REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

USR PLUS: Jocurile din Parlament, finalizate la CCR - pensiile speciale scapă de impozitare

USR PLUS: Jocurile din Parlament, finalizate la CCR - pensiile speciale scapă de impozitare

Replica API 16 decembrie 2020 | 00:00 1118

Alianţa USR PLUS susţine că ''jocurile din Parlament'' privind impozitarea pensiilor speciale ''au fost finalizate de CCR'' prin decizia de neconstituţionalitate de marţi, ceea ce face ca aceste venituri să nu dispară, ''cel puţin încă un timp de acum înainte''.

"Decizia de astăzi face ca pensionari 'speciali' precum Valer Dorneanu, Mona Pivniceru şi alţii asemenea să-şi încaseze liniştiţi, în continuare, pensiile speciale de sute de ori mai mari decât cele ale românilor de rând. Aşteptăm motivarea CCR, dar reamintim că parlamentarii USR au avertizat, înainte de votul final din Parlament, că există un risc major ca proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale să fie, în forma convenită de PSD şi PNL, neconstituţional", se arată într-un comunicat al USR PLUS, scrie Agerpres.

Potrivit USR PLUS, în şedinţa Camerei Deputaţilor din 17 iunie, PSD şi PNL au decis "să fie lăsat în sertarele Parlamentului" proiectul USR privind impozitarea pensiilor speciale, agreând să voteze proiectul social-democraţilor şi să-l resupună, pe 18 iunie, votului într-o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că este neconstituţională Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor care depăşesc suma de 7.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al CCR, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, legea fiind declarată neconstituţională în ansamblul său.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu vreti supraimpozitarea marilor averi? sau impozitarea la cifra de faceri a hotilor de la multinationale? sau inchisoare de 20 ani la orice evazionist??? Acolo sunt grosul banilor furati, nu vrajeala asta cu pensiile militarilor....la viitoarele alegeri AUR va fi pe locul 1 garantat!!!
3
2
ciolanistii de la psd , nu vor renunta niciodata la pensiile speciale... 80% sunt oamenii lor ! la pomanagii de culoare si pensionari , le arunca 5 lei, dar le i au voturile... asta e educatia din Romania!
3
3
Ia spuneti, cei de la USR si PLUS, de ce va bateti atat de mult pentru ciolan in aceste zile? Pentru lefuri mult mai mari decat marea majoritate a celor cu pensii speciale! Da, salarii de parlamentari, ministri, secretari de stat, directori de fel si fel de agentii etc. Oare voi le meritati?!
3
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436