REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
27.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Vacanțe mai scumpe în Grecia: De anul viitor, turiștii vor plăti o nouă taxă

Vacanțe mai scumpe în Grecia: De anul viitor, turiștii vor plăti o nouă taxă

Ana Maria LIPAN 30 noiembrie 2023 | 12:03 522

Vacanțe mai scumpe pentru românii care vor să meargă în Grecia. De anul viitor, toți cei care vor ajunge pe teritoriul elen vor plăti o taxă climatică zilnică, scrie digi24.ro.

Vacante mai scumpe in Grecia: De anul viitor, turistii vor plati o noua taxa Vacanțele în Grecia se vor scumpi

Vorbim despre o taxă prin care grecii vor să acopere distrugerile făcute de incendiile și inundațiile violente. Premierul statului elen a explicat recent că taxa pe climă este una sezonieră și va fi plătită din martie, până în octombrie, în funcție de tipul de cazare.

Un euro si jumătate pe zi va scoate din buzunar fiecare turist care va sta într-un apartament închiriat. Dacă vorbim despre hoteluri, taxa ar putea ajunge și la 10 euro pe zi pentru o cazare la cinci stele, potrivit ministrului. Astfel, pentru un sejur de 7 nopți la un hotel de 5 stele am plăti 70 de euro pe taxa pe climă. Incendiile din Grecia au făcut ravagii anul trecut. Comisia europeană a spus că focarul din nord estul țării a fost cel mai mare focar înregistrat vreodată în UE.

Atunci, a fost arsă complet o suprafață mai mare decât a New York-ului, peste 120 de mii de hectare. După incendii, Grecia s-a confruntat cu cele mai grave inundații din 1955. Într-o singură zi, a plouat cât ploua în medie într-un an. O întreagă regiune s-a transformat într-un lac imens, iar oamenii au fost salvați cu elicopterele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca nu merg in Grecia? Oricum,HoReCa de pe litoralul romanesc are un motiv sa-si frece mainile de bucurie,spera ca in felul asta va creste numarul de turisti pe la noi.
0
0
care a recunoscut ca a incendiat o padure l-au condamnat la vreo 6 luni cu suspendare si nu e un caz izolat si acum cer taxa de fraieri grecii au fost intotdeauna mari escroci si mari oportunisti au cumparat enelul si am deja mari nelinisti italienii erau mai corecti cand au cumparat telekomul pe vremea lui nastase au ridicat preturile pana la cer avand monopol si profitand de jigodia de nastase care nu le-a impus o limita de pret in contractul de privatizare probabil contra parandarat
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712