REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Vânat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans îl strânge cu ușa pe Cati Hristu, de la Cogealac

Vânat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans îl strânge cu ușa pe Cati Hristu, de la Cogealac

Mirela PASCAL 14 decembrie 2023 | 00:00 7450

Aproape că nu mai există cetățean Constanța care să nu fi auzit de Daf Trans 2000 SRL. Este firma prezentă la toate licitațiile desfășurate de instituțiile statului, în special primării. S-a remarcat, în special la Mangalia, prin prisma patronului Florin Beu, care ar fi un apropiat al lui Cristian Radu. Zeci de milioane de euro a încasat firma în ultimii ani pentru diverse lucrări de drumuri. Numai de la Mangalia a încasat, într-un an, 115 milioane de lei, spun gurile rele. Deși suge contracte pe bandă rulantă, societatea lui Beu pare să nu mai aibă strălucirea de altă dată, ajungând să fie încolțită de creditori, fie că vorbim despre firme colaboratoare, sau instituții păgubite. Strânsă cu ușa, Daf Trans a ajuns să execute primăriile, pentru recuperarea, la rândul ei, a debitelor restante. Vorbim, aici, de Primăria Cogealac, care ar avea de achitat către Beu aproape 3 milioane de lei.

Vanat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans il strange cu usa pe Cati Hristu, de la Cogealac

Cine s-a perindat prin Daf Trans, de-a lungul timpului?

Daf Trans 2000 SRL a fost înfiinţată în anul 2000 de Florin Beu, născut pe 26 august 1977 în Mangalia,  domiciliat în Constanţa. Ulterior, acesta a cesionat firma către soţia sa Daniela, însă conducea afacerea tot el, din spatele soției. În 2006, firma ajunge la Adrian-Cristian Cârcea, care rămâne asociat unic şi administrator până în august 2009, atunci când s-a retras din Daf Trans 2000 şi s-a alăturat unui grup infracţional specializat în furtul mărfurilor transportate cu TIR-uri.

După plecarea lui Cârcea, Daf Trans 2000 a ajuns în posesia unui necunoscut, Dumitru Ungureanu din satul Viroaga, care s-a retras în 2011, atunci când frâiele au fost preluate, din nou, de același Florin Beu. Dar nu singur, ci alături de anonimul Niculescu Valentin Petre, care a stat în firmă până în 2013, atunci când o altă anonimă s-a alăturat lui Beu, în speță Mihaela Macovei. În 2014, și aceasta din urmă și-a luat tălpășița din Daf Trans, Beu rămânând stăpân unic peste firmă. Și de atunci, până în prezent, a domnit singur, fără alte persoane care să-i perturbe afacerea cu statul. De atunci, vânzările și profitul au început, încet, dar sigur, să crească.

Vanat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans il strange cu usa pe Cati Hristu, de la Cogealac

Nici n-ar fi avut cum să nu aibă rezultate bune, dacă firma lui Beu se prezintă peste tot la licitații, iar pe multe dintre ele le și câștigă. Anul 2021 a fost cel mai bun pentru Beu, reușind să bifeze o cifră de afaceri de aproape 90 de milioane de lei și un profit de peste 9 milioane.

Vanat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans il strange cu usa pe Cati Hristu, de la Cogealaco parte din contractele cu statul

Profitul a fost obținut grație contractelor cu primării, precum cea de la Topraisar, Ovidiu, Chirnogeni, Târgușor, Mircea Vodă, sau a contractelor cu Spitalul Județean Constanța, ori cu CFR. Cel mai recent contract l-a adjudecat de la Primăria Chirnogeni și vizează modernizarea și reabilitarea străzilor din comună, valoarea fiind de peste 5 milioane de lei.

Vanat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans il strange cu usa pe Cati Hristu, de la Cogealaco parte din contractele cu statul

Ca o paranteză, anul trecut, vânzările și profitul au început să scadă, iar datoriile să crească, ajungând la peste 73 de milioane de lei.

Execută Primăria Cogealac, ca să-și plătească creditorii

Și Primăria Cogealac a lucrat cu Daf Trans, însă Beu și-a luat țeapă, pentru că UAT-ul condus de Cati Hristu nu l-a plătit pentru lucrările execute în anul 2021 la drumurile din comune. Încolțită de creditori, pentru că, da, Daf Trans uită, și ea, să-și plătească polițele, a trecut la executarea primăriei lui Hristu, pentru recuperarea sumei de 1.350.048,32 lei reprezentând contravaloarea facturii nr. 8482/05.10.2022 emisă în baza Contractului nr. 9257/02.12.2021, precum şi  dobânda legală penalizatoare aferentă debitului de mai sus de 1.350.048,32 lei, începând cu a 31 a zi de la data scadenţei facturii nr. 8482/05.10.2022 respectiv data de 05.11.2022. Judecătorii au obligat, pe 7 decembrie a.c.,  primăria la achitarea obligațiilor de mai sus, decizia fiind executorie. Chiar dacă juriștii lui Hristu o vor contesta, banii trebuie achitați imediat.

Vanat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans il strange cu usa pe Cati Hristu, de la CogealacCati Hristu

Dar, haideți să vedem cine stă în coasta lui Florin Beu!

Așa cum am spus și mai sus, Daf Trans pare să-și fi neglijat, în ultima perioadă, obligațiile contractuale, iar creditorii îi bat la ușă! Pe 3 noiembrie, de exemplu, CFR SA a chemat la bară firma lui Beu, printr-o acțiune în răspundere delictuală, dosarul având prim termen de judecată pe 1 martie 2024. Tot printr-o acțiune în răspundere delictuală a fost chemată în instanță și de  firma Archip Logistic SRL. Pârât, alături de Daf Trans, mai e și Consiliul Județean Neamț. O altă companie, CO.GE.FA S.P.A., a chemat la bară, la Tribunalul București, Daf Trans, printr-o acțiune în anulare, iar pe 20 noiembrie INOVECO SRL, din București, care se ocupă cu vânzarea de produse si servicii inovatoare în domeniul construcțiilor, materialelor pentru construcții, a cerut la Judecătoria Constanța, printr-o ordonanță de plată, ca Daf Trans, să-i plătească datoriile. Pesemne Daf Trans a cumpărat materiale și nu le-a mai achitat. La fel cum s-a întâmplat și cu ATC Architecture Expert SRL, firmă din Constanța ce se ocupă cu activități de arhitectură, care a deschis la Tribunalul Constanța o acțiune, pe ordonanță de plată, împotriva lui Daf Trans. Acestea sunt doar câteva dintre valul de acțiuni deschise de creditorii lui Beu în instanță, cu precizarea că multe dintre acestea se află la primul termen de judecată.

Vanat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans il strange cu usa pe Cati Hristu, de la Cogealacprocese în care este implicată Daf Trans

Beu împarte cu Garda de Mediu... o amendă!

De altfel, Beu are de împărțit ceva și cu Garda de Mediu! Ce anume? O amendă încasată la sfârșitul lui 2021, când în calitate de subcontractor al austriecilor de la Strabag, a transportat utilajele grele prin mijlocul rezervației, până la Periboina, trecând inclusiv prin zona strict protejată din Grindul Chituc. Strabag trebuia să ducă la capăt un contract de 15 milioane de euro pentru reabilitarea stăvilarelor Edighiol și Periboina, parte dintr-un proiect mult mai amplu, în valoare de 800 de milioane de euro, care prevede reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc. Este același proiect prin care s-au mărit plajele din Mamaia. 

Vanat de creditori, Florin Beu de la Daf Trans il strange cu usa pe Cati Hristu, de la Cogealacutilaj Daf Trans

Avizul de mediu pentru reabilitarea stăvilarelor de la Edighiol și Periboina spunea că toate utilajele și materialele necesare reabilitării stăvilarelor vor fi transportate numai pe mare, cu gaborele, fără a se intra în zonele protejate ale rezervației. Însă Daf Trans, nu doar că și-au dus utilajele pe roți, dar au și lărgit drumul deja existent, l-au nivelat și bătătorit, ca să nu aibă nici o problemă. Motiv pentru care a fost amendată de Garda de Mediu, cu care s-a și judecat, pentru anularea amenzii. Degeaba! Pentru că, pe 3 octombrie, instanța i-a respins acțiunea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De un an de zile sa trag câteva conducte de apă prin Cernavoda
1
0
Dau tepe la toți. Dna ul doarme. Sa va iau pe cabinet
4
0
Pai cum plm sa nu fie dstor cand el nu e platit pentru lucrarile pe care le-a executat? Si cine credeti ca nu l-a platit? Statul!. Pai?
5
4
Cati plang din cauza astora! Si inca sunt o gramada de fraieri care pun botu la vrajeala lu Beu! Are balta peste!
9
2
e fetita?ce nume e
6
0
nimeni nu se pune cu chuck norris sau cu Cati Hristu.
12
0
Ori traim sub pamant, ori suntem p****i, ori ne prefacem. Ma refer aici la servicii informatii. Daf este tinut in brate de militieni fara nume, de proc urori fara nume. V ati gasit sa faceti si voi articol
13
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016