REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Vasile Delicoti: În curând vom avea gaze naturale în Poarta Albă. Video

Vasile Delicoti: În curând vom avea gaze naturale în Poarta Albă. Video

Andreea VLAICU 14 mai 2024 | 00:00 2497

Primarul comunei Poarta Albă și, totodată, candidatul din partea PNL pentru încă un mandat, Vasile Delicoti, s-a aflat luni, 13 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre proiectele pe care le-a implementat în comună. Și, pentru că tot a început, oficial, campania, Delicoti a vorbit și despre alegeri, dar și despre contracandidați.

Vasile Delicoti: in curand vom avea gaze naturale in Poarta Alba. Video

În debutul interviului, primarul în funcție al comunei Poarta Albă a făcut un bilanț al proiectelor finalizate în ultimul său mandat, el reușind să câștige Primăria Poarta Albă în ultimii 16 ani. „Mai este o lună și se încheie un ciclu de 16 ani. Au fost foarte multe proiecte. Pentru ultimul mandat, vorbim despre proiecte finalizate și în curs de finalizare, care mai au foarte puțin. Vorbim despre Școala Generală nr. 1, reabilitare și extindere a corpului C1, care s-a finalizat. Reabilitarea liceului și grădinița din cartierul Via s-au finalizat. Proiecte în implementare, în momentul de față, avem mai multe. Asfaltare, apă și canalizare în zona E, o zonă nouă unde acum au început construcțiile, doar ce s-au dat autorizațiile de construire și au început oamenii să-și toarne fundațiile și să-și ridice locuințe”. 

Vasile Delicoti: in curand vom avea gaze naturale in Poarta Alba. VideoVasile Delicoti și Emilia Babu

Stadiul racordării la rețeaua de gaze naturale

Primarul a vorbit și despre racordarea gazelor și vine cu vești bune. Locuitorii din Poarta Albă vor beneficia în curând de gaze naturale. „La proiectul de gaze suntem undeva la 98% cu partea de distribuție gata. A trecut de toate etapele, acum se va și executa. (...) În cel mult 2 luni vom avea atât racordul cât și distribuția gata. Vom trece la întocmirea procesului verbal de recepție a rețelei, astfel încât să putem face procesul verbal de operator către Distrigaz”, a spus primarul. „Este un interes de al meu personal. Locuiesc în localitate și îmi doresc să am gaz pentru că este mult mai ieftin și mai curat”, a mai adăugat Delicoti.

Delicoti: Ludovic Orban și Ministrul Fondurilor Europene de atunci m-au ajutat să aduc gaze în Poarta Albă

Actualul primar a vorbit despre regretele sale. „Regret faptul că nu am reușit să le fac așa cum mi-aș fi dorit eu și nu am putut să am nicio influență la nivel național în ceea ce privește autoritățile de management în gândirea acestor finanțări. Am reușit de multe ori să-i determin, inclusiv deschiderea finanțării pentru rețeaua de gaz a fost în urma unei discuții cu premierul de atunci, Ludovic Orban, chiar în județul Constanța, undeva la Olimp. Am avut o discuție destul de dură. I-am spus că mă chinui de 12 ani să găsesc o finanțare pentru rețeaua de gaze, că sunt bani rămași din fonduri europene și că este păcat. După discuții inclusiv cu Ministrul Fondurilor Europene de la acel moment, actualul Ministru al Finanțelor, s-au decis să deschidă această sesiune în august 2020”, a spus acesta.

Vasile Delicoti: in curand vom avea gaze naturale in Poarta Alba. VideoVasile Delicoti

Vasile Delicoti îl susține pe Florin Mitroi ca președinte al Consiliului Județean

Delicoti nu a ezitat să își arate susținerea față de actualul primar al comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, care candidează la președinția Consiliului Județean. „Atât eu cât și cetățenii avem o părere foarte bună. Consider că a fost momentul în care primarul și omul Florin Mitroi trebuia să facă ceva mai mult decât făcuse până acum. Era momentul, după 20 de ani, după ce a realizat destul de multe în comuna Valu lui Traian, să plece mai sus. Era într-un fel îndreptățit pentru că are 20 de ani de când este în funcția de primar și a dezvoltat foarte multe în Valu lui Traian. Cunoaște administrație, este cam singurul din cei care sunt în momentul de față în această cursă care are într-adevăr tangență cu administrația publică. Știe ce are de făcut în acest județ”, a relatat Vasile Delicoti.

Vasile Delicoti: AUR va vota cu Florin Mitroi

Tot despre Florin Mitroi, Vasile Delicoti a spus despre Florentina Țigmeanu, care este în prezent la partidul AUR, că este sigur că îl va susține pe acesta ca președinte la Consiliul Județean. Mai mult, a spus că unii candidați își fac campanie pe urma realizărilor primarului de la Valu lui Traian. „În Poarta Albă este foarte ok. Atât eu cât și contracandidații mei avem o părere foarte bună. Contracandidații mei și-au făcut inclusiv data trecută campanie prin distribuirea realizărilor lui Mitroi. În 2020, în 2016, una dintre doamne și-a făcut campanie distribuind realizările lui Florin Mitroi. Vorbim despre Violeta Strugariu de la PSD, despre Țigmeanu care a fost în echipa PNL 12 ani. A plecat în PUSL după ce PNL i-a oferit funcția de viceprimar timp de 4 ani. A decis să plece în alt partid, acum a ajuns în AUR. Timp de 12 ani a fost cea care l-a promovat pe Florin Mitroi. Din moment ce 16 ani a avut încredere în Florin Mitroi, bănuiesc că și acum va face același lucru și îl va susține”, a spus primarul.

Florentina Țigmeanu, când a fost viceprimar, a făcut afaceri cu terenurile tinerilor

Întrebat despre campania electorală pe care și-o face Florentina Țigmeanu, Vasile Delicoti a spus că aceasta se bazează pe denigrarea lui. „Merge pe la oameni și mă denigrează pe mine. Este foarte simplu. La momentul respectiv, fiind viceprimarul PNL, al echipei mele, pus de către mine și echipa mea de consilieri, i-am acordat foarte multă încredere. I-am dat foarte multe atribuții, ceea ce probabil a făcut-o să creadă că este capabilă să mă înlăture pe mine. A decis la un moment dat să strângă semnături pentru PPUSL. Fapt care, conform statutului, nu avea cum. Am decis să rămână în funcția de consilier pe listele partidului că oricum și la PPUSL nu ar fi obținut mult, ceea ce s-a și dovedit, tot consilier local a rămas. Dumneaei nu a fost de acord. Ea a zis că vrea în continuare viceprimar. Nu o mai puteam pune pentru că nici echipa nu mai era mulțumită, fiind o persoană foarte lacomă. S-a aflat că locuri din localitate, ale tinerilor, le-ar fi luat de la unii să le dea la alții. Am avut un exces de încredere și a fost o mare greșeală pe care nu o recomand niciunui primar”, a relatat Delicoti.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510