REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

USR: Soluţiile pentru problemele reclamate de contabili sunt deja în Parlament

USR: Soluţiile pentru problemele reclamate de contabili sunt deja în Parlament

Victor ROTARU 10 iulie 2024 | 00:00 139

Soluţiile pentru problemele reclamate de contabili sunt deja în Parlament, iar "antreprenorii au nevoie de respect şi predictibilitate, nu să fie îngropaţi în modificări fiscale aberante, marca PSD PNL", au atenţionat luni reprezentanţii USR.

 USR: Solutiile pentru problemele reclamate de contabili sunt deja in Parlament

Potrivit acestora, "compensarea concediilor medicale cu contribuţiile sociale, una dintre revendicările antreprenorilor şi contabililor, putea fi rezolvată de acum doi ani, dacă PSD şi PNL nu blocau proiectul depus de USR în acest sens, dar Ciolacu şi Ciucă au fost mai preocupaţi de hărţuirea mediului de afaceri şi de introducerea de noi taxe şi sarcini pentru contribuabili ca să-şi asigure la buget banii pentru apropiaţii de partid şi pentru speciali".

"Ca antreprenor cu o experienţă de peste 20 de ani, am venit în politică şi am propus, încă din 2022, o lege care să-i ajute pe antreprenori şi să fie o minimă formă de respect: sumele pe care ei le au de plătit statului să se compenseze cu taxele de diferite tipuri pe care le au de plătit, lună de lună, către stat. Legea este blocată de PSD şi PNL la Camera Deputaţilor din noiembrie 2022. Mai mult ca niciodată, este momentul ca ea să fie scoasă din sertar şi urgent adoptată!", a afirmat deputatul USR Viorel Băltăreţu, co-iniţiator al proiectului privind compensarea concediilor medicale, într-un comunicat de presă.

La momentul depunerii proiectului de lege, statisticile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate indicau pentru anii 2019 şi 2020 restanţe de plată către angajatori de aproximativ 2,5 miliarde lei, iar pentru anul 2021 datoria statului ajunsese la 3,63 miliarde lei. Adică, an de an, sunt miliarde de lei cu care antreprenorii creditează statul, adaugă acesta.

"Antreprenorii şi contabilii care au protestat astăzi în faţa Guvernului doresc doar să fie lăsaţi să-şi facă treaba, fără ca statul să-i hărţuiască prin tot felul de modificări legislative adoptate peste noapte, fără consultări şi fără analize de impact. e-TVA este picătura care a umplut paharul pentru contabili, economişti şi antreprenori! Guvernul PSD-PNL trebuie să înceteze să tot modifice legislaţia, prin ordonanţe care intră în vigoare peste noapte şi care pun noi sarcini birocratice în spinarea celor care produc în România. Cerem Guvernului PSD-PNL să ofere respect şi predictibilitate antreprenorilor şi să discute cu reprezentanţii acestora astfel încât să găsească metodele prin care să-i sprijine, nu să-i îngroape în documente. Evaziunea fiscală este în altă parte şi acolo trebuie să caute ANAF şi Ministerul de Finanţe pentru a atrage mai mulţi bani la buget", a transmis deputatul USR.

Reprezentanţii USR menţionează că evaziunea fiscală poate fi eliminată prin taxe mai mici şi birocraţie redusă, aşa cum au propus, "în niciun caz prin măsuri hei-rupiste fără sens, adoptate ţintit pentru antreprenorii cinstiţi, după ce PSD şi PNL au avut grijă să adopte legea prin care au asigurat scăparea de răspundere penală pentru marii evazionişti"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legi si ordonante facute pe genunchi si dupa ce vad ca nu au nici o noima le modifica asa au favut cu ordonanta trenulet si cu altele, intai taie si dupa masoara si vad ca nu este bine inainte concediile medicale le scadeai din ce aveai de platit la stat acum dai banii si astepti ani de zile sa iti restituie statul banii platiti pe concedii tot ce era bun s a distrus, banii sunt la cei cate iau salarii de mii de euro de la stat
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510