REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
21.5° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Vacanţele de odinioară vor deveni, în cel mai scurt timp, istorie! Video

Vacanţele de odinioară vor deveni, în cel mai scurt timp, istorie! Video

Replica API 6 iunie 2022 | 00:12 2642

Vacanțele constănțenilor au rămas o amintire pentru aceștia. Criza financiară nu le mai permite să se bucure împreună cu familia departe de rutina zilnică de ”acasă”. Dorul de acele momente își face simțită prezența, dar, potrivit acestora, speranța moare ultima. Constănțenii visează la momentele de dinaintea pandemiei și speră că vor veni vremuri bune, în care se pot deplasa în țări precum Grecia, Turcia, Italia, acolo unde obișnuiau să-și petreacă concediile cu familia.

Vacanțele constănțenilor, atât în țară, cât și în străinătate, au devenit o amintire frumoasă și pare că așa va rămâne, cel mai probabil, mult timp de acum încolo. Motivul? Criza financiară. Iată că locuitorii din orașul Constanța visează cu ochii deschiși la o vacanță de câteva zile măcar, însă situația financiară în care se află și criza economică după întreaga perioadă de pandemie le-a spulberat visul.

Acest impediment pare să-i îngrijoreze pe constănțenii care, până în anul 2020, atunci când a apărut pandemia în România, se bucurau de concediile avute împreună cu familia în altă țară sau chiar și vizitând țara. Dorul de acele vremuri pare să-i afecteze emoțional pe oamenii care acum sunt nevoiți să intre în propria rutină zilnică, fără momente de relaxare, acolo unde visează să ajungă.

”Ne este așa dor de acele momente... n-avem ce să facem. Ne gândim la copiii nostri, trebuie să avem ce le pune pe masă. Asta e cel mai important. Într-adevăr, ne obișnuisem să ieșim din zona de confort și să evadăm, mai ales în Turcia, însă acestea sunt vremurile pe care le trăim la momentul actual. Criza financiară își spune cuvântul... ne afectează și emoțional pentru că simțim că nu mai putem ieși din bula în care am intrat. Banii sunt puțini, toate-s scumpe...” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Amintirile constănțenilor care se năpustesc asupra lor atunci când se gândesc la un concediu, îi întristează destul de mult, însă speranța că lucrurile vor fi ca înainte, le dă putere să depășească momentul greu prin care trec. ”Ne mai întristăm și noi, ca toată lumea, cred. Ne este dor de momentul în care ne mai permiteam... ne cuprinde starea de melancolie, dar ce să facem... îi dăm înainte cu speranța că lucrurile vor reveni la normal. Nu este vorba despre un concediu de lux.. ne dorim liniste pentru noi și copii, undeva departe de toată rutina. În Italia sau Grecia am obișnuit să ne petrecem timpul liber... sper să avem ocazia cât de curând să ne relaxăm într-o țară din cele două. Eu totuși sper!” , a declarat un bărbat pentru ziarul Replica.

”Ne-am dori, dar de unde?” , a spus o femeie, întrebată fiind dacă își dorește să-și petreacă concediul în vacanță peste hotare. Apoi, a spus că și-ar dori să meargă în România măcar, pentru că în străinătate nici nu visează să ajungă. ”În România am vrea să mergem că avem țară frumoasă... dar când avem concedii, facem treabă acasă. Nici înainte de pandemie nu am mers, pentru că nu ne-am permis” , a spus aceasta pentru ziarul Replica.

Video filmat cu camera ascunsă

Astfel că, nevoia de evadare există, dar criza financiară nu le mai permite constănțenilor să se bucure de momentele unice, din vacanțele de odinioară. Alții însă... n-au avut parte niciodată de o vacanță.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-o crezi tu, Gogule. S-au scumpit toate. Am fost eu saptamana trecuta la Istanbul. Cu avionul. 2 persoane dus intors 500 de iepuroi numai avionul. Asa ca, las-o mai incet, ca nu-i chiar asa
0
0
Istorie va deveni o vacanta in rahat de mamaia. Cu banii pe 2 zile in mamaia stau o sapt intr-o tara civilizata!
1
0
Istorie va deveni pentru amariti nu pentru imbuibatii societatii care nu stiu ce sa mai faca cu atiti bani si prin ce colturi ale lumii sa mai umble...
0
0
Lasa ca se duc in vacante pitipoancele in Dubai!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768