Cred ca le muta dantura la ceafa galbejitilor de bolsevici...
8
8
Urata femeie e asta.Grasa mea e mult mai sexoasa
4
7
Codruta,baga-i in puscarie.
6
8
kovesi ... Singura careia nu i-a fost frica de politicienii corupti. Sigur ca e ca un spin in coaste.
9
10
Mars laba trista,tu vorbesti mai lache,cui faci jocurile.Va dati cinstiti si chiar voi umblati cu cu prostii ex fostul presedinte USR care era un balbait si nu stia ce a facut cu bani partidului plus ca habar nu avea sa se exprime gramatical,a mai fost si profesor de matematica,vai de capul copiilor care l-au avut profesor. Sictir jigodiilor penale.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510