REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Vasile Bănescu: „Biserica nu are nimic împotriva educaţiei sanitare care include noţiuni de educaţie sexuală“

Vasile Bănescu: „Biserica nu are nimic împotriva educaţiei sanitare care include noţiuni de educaţie sexuală“

A.F. 24 septembrie 2023 | 00:00 1534

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, afirmă că „deplânge starea pe loc” a învăţământului românesc, arătând că elevii învaţă la şcoală materii nenecesare, în defavoarea altora care sunt „cu adevărat formatoare”. Bănescu a explicat de asemenea şi care este punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la introducerea educaţiei sexuale în şcoli.

Vasile Banescu: „Biserica nu are nimic impotriva educatiei sanitare care include notiuni de educatie sexuala“Vasile Bănescu

„Dacă ne resemnăm, dacă ascultăm acele sfaturi siropoase de gândire pozitivă, acceptă-te aşa cum eşti, mi se pare destul de nesemnificativ. Cum să te accepţi aşa cum eşti când tu nu eşti în ordine? E chiar riscant să te accepţi aşa cum eşti! Dimpotrivă, ai un sens, ai o vocaţie, trebuie să faci un efort! De aceea deplâng această stare pe loc, această încremenire a sistemului de învăţământ după 32 de ani, această intoxicare cu materii inutile, în defavoarea unor materii cu adevărat formatoare: literatură universală, filosofie, istorie naţională şi universală. Astea ar trebui să domine pentru că, prin natura lor, sunt formatoare intelectual şi moral, putem învăţa multe lucruri din ele, mai multe decât din circulaţia rutieră, de exemplu, sau decât din acea educaţie sexuală”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, la Digi 24.

Acesta a explicat şi punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la introducerea educaţiei sexuale în şcoli, arătând că la vârste mici aceasta ar însemna o „intrare cu cizmele ideologice” în viaţa unor copii care nici nu sunt interesaţi de astfel de noţiuni.

„Biserica nu are nimic împotriva educaţiei sanitare care include noţiuni de educaţie sexuală. Nu a fost vorba niciodată despre asta. Ceea ce presupune reţinere, ceea ce presupune discuţii este acea educaţie sexuală ideologizată, desprinsă dintr-un document a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezent pe site-urile tuturor, unde observăm că se recomandă începerea educaţiei sexuale inclusiv la vârste de zero-patru ani, patru-opt ani. Mă întrebam unde este marea filosofie a sexualităţii ca să poată fi asimilată de-a lungul a foarte mulţi ani de studiu. Nu trebuie să absolvim cursuri de sexualitate ca să fim oameni normali. Deci problema este normalitatea sexualităţii, şi-mi asum lucrul acesta; există o sexualitate normală, o sexualitate validată din raţiuni multiple, de la intimitate în societate, familie şamd şi aceste lucruri trebuie luate în considerare. Nu trebuie să intrăm cu cizmele ideologice în sufletul unor copii inocenţi care nici nu se problematizează pe această temă la patru ani. Mai târziu, când e necesar, fireşte, cu scopul de a-i feri pe aceşti tineri de posibile alunecări care să le facă chiar lor rău. Aşadar, Educaţia este salvarea, cu majusculă, nu cu minusculă”, a adăugat Vasile Bănescu, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BOR cu povesti de ev mediu pentru prostani se plimba numai in mercedes ultimul tip si nu platesc taxe
7
3
Nemernic ordinar ...
15
1
pentru asta care isi da like uri singur nu te simti cam pr ost sa tot schimbi ip uri rah atule
4
12
Bănescule sa ma pupi in penis si sa uugi la testicole dupa am sa te penetrez anal dirext in rect.Nu de alta dar esti execrabila.S au ppate vrei sa ii comunic nevestei cum o introduci dumneata in rect.Posibil sa stie posibil sa nu.Eu am sa ii amintesc.Spartule
7
14
Aha Bănescule, s-a inteles.Dar cum mama dracilor explici ca sint atiiitia biserici si altele in constructie iar spitale noi NICI UNUL de stat.Nu mai vb aici k si cele care sint in functiune sint vai si vai.Aduc profituri tot vouă bisericilor.Nu cumva maniinci rahat da da rahat mult.Cacamasinbaftatadecacatcuguler.Cu drag
7
13
MANANCI KK T POPONARULE
6
18
ARGUMENTE PRO SAU CONTRA, alienatule? DOARE ADEVARUL? Nu ai argumente, nu ma poti contrazice. Revino cu argumente, sau taci pe vecie, bolnavule psihic. Ambele comentarii ale mele sunt puternic ARGUMENTATE. In schimb, ale tale ce sunt mai exact? Te-a scapat ma-ta in cap pe tastatura, fortandu-si intelectul in WC-ul din fundul curtii, ala cu traditionalul "Z" rusesc facut din scanduri pe usa de la intrare-iesire? Cred ca ti-e somn, pustiulica! Du-te si verifica! Nu mai da voios din urechi precum oricare alt aplaudac al AUR-SOS-BOR TEODOSKI PORCU MACEDON, ca aici vorbim "LUCRURI DE OAMENI MARI", iar tu esti copil in adevaratul sens al cuvantului, indiferent de varsta pe care o ai. Pune burta pe carte, copilas!
31
3
Ca mata a avut o pu la pro ast a la c*r ul ei cand te ai nascut id io tule
3
20
Impacam si capra si varza, Banescule? Nu scoatem nici religia din scoli, dar nici educatia sanitara care include notiuni de educatie sexuala. Iar parintii"fanatici religiosi"sa-si inscrie copiii la scoli religioase si BOR SUPORTA CHELTUIELILE PARINTILOR"FANATICI" in astfel de scoli religioase unde NU E obligatorie educatia sanitara, sau inclusa, dar fara notiuni de educatie sexuala, dupa cum doriti. Am rezolvat, Banescule? Am impacat si capra si varza? Nu poti fi si print si cersetor, Banescule! "Dati cezarului, ce este al cezarului si Lui Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu". Sa fie interzisa prin lege orice propaganda "binecuvantare", implicare a religiilor in politica din Romania. FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE si propun ca toti cei care vor sa devina"FETE BISERICESTI"sa fie obligati sa treaca printr-o etapa de CASTRARE CHIMICA(corpul lor "elimina instinctul sexual"). Consider o dovada de LOIALITATE si SACRIFICIU NECESAR pentru a duce CUVANTUL DOMNULUI mai departe. FACETI UPDATE LA BOR
31
4
Propun ca botezul ortodox sa nu-l mai primesti"FORTAT"in copilarie, ci la 18 ani! Gresesc? Adica, ati luat-o razna rau cu fanatismul religios si fix voi ati fost cei care L-ati rastignit pe Iisus, caci fiecare religie a voastra o contrazice, la un moment dat, pe o alta. Iar daca voi va bateti cu pumnii in piept ca "OCCIDENTUL DECADENT SI GLOBALIST" greseste cu TOLERANTA fata de persoanele LGBTQ si asa mai departe, iar daca Iisus vine a 2-a oara si IA APARAREA CELOR DIN LGBTQ, de exemplu, pai toti fanaticii religiosi IL VETI NUMI "FALS PROFET" pe INSUSI IISUS HRISTOS, pentru ca nu coincide ce spune El cu"abecedarul vostru"al realitatii alternative, din care v-ati facut chip cioplit si la care va inchinati. E normal ca unele religii sa te condamne la moarte daca renunti la religia ta pe care ai primit-o "FORTAT" la nastere? De ce nu au copiii drept de vot? Imi raspunde cineva? Hmm? Banescule? Religiile voastre sunt GRESITE TOATE! Doar luand ce e mai bun din toate, iti "cladesti sufletul"
31
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016