REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

VAL de CONTROALE la Teatrul Oleg Danovski: AVERTISMENTE și SANCȚIUNI APLICATE

VAL de CONTROALE la Teatrul Oleg Danovski: AVERTISMENTE și SANCȚIUNI APLICATE

Replica API 11 noiembrie 2021 | 16:37 2840

Scandalul de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” ia amploare. Inspectorii mai multor instituții de control din Constanța au trecut pragul teatrului, în ultima perioadă, pentru a verifica veridicitatea acuzațiilor făcute de mai mulți angajați ai instituției de cultură. Printre alte sancțiuni, precizăm faptul că în răspunsul trimis de Secția 3 de Poliție este menționat și faptul că există două dosare care s-au reunit urmând ca acestea să ajungă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Scandalul de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” continuă! Mai multe persoane din trupa de balet au adus, începând din luna august, acuzații grave atât coregrafului, Horațiu Cherecheș, cât și soției sale, director a companiei de balet, Cherecheș Monica, și managerului Daniela Vlădescu, însă, iată că au fost depuse plângeri la Poliție, Prefectură, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția de Sănătate Publică. Organele de control nu au stat prea mult pe gânduri și au efectuat controale în cadrul instituției de cultură. „Există și un dosar penal pentru zădărnicia combaterii bolilor făcut pe numele Danielei Vlădescu, iar în acest moment postul de manager al doamnei Daniela Vlădescu este nul. Mai mulți colegi au fost audiați în cazul dosarului la Secția 3”, ne-a declarat un angajat al teatrului.

Iată răspunsul primit de la Poliție

Poliția a răspuns persoaneleor în cauză și a transmis faptul că există două dosare care s-au reunit urmând ca acestea să ajungă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Click pe fotografie!

ITM a sancționat Teatrul Oleg Danovski

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Constanța s-au deplasat în zilele de 30 septembrie, 1 octombrie și 11 octombrie 2021, au efectuat verificări și astfel au constatat mai multe nereguli pe care le puteți vedea în fotografiile de mai jos:

Click pe fotografie!

Click pe fotografie!

DSP a dat avertisment instituției de cultură

O echipă de inspectori a efectuat control igienico-sanitar în data de 04 octombrie constatând faptul că multe dintre reclamațiile făcute de balerini nu se confirmă, însă, pentru nerespectarea distanţării fizice în sala de pregătire balet pentru o parte din angajaţi, s-a aplicat avertisment verbal conform OG 2/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Click pe fotografie!

Click pe fotografie!

Inștiințare din partea Instituției Prefectului

Click pe fotografie!

Scurtă revenire asupra subiectului

O parte din angajații Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanța au semnalat, în luna august a acestui an, printr-un memoriu adresat ministrului Culturii, umilințele, certurile, abuzurile sexuale, jignirile, mediul toxic în care își desfășoară activitatea. Semnatarii au susținut atunci și o conferință de presă prin care au explicat toate suferințele prin care au trecut. Totodată, tot balerinii declarau faptul că fiul marelui maestru de balet, Oleg Danovski Jr., ar vrea să retragă numele teatrului.

Citește mai multe pe acest subiect și aici:

În SALA de BALET a teatrului Oleg DANOVSKI se simulează POZIȚIA 69! Video

NOI ACUZAȚII la Teatrul OLEG DANOVSKI: Se dorește RETRAGEREA NUMELUI instituției

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un elefant este atacat de furnici... Doua ajung pe gatul lui. Celelalte striga de jos: sugrumal! Cautati in CV ul unui personaj roscovan din urbea voastra! Exista un venetic care cred ca mama-sa l-a nascut director! Mi-e mila de el!
0
0
Sa plece profitoarea
3
0
In teatru este totul ok. O mizerie de articol
2
11
Daniela Vladescu si sotii Chereches ar trebui sa isi dea demisia. Chiar nu isi dau seama in ce stadiu a ajuns teatrul din cauza lor? Nu iese fum fara foc. E clar ca acolo lucrurile sunt de multa vreme iar acum abea au izbucnit. De avansurile sexuale stie tot orasul toata presa.si noi publicul stim. De ce il acoperiti doamna vladescu? Horatiu poate iesi la pensie iar sotia este deja pensionara. Daca nu ii dati afara scandalul va continua. Si cu ei 2 sa plecati si dumneavoastra.
17
5

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436