REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Va fi suspendată șefa din Trezoreria Constanța, care jongla cu banii statului, în beneficiul unor afaceriști?!

Va fi suspendată șefa din Trezoreria Constanța, care jongla cu banii statului, în beneficiul unor afaceriști?!

Mirela PASCAL 30 noiembrie 2023 | 00:00 4483

O șefă din Trezoreria Constanța a ajuns în atenția procurorilor în dosarul contabilului primăriei Mereni, Liviu Tănase, acuzat de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu. Aceasta e acuzată că i-ar fi pus la dispoziție contabilului Primăriei Mereni, Liviu Tănase, documentele întocmite în fals de administratorii societății comerciale, aceste documente fiind folosite pentru justificarea plăților ilegale efectuate din contul instituției. Nu știm ce beneficii financiare a avut, acest aspect urmând să-l afle anchetatorii, cert este că șefa din Trezorerie rămâne pe funcție. Cel puțin până când dosarul va ajunge în instanță și doar dacă aceasta va avea calitatea de inculpat.

Va fi suspendata sefa din Trezoreria Constanta, care jongla cu banii statului, in beneficiul unor afaceristi?!

La finele anului trecut, procurorii au stricat afacerea fostului contabil al Primăriei Mereni, Liviu Tănase, atunci când au deschis o anchetă pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu.

În urmă cu câteva luni, anchetatorii au extins cercetările și au ajuns la Trezoreria Constanța, acolo unde au efectuat percheziții, fiind vizată o șefă de aici, Memet Bilghin. Din cercetările efectuate a rezultat că administratorii unor societăți comerciale ar fi întocmit în fals documente care atestau, în mod nereal, livrarea unor bunuri sau prestarea unor servicii către o instituție, din comuna Mereni, județul Constanța, în acest mod obținând decontarea unor sume de bani, în mod ilegal, din bugetul local al acesteia. Aceasta i-ar fi pus la dispoziție angajatului instituției din comuna Mereni documentele întocmite în fals de administratorii societății comerciale, aceste documente fiind folosite pentru justificarea plăților ilegale efectuate din contul instituției.

Va fi suspendata sefa din Trezoreria Constanta, care jongla cu banii statului, in beneficiul unor afaceristi?! Trezoreria Constanța

Marți, 28 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în dosarul penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, față de Bilghin și față de doi administratori ai unor societăți a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Ce spun procurorii!

Din cercetările efectuate a reieșit că administratorii a 12 societăți comerciale ar fi întocmit în fals documente care atestau, în mod nereal, livrarea unor bunuri sau prestarea unor servicii către o instituție din comuna Mereni, județul Constanța, în acest mod obținând decontarea unor sume de bani, în mod ilegal, din bugetul local al acesteia. Totodată, în urma probelor administrate în dosar a reieșit că un funcționar din cadrul unei instituții din județul Constanța i-ar fi pus la dispoziție angajatului instituției din comuna Mereni documentele întocmite în fals de administratorii societăților comerciale, aceste documente fiind folosite pentru justificarea plăților ilegale efectuate din contul instituției. Astfel, în perioada februarie 2016 – octombrie 2022, ar fi fost întocmite în fals, de către angajatul instituției din comuna Mereni, peste 120 de ordine de plată. În acest mod, bugetul acesteia ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3.000.000 de lei. Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța

Va fi suspendata sefa din Trezoreria Constanta, care jongla cu banii statului, in beneficiul unor afaceristi?! Polițiștii de la Investigații Criminale Economice

Potrivit informațiilor noastre, șefa din Trezorerie nu-și va pierde funcția, deocamdată. Suspendarea din funcție intervine atunci când dosarul va fi trimis în judecată. Până atunci, Memet Bilghin își va vedea, în continuare, de treabă la instituția statului.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
IPJ CONSTANTA verificati si alte primari ,sant sigura ca mai sant primari care au facut afaceri cu sefa Trezoreriei ,declaratia de avere e incarcata pentru cineva care traieste doar din salariu.
0
0
E, cum sa fie singura ,daca era singura era plecata
0
0
Bilghin Memet era singura ,fara subalterni
0
0
La dat primaru in primire
0
0
la Constantaaa, nu se poate!..
1
0
nu are un sef nu a facut o ancheta interna faptele par clare asta cu asteptarea trimiterii dosarului in judecata pare o culme a nesimtirii si magariei care domneste in multe institutii de stat la privat zbura in secunda doi
7
0
Contabilul asta din Mereni e hot ca si NEVASTA sa. Astia sunt HOTI in Familie. Au hotia in sange. NU as fi mirat sa scape basma curata si fara sa returneze prejudicial la ce Judecatori interlopi si corupti avem!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510