REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Vasile Dîncu participă la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre UE

Vasile Dîncu participă la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre UE

Replica API 30 august 2022 | 00:00 754

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, participă luni şi marţi, la Praga, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

"Reuniunea va cuprinde trei sesiuni de discuţii şi va debuta cu o dezbatere pe tema impactului global şi consecinţele invaziei Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, la care vor participa Secretarul General al NATO, subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, precum şi preşedintele Subcomisiei pentru securitate şi apărare din Parlamentul European", informează Ministerul Apărării Naţionale, scrie Agerpres.

A doua sesiune va fi dedicată "acoperirii deficitelor de investiţii" în domeniul apărării la nivelul UE, în cadrul căreia miniştrii apărării vor discuta propunerea avansată de Comisia Europeană privind stabilirea unui Program de consolidare a industriei de apărare prin intermediul achiziţiilor colaborative.

"Noile măsuri vizează înfiinţarea, la nivelul Comisiei Europene şi al Agenţiei Europene de Apărare, a Grupului operativ pentru achiziţii comune în domeniul apărării (Defence Joint Procurement Task Force), în cadrul căruia experţii statelor membre vor negocia un nou Regulament pentru Programul European de Investiţii în domeniul apărării pe termen mediu şi lung", mai reiese din comunicat.

În cadrul celei de-a treia sesiuni, miniştrii apărării vor discuta perspectivele angajamentului UE în sprijinul Ucrainei, în domeniul securităţii şi apărării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Domnilor politicieni ai nostri ai poporului roman.Am si eu o parere ca simplu cetatean si cine vrea sa-mi dea si mie un raspuns.Daca acest valoros min al MAPN V.Dancu,de o jumatate de an e terfelit pri presa ca e fara valoare si doriti sal schimbati.Cine credeti dsv,ca ar mai avera ingredere sa vorbeasc cu dansul.Paraca se si povestea ca e si acoperit si un mare jucator in politica romaneasca.nu stiu imi dau si eu cu parerea.sau ii avem pe toti acoperiti de 32 de ani la conducere si reprezentarea Ro.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510