REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
24.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Val de incidente electorale, la Hârșova!

Val de incidente electorale, la Hârșova!

Mirela PASCAL 9 iunie 2024 | 09:30 1274

Nemulțumiri la Hârșova! După ce vineri, 8 iunie, președinta secției de votare a plecat cu ștampila de vot acasă, astăzi un alegător nu au fi fost lăsat să voteze, la secția de votare nr.298, deoarece aceasta ar fi avut asupra sa numai pașaportul, fără cartea de identitate. S-a formulat plângere penală.

Val de incidente electorale, la Harsova!

Ce spune IPJ!

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 08.45, polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârșova au fost sesizați cu privire la faptul că, la o secție de votare, un alegător ar fi fost împiedicat să voteze. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că persoanei în cauză i s-ar fi permis să voteze doar pentru alegerile europarlamentare, deoarece aceasta ar fi avut asupra sa numai pașaportul, fără cartea de identitate. Ulterior, situația ar fi fost remediată, în sensul că persoanei respective i s-ar fi permis să-și exercite dreptul de vot și pentru alegerile locale. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

 

Referitor la președinta secției de votare, IPJ a deschis dosar penale. ”Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că din interiorul unei secții de votare din orașul Hârșova lipsește ștampila de control, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele: În urma verificărilor efectuate, polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârșova au constatat că președintele secției de votare ar fi părăsit secția de votare având asupra sa ștampila de control, folosită la sigilarea secției. Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea stabilirii împrejurărilor de fapt”, a transmis IPJ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta nu-i stire internationala. faceti-i sa se bata cu bite, topoare.
0
0
I-auzi...
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279