REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Val de solicitări la Ambulanță! Au leșinat pe stradă din pricina căldurii!

Val de solicitări la Ambulanță! Au leșinat pe stradă din pricina căldurii!

Marieta STEFAN 1 septembrie 2023 | 00:00 978

Temperaturile ridicate și umiditatea din aer din ultimul timp au dat de furcă constănțenilor. Săptămâna trecută Serviciul Județean de Ambulanță a primit zece solicitări pentru că oamenilor li s-a făcut rău pe stradă. Specialiștii ne dau câteva îndrumări și sfaturi pentru a nu ajunge în această situație. Orele la care ieșim din casă ar trebui programate, pe cât posibil, până în 11 ziua și după 18 seara, iar hainele pe care le purtăm trebuie să fie de culoare deschisă și confecționate din bumbac. Hidratarea este foarte importantă, dar nu este recomandat să fie făcută cu băuturi alcoolice sau care conțin cofeină.

Val de solicitari la Ambulanta! Au lesinat pe strada din pricina caldurii!

Temperaturile ridicate din ultimul timp au fost foarte greu de suportat de majoritatea dintre noi, indiferent de vârstă. Pentru copiii și persoanele în vârstă este adevărat că este și mai greu, dar nici pentru persoanele adulte nu a fost ușor deloc. 

Umiditatea din aer, care își face prezența în ultimii ani, sporește disconfortul și îngreunează respirația. Pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni cronice este un adevărat calvar. 

Val de solicitari la Ambulanta! Au lesinat pe strada din pricina caldurii!

Constănțenilor li s-a făcut, efectiv, rău pe stradă

Săptămâna trecută temperaturile nu au scăzut sub 30 de grade Celsius, așa că solicitările la Ambulanță nu au întârziat să apară și încă într-un număr mare. Constănțenilor li s-a făcut efectiv rău pe stradă din cauza căldurii excesive. Unii dintre ei au fost tratați pe loc, în timp ce alții au fost transportați la spital. 

„În cursul săptămânii trecute au fost zece solicitări pentru lipotimie în locuri publice. O parte dintre pacienți a fost tratată pe loc în funcție și de afecțiunile fiecăruia. Dacă pacientul este hipertensiv se face o injecție să scadă tensiunea. În general, se fac vitamine. Alți pacienți au fost transportați la spital”, ne-a declarat Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (S.A.J.) Constanța. 

Specialiștii ne dau câteva îndrumări și sfaturi pentru a nu ajunge în această situație. Orele la care ieșim din casă ar trebui programate, pe cât posibil, până în 11 ziua și după 18 seara, când soarele nu arde cu atâta putere. De asemenea, hainele pe care le purtăm trebuie să fie de culoare deschisă și confecționate din bumbac și să purtăm ceva pe cap. Totodată, hidratarea este foarte importantă, dar nu este recomandat să fie făcută cu băuturi alcoolice sau care conțin cofeină.

„Trebuie evitate ieșirile între orele 11.00 și 18.00, pe cât posibil. Hainele trebuie să fie din bumbac și de culoare deschisă. Hidratarea este foarte importantă. Recomand și evitarea băuturilor alcoolice și cu cafeină”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al S.J.A. Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677