REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
22.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

USR Constanța vrea să anuleze PUZ-ul stațiunii Mamaia

USR Constanța vrea să anuleze PUZ-ul stațiunii Mamaia

Replica API 12 septembrie 2022 | 15:26 2903

Anul trecut, s-a declanșat un scandalul imens după ce primarul Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre privind revocarea PUZ-ului Mamaia. La acel moment, doar doi consilieri locali de la PNL au votat pentru revocarea PUZ Mamaia, în timp ce consilierii USR și restul de la PNL s-au abținut. Iată că, la aproape un an distanță, aceiași consilieri USR vin cu o idee năstrușnică, și anume modificarea HCLM din 2013 prin care a fost aprobat PUZ-ul, prin introducerea termenului de valabilitate a acestuia, respectiv 1 octombrie 2022.

Anul trecut, primarul Vergil Chițac a introdus pe ordinea de zi din noiembrie proiectul de revocare a PUZ Mamaia, invocându-se mai multe neconcordanțe, însă a picat la vot, prin abținerea a 16 consilieri PNL și USR și 8 voturi împotrivă de la PSD. Aceiași consilieri USR care s-au abținut anul trecut au venit acum cu o ideea ciudățică care, dacă va fi în asentimentul celorlalți consilieri, ar conduce la… revocarea PUZ-ului Mamaia.

Concret, grupul USR din Consiliul Local a întocmit, pe 9 august a.c., un referat de aprobare pentru proiectul de hotărâre vizând completarea HCL 121/2013 privind aprobarea PUZ Mamaia. Au stat ei și au analizat PUZ-ul aprobat în 2013 și au constatat că a fost omis termenul de valabilitate, așa că cer acum introducerea termenului, respectiv până la data de 1 octombrie 2022.

După data încetării valabilității PUZ Mamaia, ar urma ca pentru această zonă să se aplice prevederile PUG-ului și ale Regulamentului de Urbanism aferent.

De ce dorea Chițac revocarea PUZ-ului!

Așa cum am arătat și mai sus, anul trecut Chițac a inițiat un proiect de hotărâre pentru revocarea documentului, însă a picat la vot. În expunerea de motive se arăta că terenurile din zona de studiu care nu sunt reglementate urbanistic, ceea ce contravine prevederilor legale.

Pe de altă parte, există terenuri pentru care valorile indicatorilor urbanistici din planșa de reglementări, respectiv regimul de înălțime, nu au fost motivate prin studii de altimetrie, astfel cum este cazul terenurilor din zona Rex, Minerva sau Majestic, pentru care se precizează un regim de înălțime permis de P+12-15 E, respectiv P+8-10 E cu POT de 90 %.În PUZ Mamaia, în situația existentă, cea care derivă din PUG, stațiunea este definită greșit drept ”zonă mixtă. Practic, PUZ a schimbat caracterul ZRB1 printr-o prin definiție. Chiar dacă PUZ-ul preia documentația PUD aprobată în 2001 prin HCLM 129, PUZ include și zone nestudiate de PUD, care erau parte din ZRB1 ( de exemplu, subzona NORD din PUZ).

Vom reveni!

Citește și:

PUZ-ul stațiunii MAMAIA NU va fi ANULAT!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anulati.l si pe neptun olimo pina nu rad sexuristii toata padurea.nu le.a ajuns falimentul blocurilor goale linga calea ferata,marea in care.ti rupi picioarele,s.au gasit bani de furat.se gasesc si p****i care sa puna botul?
0
0
sa ii dau la m**e lui ionut rusu vicele de la stargate din palazu cu porse
0
0
are nevoie de o abordare onesta, directa, fara smecherii ieftine cum a avut parte incepand cu PUD-ul semnat de Agaton printre sticle de vin. Un adevarat PUZ. Oare mai stie cineva sa-l faca?
0
0
Constanta, este o schita de Caragiale?
1
0
Ca sa mai construiasa cateva garsoniere pt fraierii care vand rinichiul sa aiba un acoperis deasupra capului
1
0
prostanii romaniei!!! plus hastagistii care iau votat
0
1
Deja raul e facut.
1
0
Manevra a fost urmatoare. Liderii usr , iacob brothers si nu numai aveau ceva de rezolvat si de aia s au abtinut. Timpul a trecut si au aranjat ploile si acum vezi Doamne gata.anulam.baaaa, cine va mai crede ma manglitorilor?ba voi chiar credeti ca lumea e p******? Ba Ion ba Iacob baaaa, ati ajuns de rasul curcilor baaaa, vrajelile voastre sunt expirate.credeti ca daca apareti in camasi albe si jeansi albastri debitand tampenii sunteti credibili?va inselati afaceristilor.calmati va ti ca numainpune botu nimeni la ieftineala voastra
0
0
Mamaia e distrusa, e un fel de ghetou machidonesc. Doar demolarea si reconstructia ar putea fi o solutie, dar nu cu oxiurii astia de prin justitie si administratie ! Adios !
0
0
Cine mai da 2 bani pe minciunile usereilor globalisti-neomarxisti.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513