REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.8° Constanța Joi, 25 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6801
19.8° Constanța Joi, 25 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6801
 

Valabilitatea permisului de conducere s-ar putea modifica. Ce se întâmplă în cazul șoferilor în vârstă

Valabilitatea permisului de conducere s-ar putea modifica. Ce se întâmplă în cazul șoferilor în vârstă

A.F. 19 noiembrie 2023 | 17:40 1580

Valabilitatea permisului de conducere ar putea crește. Parlamentarii vor să majoreze perioada acestor documente de la 10 ani, cât e în prezent, la 15 ani. Pentru bătrâni, însă, sunt vești rele. Ei ar trebui să-și reînnoiască permisul de conducere la fiecare cinci ani, iar cei trecuți de 80 de ani, la fiecare doi ani. Asta ca să fie evaluați medical mai des.

Valabilitatea permisului de conducere s-ar putea modifica. Ce se intampla in cazul soferilor in varsta

Noua propunere legislativă vine cu o serie de modificări, iar vizați sunt toți șoferii. Cei care au până în 70 de ani vor fi scutiți de drumurile la Direcția de Permise din zece în zece ani, dacă perioada de valabilitate a documentului va crește la 15 ani.

O adevărată lovitură primesc, însă, șoferii în etate. Cei care depășesc vârsta de 70 de ani vor fi nevoiți să-și schimbe permisul de conducere la cinci ani, asta în timp ce șoferii care au peste 80 de ani ar trebui să schimbe actele o dată la doi ani.

„Odată cu înaintarea în vârstă, vrem nu vrem apar tot felul de afecțiuni pe care le recunoaștem sau nu. Apar tot felul de modificări. De boli, că despre boli vorbim. Atunci este necesară evaluarea pentru a vedea: are pacientul anumite boli, nu are, ce se întâmplă, și-a păstrat capacitatea de a conduce?“ a declarat  medicul Daciana Toma.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că aceste măsuri vor duce la reducerea incidentelor din trafic. Totuși, datele oficiale arată că doar în 6% dintre accidentele din România au fost implicați șoferi cu vârste peste 70 de ani.

Pentru a fi pus în aplicare, proiectul trebuie mai întâi aprobat și publicat apoi în Monitorul Oficial, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu batranii cu masini ok ( au muncit pentru ele cu sudoare ),fac accidentele. Tinerii cu cate o p******a de BMW-u alerga de isi rup gatul pe sosele. Si ii baga si pe altii la urgente, daca mai traiesc ??
1
1
Sa modifice si limba Romana. Astfel incat sintagmele lege tampita si parlamentar analfabet (cu doctorat, desigur) sa fie trecute la PLEONASM.
5
1
A-r trebuii să se dea o lege ca ce-i peste 60 de ani să numai aibă voe să conducă să fim lăsați doar noi tineri să conducem pentru că noi tineri sântem viitoru țări
3
5
Cele mai multe accidente le fac tinerii drogati,bețivii, cei care și- au luat carnetul pe pile și cei care conduc fără carnet Varstnicii sunt mult mai atenți și respectă regulile de circulație. Nu cred că cei care au probleme de sănăt**e își fac singuri rău, mai ales ca cei în vârstă peste 70 de ani nu mai au servicii și alte obligații ca cei care sunt în câmpul muncii și au o serie de obligații. Ca de obicei parlamentarii fac legi fără să gândească și care nu au legătură cu realitatea.
11
2

REPLICA



LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699