REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

USR: Ministrul Agriculturii închide ochii în timp ce apa pentru irigaţii este deturnată

USR: Ministrul Agriculturii închide ochii în timp ce apa pentru irigaţii este deturnată

Victor ROTARU 25 iulie 2024 | 00:00 195

USR îi cere ministrului Agriculturii să trimită de urgenţă Corpul de Control la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), care se ocupă de sistemele de irigaţii din ţară.

USR: Ministrul Agriculturii inchide ochii in timp ce apa pentru irigatii este deturnata

Conform unui comunicat USR, în mai multe judeţe, apa din canalele de irigaţii "este furată, iar responsabilii de la ANIF nu fac controale şi nu iau măsuri", fermierii fiind grav afectaţi de secetă.

"ANIF, instituţia din care provine ministrul Barbu, le dă apă cu porţia fermierilor pentru că nu a făcut investiţii în echipamente şi infrastructură. Cel mai recent exemplu vine din Brăila, unde o pompă şi două electromotoare au cedat la Staţia Spiru Haret, iar oamenii primesc apa cu porţia, ca pe vremea 'domnului Ceauşescu', vorba ministrului. Corpul de Control trebuie să meargă la ANIF şi să afle ce păzesc directorii de acolo, în timp ce fermierii sunt disperaţi", spune senatorul Sebastian Cernic, secretar al Comisiei pentru agricultură din Senat.

USR menţionează că ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost timp de şase ani (2014-2020) director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare şi "nu a mişcat un pai pentru a îmbunătăţi" reţeaua de irigaţii din ţară.

"Florin Barbu a năşit trei strategii privind irigaţiile, dar apa nu a curs prin instalaţii nici măcar în aceste săptămâni de caniculă. USR îi cere ministrului PSD să facă proiecte pentru a absorbi cele 16 miliarde de euro prin Planul Naţional Strategic al României. În prezent, Ministerul Agriculturii nu derulează niciun proiect mare", precizează aceeaşi sursă, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016