REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Valeriu Gheorghiță explică de ce s-a prelungit valabilitatea vaccinului Pfizer

Valeriu Gheorghiță explică de ce s-a prelungit valabilitatea vaccinului Pfizer

Replica API 28 octombrie 2021 | 12:50 1751

Valeriu Gheorghiță a explicat marți, într-o conferință de presă, motivul pentru care s-a prelungit termenul de valabilitate al vaccinului Pfizer, scrie antena3.ro.

Decizia a fost luată la nivel global, nu doar pentru România, ca urmare a analizării de către Agenția Europeană a Medicamentului a datelor oferite de companie, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare:

„La momentul în care vaccinurile au fost autorizate, perioada de valabilitate pentru vaccinul de la compania Pfizer a fost de șase luni. Această perioadă de valabilitate, evident, a avut în spate un studiu de stabilitate care arată că pentru șase luni la -80 de grade, vaccinul de la Pfizer își menține toate datele de calitate.

Agenția Europeană a Medicamentului a analizat ulterior datele de stabilitate care au fost oferite de companie și s-a decis prelungirea perioadei de valabilitate cu încă 3 luni. În momentul de față, perioada de valabilitate pentru toate vaccinurile Pfizer este extinsă la 9 luni și este aplicabilă tuturor țărilor, nu doar României și nu doar anumitor loturi și nu este o decizie temporară, este o decizie definitivă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a precizat că o astfel de măsură ar putea fi aplicată și în cazul altor vaccinuri:

„Este foarte probabil ca pe măsură ce sunt acumulate noi date de stabilitate, termenul de valabilitate să se prelungească și în viitor pentru produsele stocate la o temperatură ultrajoasă. De asemenea, aceeași perioadă de stabilitate a fost prelungită și pentru vaccinul Johnson & Johnson când recent a fost extinsă perioadă de la 3 luni la 4,5 luni la 2-8 grade”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia nu au dumnezeu frate!ordinul ocultei e sfant pentru ei si veninos pentru noi!
5
1
unii din biserica au spus pe fata k vaccinurile ,e expirate de mult, astia ne omoara cu zile , acest govern
6
1
Excroci nenorociti! A expirat dar e tot bun!
9
2
da ce conteaza ca e expirat bani sa iasa ... daca moare careva a semnat pe propria raspundere
11
2
Mooie pnl si certificatul verde
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510