REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Verdictul presei internaționale, după ce Iohannis a anunțat că vrea șefia NATO

Verdictul presei internaționale, după ce Iohannis a anunțat că vrea șefia NATO

Victor ROTARU 13 martie 2024 | 09:48 1113

După ce și-a confirmat oficial candidatura la șefia NATO, președintele Klaus Iohannis și-a prezentat viziunea sa pentru viitorul alianței militare într-un editorial apărut în publicația Politico.

Verdictul presei internationale, dupa ce Iohannis a anuntat ca vrea sefia NATO Klaus Iohannis

Sunt 10 puncte pe care Iohannis le evidențiază.

El susține că va consolida, întări și apăra NATO, iar sprijinul organizației pentru Ucraina va continua atât timp cât e nevoie.

Președintele român sprijină dezvoltarea rapidă a unei baze industriale de apărare în întreaga alianță și alocarea a 2% din PIB-ul statelor membre pentru cheltuielile de apărare.

Iohannis a indicat și pericolul amenințărilor cibernetice, dar a subliniat și necesitatea de a consolida parteneriatul strategic dintre NATO-UE. Presa internațională a notat intrarea în cursă a președintelui român. "Iohannis a declarat că va concura pentru acest post (de Secretar General NATO, n.r.), susținând că statele est-europene au nevoie de o mai bună reprezentare în funcțiile de conducere euroatlantice", menționează agenția Reuters.

Politico: "Iohannis se confruntă cu provocarea dificilă de a-l depăși pe premierul demisionar al Olandei, susținut de SUA"

"Iohannis a declarat că NATO trebuie să ajute Ucraina în lupta existențială cu Rusia atât timp cât va fi nevoie. O victorie a Rusiei în Ucraina ar crește foarte mult riscurile de securitate pentru România, care se învecinează cu Ucraina de-a lungul Mării Negre", remarcă Radio Free Europe.

"Președintele României, Klaus Iohannis, și-a anunțat, marți, candidatura pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg la șefia NATO, promițând o reînnoire a perspectivei într-un moment crucial pentru alianță", relatează, la rândul său, Radio Vocea Americii.

"Iohannis ar fi primul șef al NATO dintr-o țară care a făcut parte din blocul sovietic, dar se confruntă cu provocarea dificilă de a-l depăși pe Mark Rutte", remarcă Politico în ediția sa online.

Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Germania - cele mai puternice state din NATO - s-au pronunțat în sprijinul lui Rutte, prim-ministrul olandez demisionar.  Acesta este considerat drept un artizan al consensului, o calitate despre care susținătorii spun că ar putea fi pusă în valoare dacă Donald Trump, distant sau chiar ostil față de NATO, va recâștiga președinția SUA, subliniază Politico, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care e dintr-o tara dezvoltata are un apartament, o masina second hand si a fost profesor de istorie inainte de a fi cel mai longeviv premier al olandei; johanis care e dintr-o tara subdezvoltata are 6 case, 40.000 de euro, a fost profesor de fizica inainte de a fi cel mai nepopular presedinte cu 8% simpatizanti si va primi un viloi cadou de la noi toti in buricul capitalei si cea mai buna zona renovat acum cu 7 sau 9 milioane de euro tot din banii nostri nu cred ca poate sa prezinte nimeni nici macar un singur motiv ptr care trebuie sa ii facem cadou fiecarui presedinte un viloi ultracentral si in lege mai sunt si presedintii senatului si camerei
2
0
Wow! Vreti sa faca pipi in pat copiii dvs? Imprimati portretul de mai sus si inramati-l, apoi suspendati-l pe perete, astfel incat copiii sa-l vada cat mai usor si cat mai des. Vor face pipi in pat! Garantat!
3
0
Indicat ar fii, ca atunci când nu înțelegi anumite lucruri, ceea ce nu este o rușine, asculta comentariile analiștilor și trage singur concluziile. Acesta este neamul nostru, tău, i vidios, sa împroaște fu noroi și unde nu ajunge, ii pute. Doamne ajuta sa ocupe acesta funcție, prima care că câștiga ca fii. r*mânia inclusiv acești neaveniți care împroșcat cu noroi
1
0
DE CE SUNTETI INVIDIOSI.....CU DL. IOHHANNISSS..IN FRUNTE...VOM AVEA ....VICTORII MULTE..LA ANUL SI LA MULTI ANI...
4
1
Du-te dracului acasă si lasă pe alții să muncească.Ai 65 de ani ai ciordit destule case.Nesimtitule!
5
4
iohanis este f bun. va fi permanent in excursii, inclusiv in rusia.
8
3

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620