REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

USR îl îngroapă pe Ludovic Orban: Ce pedeapsă riscă preşedintele PNL

USR îl îngroapă pe Ludovic Orban: Ce pedeapsă riscă preşedintele PNL

Replica API 29 septembrie 2018 | 23:57 419

Aproape 20 de parlamentari USR au demnat vineri un denunţ la Parchetul General împotriva colonelului Sebastian Cucoş, fost şef al Jandarmeriei, după ce acesta a depus un denunţ la DIICOT. Printr-o rapidă răsturnare de situaţie, demersul USR ar putea lovi direct în Ludovic Orban.

Parlamentarii USR îl acuză pe Cucoş de inducerea în eroare a organelor judiciare, pentru că fostul şef al Jandarmeriei Române a depus la DIICOT o plângere penală, în numele Jandarmeriei, prin care acuza o tentativă de lovitură de stat la protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei. Rămâne de văzut în ce măsură colonelul Cucoş va putea fi tras la răspundere dacă plângerea este depusă în numele instituţiei, având în vedere că articolul 135 din Codul Penal prevede că "(2) Instituţiile publice nu răspund penal pentru infracţiunile săvârşite în exercitarea unei activităţi ce nu poate face obiectul domeniului privat."

La scurt timp de la denunţul parlamentarilor USR, a venit o altă veste din partea DIICOT. Procurorii au clasat plângerea depusă de Ludovic Orban, preşedintele PNL, împotriva premierului Viorica Dăncilă. Orban o acuza pe Dăncilă de înaltă trădare şi alte fapte, în legătură cu memoradumul privind posibila mutare a ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Clasarea s-a făcut în baza articolului 16 alin. (1), litera a) din Codul de Procedură Penală: "Fapta nu există."

Demersul USR, venit chiar în ziua clasării dosarului de la DIICOT, deşi fără legătură directă, ar putea constitui un precedent periculos pentru Ludovic Orban. Astfel, preşedintele PNL ar putea fi el însuşi obiectul unei plângeri penale privind inducerea în eroare a organelor judiciare (fostul "denunţ calomnios").

Potrivit articolului 268 din Codul Penal, "(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aia cu muie psd a tinut atunci vreo 2 zile acum cu referendumul e altceva deja faceti o greseala ca votanti osa fie deajuns si votanti nu voteaza pentru livache voteaza pentru familie si numai popi maici si calugari sunt deajuns trezitiva si vorbiti frumos mai golanilor
1
0
De 30 de ani va doare fix in pix de poporul roman! Si pe mine ma doare fix in pix de vot, si nici macar acolo! Nu mai pierd nici macar un minut din timpul meu ca sa va validez voua interesele! Ati decis ca aveti bani de aruncat, aruncati-i fara mine! Hotarati sa fim condusi de hoti si de incompetenti, hotarati fara mine! Stampila de la mine pentru vreun escroc de politician ... IOC SANSA! E asa de simplu!
1
1
Ca sa fie validat acest referendum, trebuiesc 5,5 milioane de voturi. Daca nu se strang va fi o palma grea pentru livake ! Prin acest zis referendum, livake vrea sa vada cum sta cu pleava, cu votantii. Acum ca din cei care voteaza nu au nicio treaba cu psd-ul, e alta treaba. Asadar, daca nu mergem la vot, MU1E P5D! Si pana la urma, nu trebuie sa ne aliem cu normele UE? LA ei de ce se poate? Sa se faca si referendum in care sa fie interzise relatiile bosorogiilor cu persoane mai tiner cu 20 de anii! Aud ?
1
4
boule iar m-ai pupat in pula ! asta face nevasta ta , ia muie de la noi
3
3
Vrajeala. USR are notorietate prin samardoiala,asa ca o prietenie cu asa zisul PNL,de fapt o sparcaiala pedelista e in regula. Multi romani nu stiu,nu se informeaza,unii sunt efectiv prosti si pot fi votanti USR. Ar fi un pericol imens,pentru ca stim ce a fost nazismul,fascismul. Oameni mici cu tupeu mare ajung sa conduca o tara si stiti ce urmeaza.Un mare cacat. Ei liderii urati si vesnic injurati si dupa moarte,popoarele saracite si ,?
5
3
Lae muistule pesedist ! Ia muie cu cacat de la ma-ta ! Muie dragnea, muie pesede!!! Si muie cu cacat la toti postacii pesedei !!!
3
9
nu exista opozitie.daca era opozitie pizda fricoasa dragnea statea de mult la beci.
5
5
Ce fata de taranoi crescator de porci cu griapa africana are asta! Parca e un betiv ce tocmai s-a trezit din mahmureala si a luat din nou drumul catre crasma. Si cand te gandesti ca asta vrea sa fie prim-ministrul Romaniei... Ptiu, drace! Duca-se pe pustii! Nici hainele nu stau ca lumea pe el... Daca le pui pe gard, stau sigur mai bine...
7
3
Ce m-as bucura sa-l vad pe Sica mandolina pe la Parchetul General. Caci prostia are si ea pretul ei... Doamne-ajuta!
6
2
Viii cu viii, USRI cu mortii.
14
6
Orban e oricum obisnuit cu dosarele, unul in plus nu conteaza.
10
2
halal opozitie- acestia se mananxca intre ei precum cainii- nimeni absolut nimeni nu lucreaza in folosul poporului ci intr-a lui personal
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510