REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

USR cere demiterea ministrului de Interne şi convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a corecta OUG 84/2024

USR cere demiterea ministrului de Interne şi convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a corecta OUG 84/2024

Victor ROTARU 10 iulie 2024 | 00:00 121

Parlamentul trebuie convocat în sesiune extraordinară pentru corectarea Ordonanţei care schimbă Codul rutier, a transmis USR, într-un comunicat de presă, susţinând totodată că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, trebuie "să lase pe cineva care se pricepe să ducă lupta cu drogurile".

USR cere demiterea ministrului de Interne si convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara pentru a corecta OUG 84/2024Emanuel Ungureanu

"USR cere demiterea de urgenţă a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, şi convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a corecta OUG 84/2024, care îi tratează drept ' drogaţi' pe conducătorii auto care au consumat medicamente uzuale ca Paracetamol Parasinus, Nurofen sau sunt sub tratament pentru diabet. Înainte de a emite o ordonanţă abuzivă şi neconstituţională, Predoiu ar fi trebuit să se gândească la modul în care urma aceasta să fie aplicată. Este responsabilitatea Executivului Ciolacu să realizeze, înainte de a schimba regulile de testare, achiziţia de aparate pentru prelucrarea testelor şi angajarea personalului aferent", precizează comunicatul de presă.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a amintit că, încă din luna noiembrie a anului trecut, a atras atenţia că "mii de teste efectuate cu aparatele Drugtest ale Poliţiei sunt fals pozitive şi oameni cinstiţi sunt trataţi ca infractori de statul român, rămân fără permise de conducere şi li se întocmesc abuziv dosare penale". "Ciolacu nu îşi asumă responsabilitatea pentru deciziile catastrofale ale lui Predoiu şi promite dotări pentru creşterea capacităţii de prelucrare a testelor, doar că 'ordonanţa drogaţilor cu Nurofen' produce deja efecte", a arătat Ungureanu.

Senatoarea USR Simona Spătaru, preşedinta Comisiei pentru constituţionalitate, a afirmat că "ministrul Cătălin Predoiu a eşuat în lupta cu drogurile şi, pentru că nu le poate ţine piept traficanţilor şi dealerilor, se 'războieşte' acum cu şoferii care pot avea ghinionul de a face teste neconcludente".

"Predoiu şi şefii Poliţiei Române nu au curaj să se lupte cu reţelele de trafic de droguri, cu dealerii şi cu cei care aduc drogurile pe străzile şi cluburile din România. În schimb, Predoiu şi Despescu se războiesc cu cei pe care-i doare o măsea sau au răcit şi s-au urcat la volan. Dar Poliţia nu ar aresta vreun interlop care controlează reţele de distribuţie a drogurilor! Acesta este statul abuziv şi eşuat propus de PSD şi PNL", a declarat Simona Spătaru.

Potrivit senatoarei, una dintre cauzele actualei situaţii este provocată şi de faptul că Guvernul a ales să renunţe, practic, "la orice urmă de transparenţă şi dezbatere publică" şi a promovat o ordonanţă, iar "aberaţiile" din actul legislativ pot fi corectate doar prin convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

Simona Spătaru a solicitat Avocatului Poporului să atace această ordonanţă la Curtea Constituţională, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510