REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.1° Constanța Mie., 18 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6856
23.1° Constanța Miercuri, 18 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6856
 

Valu lui Traian va avea liceu: un pas important către un viitor sustenabil

Valu lui Traian va avea liceu: un pas important către un viitor sustenabil

Virgil STOIAN 26 august 2024 | 11:04 428

Primăria Comunei Valu lui Traian anunţă demararea unui proiect inovator şi de mare impact pentru comunitate: construcţia primului liceu verde ecologic din localitate.

Valu lui Traian va avea liceu: un pas important catre un viitor sustenabil
Această inițiativă reprezintă un pas esenţial către dezvoltarea durabilă a comunei și educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului înconjurător. De asemenea, este prima unitate de învăţământ liceal construită în judet în ultimii 20 de ani.
Liceul va fi amplasat în centrul civic al Zonei F (Cartierul Tineretului) din Valu lui Traian, acolo unde alte două proiecte se află în faza de construcție, respectiv şcoala gimnazială şi grădiniţa.
Proiectul realizat cu sprijinul autorităţilor locale şi al fondurilor europene, va cuprinde un carnpus educaţional modern, care va respecta cele mai inalte standarde de sustenabilitate şi eficienţă energetică. Materialele care se vor utiliza in construirea unităţii de învăţământ sunt ecologice, prietenoase cu mediul înconjurător. Liceul va fi dotat cu panouri solare, sisteme de colectare a apei de ploaie, iluminat LED, precum şi izolaţii termice de înaltă performanţă contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon.
Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 60 milioane de lei, iar mai mult de 7 milioane de lei vor f suportaţi din buget local. Liceul va avea profil teoretic, dar va include şi o filieră tehnologică unde elevii vor putea învăţa tainele mecanicii.
Lucrările de construcţie se preconizează că vor fi finalizate la finele anului 2025.
Acest proiect reflectă angajamentul comunităţii din Valu lui Traian de a proteja mediul inconjurător și de a pregăti tinerii pentru provocările viitorului. Suntem mândri să facem parte din domeniul educației ecologice și să contribuim la un viitor mai verde şi mai sustenabil pentru toţi. De asemenea. este un proiect pe care îl las cu drag în implementare nouui primar, Iulia Iurea, aceasta fiind deja familiarizată cu el deoarece conduce echipa ce l-a conceput.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166