REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
27.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

USR o scoate pe Elena Lasconi de pe lista pentru europarlamentare

USR o scoate pe Elena Lasconi de pe lista pentru europarlamentare

Victor ROTARU 5 noiembrie 2023 | 17:00 2738

Președintele USR, Cătălin Drulă, a transmis duminică, pe Facebook, că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare, urmând să aibă loc în această seară o ședință a conducerii de partid pentru formalizarea acestei decizii. „Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL”, a declarat acesta. Aceasta vine după ce primarul USR din Câmpulung Muscel a dezvăluit că a votat „Da” la referendumul din octombrie 2018 pentru modificarea Constituției în sensul definirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

USR o scoate pe Elena Lasconi de pe lista pentru europarlamentareCătălin Drulă, Elena Lasconi, Dan Barna

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii.

Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație.

USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale.

În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, arată un mesaj publicat de liderul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.
Lasconi: Am fost sinceră. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex

Primarul oraşului Cîmpulung Muscel Muscel Elena Lasconi declara anterior că este dispusă să se retragă de pe lista USR pentru europarlamentare, spunând că aşteaptă votul Biroului Naţional în acest sens, după reacţiile provocate de afirmaţia sa potrivit căreia a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională. Ea precizează că niciodată nu a avut nimic împotriva relaţiilor dintre persoane de acelaşi sex. În ceea ce priveşte poziţia sa în partid, subliniază că nu se agaţă de funcţii şi liste.

Mesajul Elenei Lasconi pe Facebook:

„Cu ce e compatibilă politica? După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.

De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta.

USR o scoate pe Elena Lasconi de pe lista pentru europarlamentareElena Lasconi

Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex. Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele.

Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare. Atât. Eu îmi continui treaba de primar.

Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private. Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică”.

USR o scoate pe Elena Lasconi de pe lista pentru europarlamentareElena și Oana Lasconi

Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi a transmis, într-un mesaj video publicat sâmbătă pe Instagram, că a aflat din presă despre faptul că mamei ei a votat „DA” pentru modificarea Constituției la referendumul de susține a familiei tradiționale dintre un bărbat și femeie. Oana Lasconi se declară „absolut dezgustată, dezamăgită și șocată”, fiind „un membru al acelei comunități (LGBTQ – n.red.)”. Ea spune că n-o va mai susține „din niciun punct de vedere” pe mama ei. „Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă”, a mai afirmat Oana Lasconi, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vaca asta de fisa se dadea atat de oripilata si de afectata ca ce a facut masa. da ce a facut mata fa curvo? a votat intrun fel. nu conteaza cum. atat timp cat e democratie, voteaza cum vrea pisda ei. asa cum si tu lingi ce pisda vrei. data dracu de scroafa si mars la muca. te-a facut mare cat o vaca si iesi tu sa zici de mata ca a votat altfel decat vroiei tu. Da tu, fa, firia dracu, esti asa cum te vroia mata???? pisamas pe tine
3
0
corect, vroiam sa ii votez. asa, ma reorientez ca sunt m****i ca fisa lu saraca de lasconi. la astia trebuie sa le rupa gura cand deschid acest subiect. sa vorbeasca despre alte subiecte, muzica, filme, teatre, nu sex. cum au deschis gura de sex, rupele dintii. fufui in gura sa i f*t eu de legebedisti ei au voie sa zica parearea da altii nu au voie si trebuie sa zica ca ei. exterminati de hotler m,eritau
3
0
bine zici, corect si normal
1
0
ba ratardatule sau retardato, fifsa e o neneororcita, ce legatura sa creeze. e o scroafa imputita care e limbista. asta a facut capitalismul. nu i-a rupt cu bataia, ca cheama protectia copilului. ce punte sa creeze daca la aia ii place p***a
3
1
lasa ca si tie iti place sa o iei la fundulet. toti astia asa inversunati, cam asa fac. in fata latra si apoi sio vara in dos... hahahaha
1
0
ba, tu sugeai p**a prin parc si acum te iei de ei si mai si minti de stelian ion. dute dracu ba labarule si lasa ca nu sunt toti a fel. nu ne fraieresti tu ma pesedistule imputit
1
0
hai, nu fi handicapat ca ma pis eu pe nasu tau. suge p**a, daca ai zis de toti si mai mananca putin c***t
1
0
suge p**a, fa, pisamas pe botu tau de c***a imputita
1
1
Tu esti p*****a de puti. taci in p**a mea din gura
1
1
De abia mai crescuse si USR in sondaje, dar si-au taiat repede craca de sub picioare cu Elena Lasconi :)))) Iar se duc in cap, fraierii
5
0
Vai de ei, Mama! Sa ai asa un copil, pierdut! Si la propriu si la figurat! Doamne Fereste si Apara! Probabil fiica-sa este lesbianca si locuieste la Paris! Vorba aia unde multa minte este si prostie (la fel de multa)! Este crunt sa auzi ca fiica-ta este lesbianca sau fiul-tau este homosexual! Dar in libertate si in democratie , fiecare este liber sa isi aleaga modul de viata dupa bunul plac! Dar in casa lui, sub plapuma lui! Nu sa faca prozeliti si sa nu defileze pe strada ! Familia este asa cum a lasat-o Dumnezeu de peste 5000 de ani! Ca sunt si execeptii, asta este altceva!
7
1
nu este nimic grav ca elena lasconi nu va mai candida la europarlamentare , grav este ca ea ca mama nu a reuit sa creeze punti de legatura cu fiica ei care acum este dezgustata de propria mama . deci la parlamentul european e nevoie de creeat numai punti de legatura cu ceilalti europarlamentari in interesul tarii noastre , ori dna lasconi nu are aceste abilitati dupa cat se pare . vezi esecul aderarii la shenghen care se datoreaza in principal celor 35 de europarlamentari romani care au fost doar niste spuitori si n au stiut sa faca punti de legatura cu cine trebuia .
1
3
Cred ca acum,USR a pierdut mai mult decat Elena Lasconi!
8
0
ma p y s pe usr parditul po po narilor si al retarzilor. nici 4% nu mai pupa. pa la lada de gunoi cu voi ba
6
3
Super.Au mai scazut 2-3 procente.
9
2
Acum vedeti ca usr este plin de labari homo... votați cu stelian ion .... mai bine chitac decât un homolau ... cei mai discriminați oameni: bărbat alb, creștin, căruia ii plac femeile ....
13
2
Daca ești capabil ești eliminat .
19
3
Politică nu poți fi sincer și primarita nu știa asta.Acum știe. De mai deschide gura să zică ce gândește cu propria minte,va deveni rapid cetățean de rând. Să nu fi de acord cu familia formată din poponari și poponare este ceva foarte normal și la locul lui.Dar e la modă acum să halești greieri,sa fi poponaut și sa le mai și aperi drepturile dereglatilor și defectilor ăstora. Haida de și hai sictir. Luai ar apa și lovi ar nuclearele de la Sodoma și Gomora și pe poponari și pe susținătorii lor. Că așa e corect.Si normal.
21
1
Duceti va dracului cu lgbt ul gurii mamelor voastre de dezaxati tradatori anormali. Baiii... ca mai sunt cazuri de lgbt ... , ok. Se intampla asta e. Dar sa sustii si sa PROMOVEZI anormalitatea asta ..... nu luati nabii foc daca intrati in Biserica ???
25
1
sa fie eliminata din toate listele pentru europarlamentare dacă au ales să nu accepte o astfel de opinie! usr sunt cumva o adunatura de pop_:_*i și les_.:_ce? dar cine îi mai votează? doar cei din lgbt? atunci ce guvern am avea?
25
1
Cine are dreptul să judece ce opinii au ceilalti? adică nu esti cu cei de la lgbt? atunci esti contra? Dar de ce trebuie să fim obligati sa acceptam ceva ce altii vor doar pentru ei? și de ce doar ei au dreptul să critice, dar nu au puterea sa accepte ce nu vor ceilalti? Am impresia că li se acordă prea multă importanță celor de la lgbt! dar nu este cum vor doar ei! mai sunt mulți altii care au dreptul să iși arate dragostea reală fata de sexul opus! nu le este interzis acest lucru! și nu sunt obligati să facă cum vor cei de la lgbt! ne tâmpim de tot in gândire! nu vrem doar ce vor ceilalți! fiecare are dreptul la gândire, și nu trebuie apostrofat pentru acest lucru! Ce treaba are a face cu scoaterea de pe liste a Elenei! Că nu are voie să iși expună părerea! atunci suntem neam de tâmpiți, si așa vom rămâne!
23
1
Asta nu e partid. E o gasca de dezaxati care militeaza pentru tot felul de aiureli. Pișam aș pe ei
30
3
Niciun ziarist ,jurnalist plecat în politica nu sfârșește bine ,ei au fost cirtite ani de zile.si se afla asta ,urmăriți cu pe atenție pe toți!
13
3
Felicitari Elenei ,asa inteleg uni libera exprimare ,sa auda numai ce vor ei omul este liber sa isi exprime parerea nu pt asta s a luptat, casatoria este intre o femeie si un barbat pana si animalele respecta asta nu se cupleza doua de acelasi fel, vor sa aibe dreptul sa infieze copii , vor copii sa ii infieze dupa 18 ani, nimeni nu ate dreptul sa condamne un copil sa fie crescut de 2 persoane de avelasi fel cui sa ii spuna mama si cui tata, cei care gandesc aiurea sa isi revina , nu sa ia masuri tampite
29
1
una din putinele primarite usr.care a si facut ceva.usr si a aratat adevarata fata.cinstea numai conteaza.minciuna la putere.iar fi sa o vaca nerecunoacatoare
28
2
Cat de usor se poate distruge cariera politica a unei persoane oneste! O fata l******a sa se refere in acest fel la adresa mamei ei, este o rusine, nu mai vorbim de cativa din USR care poarta "fuste". Parasititi USR-ul daca doriti sa va continuati cariera politica!
32
1
C.URVA asta de Lasconi , este L.ESBIANCA !!!!!!
3
27
sau suparat poponarii useristi!!!!
46
4
Cica la Elena Lasconi ca ,, Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. '' Atunci, ce c***t ai vrut sa te duci in parlamentul european? Construiai sosele si faceai punti in Bruxell?
16
13
si de ce o scoate de pe liste? Pt ca e sincera? F bine face, f bine gandeste... una sunt relatiile libere, alta e casatoria, aici se face o mare confuzie!
38
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436