REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Vergil Chițac a emis dispoziția pentru exproprierea terenurilor unde urmează să fie amplasat Bulevardul Madrid

Vergil Chițac a emis dispoziția pentru exproprierea terenurilor unde urmează să fie amplasat Bulevardul Madrid

Ana Maria LIPAN 22 iunie 2023 | 13:41 7114

Edilul Vergil Chițac a semnat pe 16 iunie a.c., dispoziția pentru expropierea terenurilor amplasate pe suprafața unde urmează să fie înființat Bulevardul Madrid din Constanța. Precizăm că, în cadrul unei ședințe din luna februarie a acestui an, Consiliul Local Municipal Constanța a votat HCLM 93/2023 privind declanșarea procedurii de expropriere a mai multor terenuri proprietate privată de pe traseul viitorului Bulevard Madrid din Constanța, făcând astfel încă un pas către realizarea acestui proiect. 

Vergil Chitac a emis dispozitia pentru exproprierea terenurilor unde urmeaza sa fie amplasat Bulevardul Madrid

Bulevardul Madrid va avea o lungime de 2,7 km, dispunând de 4 benzi de circulație și trotuare. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 62 de milioane de lei. O parte din bani, mai exact, 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, obținându-se aprobarea prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Artera urmează să traverseze zona de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal, făcând legătura între strada Brest și sensul giratoriul de la Vivo Nord.  

Sumele pentru despăgubiri se vor aloca din bugetul local al municipiului Constanța. Valoarea totală a acestora este de 2.664.842 de euro, fiind în  urma realizării unor rapoartelor de evaluare întocmite de societatea SC Management Consulting Solutions SRL, prin evaluator Dragoș Mihai Ipate.

Bulevardul Madrid vine în sprijinul locuitorilor din Palazu Mare și Tomis Plus, unul dintre principalele obiective ale proiectului fiind decongestionarea traficului de pe bulevardul Tomis, singura alternativă de intrare în orașul Constanța pentru cartierele amintite anterior. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Terminați Cartierul Compozitorilor,sunt condiții mai rău că la tara,fara trotuare și străzi neasfaltate sau neterminate.
2
0
Domn Primar, cum fac sa intru pe Aleea universitatii!? Ati trasat linie continua si dupa ce fac sensul pt a ma incadra pe banda 1 , este linie continua pana la trecerea de pietoni… cum fac? Vreau sa merg regulamentar…
4
2
frumos esti pe scaun, dar parca ai hemoroizi!
0
1
E bulevard ba primar de 2 lei? Voi nu sunteți în stare sa reparații trotuarele ba idioților...habar nu aveți sa asfaltati..a-ți blocat tot traficul ba incompetentilor Faceți voi bulevard..când e gata? Ca nu mai apuci alt mandat
4
0
Completare Pietonul-corect tot ce afirmati.Daca ai curajul sa mergi pe jos nu exista trecere de pietoni in intersectia Tomis-A Vlaicu.Reusesti cu multa atentie sa traversezi intersectia si intalnesti breteaua cu doua benzi care duce spre Vivo unde masinile vin cu viteză fara trecere de pietoni. Daca vrei sa ajungi in tărâmul mall-urilor trebuie sa fii un om curajos sa treci cu grija printre balaurii cu multi cai putere apoi sa inaintezi victorios printre balarii spre pamantul fagaduintei.
5
2
Mulți proști pe lumea asta! Sunt cretini care , fiind foamea' n glandă și milogi pe la alții, se oftică că unii muncesc, se riscă, își riscă casele , i-au împrumuturi și vor să facă totuși ceva. Și apar măncătorii de rahat, neica nimeni care , o viață, au depins de alții. Acum , s-au trezit, au " fost treziți" iar acum mancă rahat. Slugi proaste..
2
5
Traficul se descarca tot in Aurel Vlaicu, care este deja sufocat
7
0
"Contra"-amiralul facut la salupe de lemn s-a "trezit" la conducerea primariei cu mari emotii, la numararea voturilor, nepregatit pentru functie, fara echipa, fara sustinerea pnl-ului prea mare si cu un personal pesedizat pana maduva adn-ului ultimei femei de serviciu, de la orice regie. Peste toate astea a suprapus incompetenta, aroganta, dar cel mai tragic pentru noi locuitorii orasului, vointa de a face rau - "pentru ca poate" si ce vrea el: "aia si numai aia este binele absolut pentru prostii care i-au dat votul".
8
1
Daca vreau sa fac o plimbare pe jos de la intersectia aurel vlaicu cu bdul tomis, vaporas, la selgros si carrefour, in siguranta, adica sa fiu sigur ca nu ma omoara un idiot care se urca pe trotuar cu masina, nu pot pentru simplul motiv ca nu exista trotuar; si drumul mai scurt dintre selgros si carrefour este un cosmar pentru un simplu pieton pentru ca nu exista trotuar sau drum pietonal; primaria nu a observat in gramada mare de ani care a trecut de la constructia supermarketurilor anomalia asta de bun simt ? si mai sunt multe alte zone fara trotuare pe la marginea orasului si nu numai; un alt bun exemplu este si zona carrefour - tomis plus / boreal; dar e clar ca nu am de la cine cere bun simt
5
1
Lasa prostiile primare si apucate de treaba. Termina naibii cu decopertarile si asfateaza transeele. Aleile si strazile din cartiere unde s au finalizat lucrarile de inlocuire a conductelor de incalzire cand le asfaltezi? Un grad de nesimtire mai mare nu a vazut urbea asta pana ai ajuns tu primar.
19
1
Banii pentru plata exproprierii sa-i plateasca "imobilizați cerebrali" care s-au "localizat" pe terenuri de protecție urbana, nu constanteanul normal (corect)!!!!
5
5

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677