REPLICA ONLINE CONSTANTA

32° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
32° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Utilnavorep-ul lui Mitrea s-a lipit de un contract de 6 milioane de lei la DRDP

Utilnavorep-ul lui Mitrea s-a lipit de un contract de 6 milioane de lei la DRDP

Andreea VREJOIU 12 ianuarie 2023 | 00:00 3537

Utilnavorep SA, una din cele mai cunoscute firme din Constanța, deținută, în acte, de Sorin Mitrea, continuă să-și adjudece contracte cu statul. De această dată, Utilnavorep-ul se va ocupa de reparațiile și reținerea utilajelor din cadrul Direcției de Drumuri și Poduri Constanța. Pentru serviciile sale firma va primi peste 5,9 milioane de lei, fără TVA. În spatele ei se află și Marian Mitrea, fostul director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

CNAIR SA București, prin Direcția de Drumuri și Poduri Constanța, a inițiat o procedură de licitație simplificată în vederea achiziționării, pentru parcul de utilaje din dotare, servicii de reparații, întreținere și reglări funcționale ale utilajelor, reparații ale componentelor și sistemelor utilajelor, dar și piese de schimb și materiale.

utilaje DRDP Constanța/ sursa foto: DRDP Constanța

Câștigătoare în urma procedurii de licitație inițiate pe 19 octombrie 2022 a fost desemnată societatea Utilnavorep SA, deținută, în acte, de Sorin Mitrea, însă în spatele ei se află și Marian Mitrea, fostul director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Durata acordului cadru este de 24 de luni de la data semnării, iar valoarea totală a contractului, pentru cele 2 loturi, este de aproximativ 5,9 milioane de lei.

Utilnavorep SA a fost înființată în anul 1992 și are sediul în municipiul Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 52. Administratori ai societății sunt Mitrea Sorin, Ștefan Ionel și Diaconescu Adela. Beneficiarul real al societății este Mitrea Sorin. În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 27.309.875 lei, un profit net 363.578 lei, dar și datorii de 11.937.835 lei.

Sute de contracte cu statul

În ultimii ani, Utilnavorep SA a primit sute de contracte cu statul, în valoare de peste 40 de milioane de euro.  Numai anul trecut a primit, pe lângă cele 4,7 milioane lei de la Portul Constanţa, două contracte de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa (în total 4,5 milioane lei) şi unul de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (peste 2,3 milioane lei). Mergând înapoi în timp, cele mai mari contracte au fost cele cu Unitatea Militară 02133 (4,7 milioane euro în 2013), Compania Naţională Administrarea Canalelor Navigabile SA (3,2 milioane euro în 2009) etc.

Marian Mitrea

Mitrea a făcut pușcărie

Fostul director general al ABADL şi patron al Utilnavorep SA, Marian Mitrea, a fost condamnat definitiv în 2017 la trei ani de închisoare cu executare pentru corupţie. În plus, Mitrea nu va mai avea voie să fie director la Apele Române. Sentinţa a fost una foarte interesantă, în condiţiile în care fostul politician PDL, dar la fel de apropiat de PSD, a fost condamnat în primă instanţă de Tribunalul Constanţa la trei ani cu suspendare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CINE ARE OCHII SA O VADAD PE SORA LUI ,MARE DIRECTOARE ECONOMICA L APELE ROMANE ,CARE FACE CE VREA SI CU CINE VREA ...SPAGA DE LA APE TOT LA FAGABOU AJUNGE PRIN CRISTINEL ANTONARU ..
2
5
cind s-au infiintat firmele romanesti, ideal era sa cunosti directori de la stat. unii aveau bani, din inselarea romanilor la cintar/metru, altii aveau cunostinte. asta e fundamentul majoritatii! nu putem merge inainte cu ei. europa, asta vede la noi: minciuna, spaga, neseriozitatea.
7
0
De ce nu citiți Scrisorile (toate 5) lui Eminescu,cel puțin de la jumăt**e spre final.Ce s a predat la școală ,se pare ca a avut efect.Va rog sa citiți scrisorile lui după introducere,chiar și in a treia scrisoare,după bătălie.Puteti face asemănări,sau diferențe.Voi reveni.Promit.
4
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436