REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
24.1° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

VA fi INTERZIS BOTEZUL cu scufundare în CRISTELNIȚĂ?

VA fi INTERZIS BOTEZUL cu scufundare în CRISTELNIȚĂ?

Replica API 2 februarie 2021 | 23:10 3258

Românii s-au mobilizat după tragedia de la Suceava, acolo unde un bebeluș de numai șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator, sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului. Mai exact, a fost făcută o petiție prin care se dorește interzicerea botezului ortodox cu scufundare în cristelniță. Între timp, Patriarhia Română a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta în cazul bebelușului.

În urma celui mai recent eveniment în care un bebeluș din Suceava a murit în urma botezului cu scufundare în cristelniță, comunitatea Grow Up România a solicitat Bisericii Ortodoxe Române să interzică acest obicei mult prea periculos. Asemenea evenimente nefericite au mai avut loc în România de-a lungul anilor. Câți copii nevinovați mai trebuie să moară în brațele preoților? În acest sens a fost elaborată petiția intitulată „Solicităm interzicerea botezului ortodox cu scufundare în cristelniță”. „Vă rugăm semnați și trimiteți mai departe pentru ca să strângem cât mai multe semnături, după care vom formula o adresă oficială către B.O.R. și autoritățile statului. Precizare importantă: nu solicităm interzicerea botezului, ci doar a tradiției cu scufundatul complet în cristelniță. Această tradiție poate fi ușor înlocuită cu ceva mai puțin periculos, cum ar fi scufundare parțială în apă, stropire cu apă sfințită sau orice alt procedeu care nu implică risc”, a declarat Cristina Cioabă, reprezentantul comunității Grow Up România.

Patriarhia Română, anchetă în acest caz

Întrebat de dacă preotul a greșit în momentul oficierii botezului încheiat tragic la Suceava, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a spus că Arhiepiscopia Sucevei va face o anchetă în acest caz, scrie Mediafax. „Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfășoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. (…) Poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum și a cărei durere nici nu o putem înțelege deplin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și:

BEBELUȘUL din SUCEAVA, aflat în stare gravă după BOTEZ, a MURIT

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vad nicio problema in a fi botezat fara a baga capul copilului sub apa. De unde prostia asta?!
0
0
Sa ma cac in Biserica voastra. Punct.
3
4
popii fac profanare de morminte , scotind oase putrede din cimitir . punindu-le in racle si cu ele hai la modoveni, ca sunt mai inapoiati, si facem bani.Nici o tara nu practica "sportul"asta cu racle
1
1
Sa va bagati traditia in dos aia care mai tineti la ritualurile astea inventate de dracii in sutana. Mai oameni buni! Sunteti speriati cu niste inventii ale oamenilor inapoiati mental? Va manevreaza cu,, pedeapsa divina'' Dar voi ganditi putin? Iesiti din prostia asta. Folositi va creierul! Nu e primul copil mort din aceasta cauza. Mai terminati cu traditiile astea retarde. Ganditi, ganditi, ganditi!
7
2
Cum adica ma tantalaule "nu ritualul a provocat decesul",pai copilul nu a fost dus la spital pentru ca inghitise apa cand prostul ala de popa l-a scufudat in cristelnita?,sau in prostia ta,tu esti in stare sa spui ca medici sunt vinovati pentru moartea copilului nu popa. Bai baiatule aici este vorba de omor prin imprudenta si B.O.R.in solidar cu angajatul ei trebuie sa plateasca despagubiri in bani familiei,macar un milion de euro si sa continue pe mai departe cu obiceiul asta sa vedem ce este mai important pentru B.O.R.traditia si credinta,sau bani.
9
2
Opriti crimele
7
3
Cum pot ajunge 100ml de lichid in plamanii unui bebelus, in 3 secunde?! Nici la un adult nu se intampla astfel. In conditii de scufundare repetata, nu de mentinere cu capul sub apa.
2
3
ce competente are patriarhia de cerceteaza un caz de crima prin imprudenta,copilul a fost inecat din moment ce iau gasit lichid in plamani,fie el si lapte cum macanea un popic,doar nu ia dat popa sa suga
7
4
Sa stii caci copilul a fost tinut in viata pana luni datorita aparatelor. Era in stop cardio respirator cand a fost luat de ambulanta
6
1
luni ,nu dupa botez....
4
8
cea mai mare escrocherie inventata de mintea omului
7
5
Lasa ca apare Teo si va potoleste pe toti...
5
4
Cine sa interzica ma? Cine ii interzice ceva Bisericii? Nu se face nimic.
12
6
Obiceiuri din epoca de piatra.
14
6
Neomarxistii, un pic de pauza, baieti. A aparut filmarea de la botez de unde se vede clar ca nu ritualul a provocat decesul bebelusului. Cautati alt subiect care sa distraga atentia de la mortii din 'Matei Bals'.
9
14
Exista multe religii care au ritualuri diferite de botez. Musulmanii si evreii taie o bucata de penis. Unii crestini scufunda in apa total sau partial. Budistii si brahmanii trec prin ritualuri neobisnuite noua. Totul se face pentru a declara public apartenenta la un curent filosofic. Nu inteleg smecheria cu bebelusii. Ei nu sunt constienti, nu pot declara nimic.
4
9
NU SCUFUNDARII TOTALE A COPILULUI LA BOTEZ .partial ok,udat putin cu apa sfintita pe frunte ,mir si toate cele ,dar NUUUUU,scufundat cu capul sub apa ..oameni buni,nu e primul incident .or sa vina mosii,babele ,cei ultra religiosi :"pe vremea mea ,nasteam in caruta ,taiam cordonul ombilical cu secera ".Bun,pe vremea ta ,demult apusa .acum sunt alte vremuri .PUNCT .UN NU DE O MIE DE ORI.B.O.R,TREBUIE SA NE ASCULTE .nu cerem sa nu platim taxa de botez ,cerem sa ne aducem copiii acasa ,crestinati,da ,dar sanatosi ,sa ne bucuram de ei .
16
8
Da' pe Shpagoveanu l-ati consultat? O s-aveti surprize!
10
11

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620