A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://www.replicaonline.ro/rbin/data202303/preda_jpg): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: module/modul-header.php

Line Number: 69

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/module/modul-header.php
Line: 69
Function: getimagesize

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/template.php
Line: 2
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 184
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 71
Function: post

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Valentin Răducu Preda nu scapă de procurorii DNA!

Valentin Răducu Preda nu scapă de procurorii DNA!

Mirela PASCAL 8 martie 2023 | 00:00 3704

După ce a scăpat de procesul penal în care a fost acuzat de trafic de influență, fostul secretar de stat, constănțeanul Valentin Răducu Preda, încă nu are motive să doarmă liniștit. Procurorii îl vor după gratii, în schimbul celor 750.000 de euro pe care i-ar fi cerut reprezentantului unei companii pentru a-și folosi influența pe care o avea asupra decidenților din Ministerul Transporturilor, astfel încât investiția la lucrările la Magistrala 4 de metrou să fie menținută pe lista de priorități a guvernului și să nu existe probleme cu finanțarea lucrărilor.  

Valentin Raducu Preda nu scapa de procurorii DNA!Valentin Preda

Valentin Preda a fost trimis în judecată, în decembrie, 2020, acuzat fiind de trafic de influență. Preda i-ar fi cerut 750.000 de euro reprezentantului companiei care executa lucrările de extindere a rețelei de metrou din București, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, secțiunea "Parc Bazilescu - Străulești. În schimbul banilor, Preda trebuia să-și folosească influența pe care o avea asupra decidenților din Ministerul Transporturilor, astfel încât investiția la lucrările la Magistrala 4 de metrou să fie menținută pe lista de priorități a guvernului și să nu existe probleme cu finanțarea lucrărilor. Pe 16 februarie, Valentin Preda a scăpat de acuzații, după ce Tribunalul București a încetat procesul penal, ca urmare a intervenției prescripției.

Valentin Raducu Preda nu scapa de procurorii DNA!

Procurorii au contestat decizia instanței de fond

Încetează procesul penal început faţă de inculpatul Preda Răducu Valentin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. art.257 alin.1 din Codul penal , ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. În temeiul art. 396 alin. 1 şi 6 C. proc. pen., (…)., cu referire la Decizia 358/2022 a CCR, încetează procesul penal început faţă de inculpatul Radu Cătălin pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale, încetează procesul penal început faţă de inculpatul Radu Cătălin pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, încetează procesul penal început faţă de inculpatul Radu Cătălin pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani prev. de art. art.29 alin.1 lit.a din Legea nr.656/2002. În baza art.257 alin.2 C.p. de la 1969, rap. la art.111 alin.2 C.p. de la 1969, dispune confiscarea de la inculpatul Radu Cătălin a sumelor de 661.613 lei şi 1.175.879 lei, sume dobândite ca urmare a săvârşirii celor două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă, În temeiul art. 404 alin. 4 lit. c C. proc. pen., cu aplic. art.249 alin. 1 C. proc. pen., menține măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanța nr.913/P/2016 din data de 16.09.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, cu privire la bunurile imobile aflate în proprietatea inculpatului Radu Cătălin şi a persoanei interesate Radu Nicoleta Sofia până la concurenţa sumelor asupra cărora s-a dispus confiscarea”, se arată în minuta din 16 februarie a.c.

Valentin Raducu Preda nu scapa de procurorii DNA!

Procurorii DNA nu-l vor liber, așa că au formulat apel pe 22 februarie a.c.

Cine este Valentin Preda

Valentin Răducu Preda a fost secretar de stat în cadrul ministerului Transporturilor timp de aproape 7 ani. El a fost numit prima dată de Miron Mitrea, a plecat, apoi a revenit pe funcție. La finalul anului 2009 devenea membru în Consiliul de Administrație al Porturilor Maritime Constanța, și ulterior consilier personal al primarului Radu Mazăre.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La bulau lu Raducu i-a cam placut cucu
1
0
O zdreanta puscariabila!
0
1
raspunsul e ca fapta nu exista. Mwie justitia cu mult kkt !!!
3
0
Vezi ca si tu si Nicusor ati fost turnati de directorul aeroportului pus de voi. Ha ha ha .ce misto.
6
0
este tipul de functionar public din care este alcatuit Statul Esuat Ro-maina. A furat toata viata in functii publice la capitanie,la minister si la primarie la mazare. Un hot degenerat care a primit clementa justitiei co-rupte si a scapat de puscarie inainte de termen.
8
1
Ce parere are CSM cu privire la atat de multe prescriptii ce au intervenit in ultimii ani ? Chiar nu raspunde nimeni pentru lungirea ani de zile a acestor procese...
11
0
Dar de fostul Comandant al Garzii de Coasta, Cicu nu se scrie nimic ca se afla suspendant din functie, in urma unei ample anchete de DNA ???
6
0
Acela nu poate sa doarmă ca inca nu a inceput examenele de permise de barca si se cunoaste la portofel.
6
4
Intrebare: -Cine este vinovat pentru ca intervine prescriptia?
13
0
Nu are inca motive sa doarma linistit nici Baronul ANR de Giurgiu.
12
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166