REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
21.1° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Vasile Bănescu intervine și el în „cazul Bulai”: „Tăcerea nu e niciodată de aur”

Vasile Bănescu intervine și el în „cazul Bulai”: „Tăcerea nu e niciodată de aur”

Virgil STOIAN 2 august 2024 | 19:51 750

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, a comentat în stilu-i caracteristic pe pagina sa de Facebook „cazul Bulai” de hărțuire sexuală la SNSPA.

Vasile Banescu intervine si el in „cazul Bulai”: „Tacerea nu e niciodata de aur”Vasile Bănescu

„Tăcerea nu e niciodată de aur. Când nu e asurzitoare, deci complice, e doar de plumb. Precum capacul unui sarcofag care a înghițit definitiv un trup. Tăcerea îngroapă de viu. E abdicare, capitulare. Morală.”, a scris teologul.

Site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit luni că sociologul Alfred Bulai, 61 de ani, profesor, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și cunoscut analist politic la TV, le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui.

Profesorul Alfred Bulai (61 de ani) a fost suspendat marți din toate funcțiile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Decizia a fost luată în Senatul Universității la o zi de la investigația jurnaliștilor de la Snoop.ro, care au publicat mărturii ale unor studente ce îl acuză de abuzuri sexuale. Conducerea SNSPA spune și că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Alfred Bulai, depusă la decanat sau la alte foruri din universitate.

Tot marți, 36 de profesori, printre care și Elena Trifan, doctor în sociologie, cadru didactic asociat la SNSPA și fostă studentă a lui Alfred Bulai între 2008-2011, au semnat o scrisoare deschisă adresată conducerii Facultății de Științe Politice prin care cer „demisia imediată” a profesorului universitar.

Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA a postat un mesaj adresat studenților săi prin care se angajează să ia măsuri ca mediul din facultate să fie unul sigur, la adăpost de discriminarea de gen și hărțuirea sexuală. Ca răspuns la teza „toată lumea știa”, profesorii de la Științe Politice se apără afirmând că erau doar zvonuri, singurele informații certe fiind legate de afirmațiile sexiste făcute de Alfred Bulai în cadrul cursurilor.

„Stimate studente, stimați studenți ai Facultății de Științe Politice, în contextul mărturiilor recent publicate vă rugăm să citiți și mesajul nostru. Reacția a întârziat nepermis de mult. Rigorile comunicării în contextul anchetelor aflate în desfășurare ne-au limitat într-o oarecare măsură posibilitatea de a ne exprima”, se spune în mesajul postat pe politice.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intreb urmatoarele: Care este motivul pentru care o domnisoara studenta de 19 ani, desteapta, studioasa, serioasa si cu o educatie morala bine inoculata din famile si scoala, accepta sa se dezbrace in fata unui profesor, sa-si dea jos chilotii, sa se lase pipaita pe fund si sani, si, pe deasupra, sa se mai si intalneasca cu el la 1 noaptea la nu stiu ce terasa? Nu invatase suficient la materia predata de profesor? Eu, daca eram in locul domnisoarei respective, alegeam sa raman repetenta si invatam mai mult anul urmator, insa exclus sa accept asa mizerii si, bineinteles, faceam reclamatie la comisia de disciplina a facultatii si la politie, nu dupa 4/5/7/10 ani.
1
0
SNSPA este un fel de "Stefan Gheorghiu" postdecembrista. Aceeasi Marie, cu alta palarie!
2
0
SNSPA este o facultate unde se înscriu toți proștii și retardații țării O instituție de învățământ care le vinde diplome la proști Mergeți fraților și faceți facultăți serioase dacă vreți să nu mai spălați toalete prin străinăt**e
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516