REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Vergil Chițac urmează să semneze contractul pentru Spitalul Modular! Video

Vergil Chițac urmează să semneze contractul pentru Spitalul Modular! Video

Ana Maria LIPAN 22 februarie 2023 | 00:00 2295

Primarul Vergil Chițac, alături de consilierul său, Doru Iordache, a vizitat marți, 21 februarie a.c., Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Cu această ocazie, edilul a vorbit despre viitorul Spitalul Modular din Constanța, ce a făcut subiectul care a numeroase discuții în trecut. Pe lângă verificările efectuate asupra terenului unde acesta va fi amplasat, Vergil Chițac le-a oferit reporterilor Replica ultimele informații cu privire la această temă. După un proces îndelungat și mai multe amânări, acesta a declarat că miercuri, 22 februarie a.c., urmează să fie semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru acestui spital, ce are rolul de a suplimenta capacitatea medicală a unității în apropierea căruia este amplasat. Chițac ne-a vorbit, de asemenea, și despre proiectul de vizează consolidarea si reabilitarea termică a celor două corpuri ce formează Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Vergil Chitac urmeaza sa semneze contractul pentru Spitalul Modular! Video
Apar într-un final vești bune în legătură cu proiectului pentru construirea Spitalului Modular, unitate ce are scopul de a consolida capacitatea medicală de care dispune în prezent Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, a cărei activitate este afectată atât de hibele cauzate de lipsa dotărilor tehnice cât și de urmările incendiului din 2021. În cadrul unei vizite a viitorului amplasament al acestuia, primarul Vergil Chițac a dezvăluit reporterilor Replica faptul că miercuri, 22 februarie a.c., se va semna contractual de achiziție pentru „proiectare (PT+DTAC+DDE), execuție lucrări, furnizare aparatură medicală și dotări pentru creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”, ce se ridică la valoarea totală, estimată de 41,443.791,02 lei, fără TVA. Aceasta a fost lansată în luna septembrie a anului 2022, întâmpinând până acum numeroase întârzieri și amânări, care au survenit, conform spuselor lui Chițac, în urma procedurilor de supervizarea a ANAF-ului.

Video:


“Mâine se va semna contractual pentru spitalul modular. A durat mult procedura pentru că am avut supervizarea ANAF-ului, Agenției Naționale de Achiziții Publice. Am avut ghinionul zic eu să intrăm sub supervizare și atunci toate etapele au durat mai mult pentru că au trebuit să fie avizate și de ANAF. Într-un fel e bine pentru că asta de asigură că achiziția din punct de vedere legal stă în picioare deci nu avem niciun fel de problem. E o contribuție majoră a bugetului Primăriei, vorbim de aproape 40 de milioane de lei, care se adaugă la fondurile europene, mai puține, și în final vom avea în partea din față (n.red. a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase), cu 52 de paturi, 42 spitalizare de zi și 10 de ATI, ca să suplimentăm paturile de ATI ce au ieșit din funcțiune la incendiu, din păcate. Dar mai mult decât atât, vom avea, ce e important, RMN și CT de ultima generație. Știți că în spitalul acesta, atunci când bolnavii erau investigați, trebuia să-I deplasăm, să se ducă să-ți facă probleme și analizeze și după să vină înapoi. Acum nu mai e cazul. Este un pas înainte. Anul acesta vom avea spital modular aici.”, a declarat Vergil Chițac.

Vergil Chitac urmeaza sa semneze contractul pentru Spitalul Modular! Video
După semnarea contractului, termenul de execuție a acestui proiect este de patru luni. Inițiativa Spitalului Modular a apărut în contextual pandemic, când numărul mare de persoane infectate cu virusul Covid-19 a pus în dificultate cadrele medicale de la Spitalulul Clinic de Boli Infecțioase, ce nu dispunea de capacitatea necesară pentru a răspunde numărului îngrijorător de cazuri. Nevoia suplimentării locurilor este însă una încă actuală, acesteia adăugându-se și necesitatea actualizării facilităților tehnice ale unității medicale, prin adăugarea accesului la computerului tomograf și analizelor realizate de imagistica prin rezonanță magnetică.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va intra în reabilitare

Cu această ocazie, primarul a adus precizări cu privire la proiectul de consolidare și reabilitare termică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, finanțat prin PNNR.

Video:


“Pentru spitalul acesta (n.red. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase) am aplicat și am câștigat un proiect în PNRR-Valul renovării și îl vom consolida, pentru că el are nevoie de consolidare, este cu risc seismic. Este format din două corpuri care sunt separate, dintre care unul este funcțional."

Vergil Chitac urmeaza sa semneze contractul pentru Spitalul Modular! Video
Despre procedurile ce urmează să fie urmate, Chițac a declarant că: "Pe acesta l-am pus în funcțiune în urma incendiului, la noile standard modern, la standard medicale noi și vom proceda în felul următor: vom face proiectarea și ulterior autorizația de construcție pentru prima etapă când intrăm peste corpul care nu este folosit, îl renovăm în totalitate, mutăm ceea ce este funcțional în acel corp și apoi intrăm în celălalt corp și facem lucrări de consolidare și de reabilitare termică. Probabil că aici la interior lucrările vor fi de mai mica amploare deoarece este deja reabilitat și funcțional .”

Primarul a discutat și cu Dr. Claudia Cambrea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța pentru a stabili primii pași care vor fi urmați în desfășurarea acestor acțiuni.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se lauda mos teaca cum i-au trebuit 2 ani sa semneze un contract. Super eficient !!!
8
0
Chitacule ingurgitezi ditamai pensia de parca ai liptat in razboi. Cu ce drept infuleci 20000 de ron pe luna pensie pe viata? Ai contribuit cu ceva la stat? Ai mancat gratis la popota si dadeai slugarnic din capatana. Amiral inseamna sa conduci o flota pe timp de razboi, gen Nelson… Sa-ti stea in gat pensia hulpava pe nedrept fara munca
7
0
Dacă dezvoltarea municipiului si judetului Constanta depinde de ăștia 2 idioți , vai de noi ! Un nimeni din fițuicile Ctei și un escrement care se visează amiral dar care în realitate, este un nimeni , un rezultat al comunismului, un rahat care a spus doar .." trăiți ! " si care a executat fără să gandească. Chițac este un ordinar profitor al sicietății comuniste, un individ pt care poziția " echer " este obligatorie zi de zi. Vai de orașul nostru, de aspirațiile celor care chiar cred că municipiul se va dezvolta! Cu asemenea secaturi....
10
1
Pentru Rică Ce contează ce fel de spital este! Poate este din containere SH, recondiționare, precum stimulatoarele cardiace sustrase de la decedați!!! Poate sant fabricate din vagoanele CFR , care trebuiesc vădite de ANAF ca fier vechi?
8
2
Vai mortii lui arata orasul ala, o sa devina un viitor Braila sau c******i.
11
1
Pentru Goe: ESTE sofer de tractor.
6
0
Pentru IA ZI Le-a terminat, dar ești un câcotași, și nu vrei sa le vezi!!!
7
2
Si cu spitalele alea 2 noi, ce se mai aude? Le-ai terminat?
12
1
De ce nu ați solicitat ,,să aveți ghinionul” de supervizare a ANAF-ului, și a Agenției Naționale de Achiziții Publice pentru tote ciudățeniile pe care le faceți in primăria constanteana( toate contractele)?????!!!!! Cu ce ați făcut, tot ajungeți la …. Școala Sportiva de pe lângă strada Oborului!!! Așa sa va ajute Dumnezeu( chitac, manager, arhitect-șef, madam puz( Constantin, și poate madam Fulvia)!
10
0
chitac,ai spital modular care sta degeaba la iasi!tu nu mai iesi ba la pensie dupa o viata de frecat menta?
14
3
Incredibil cat de idiot este Chitac si cat de profitor este Iordache Doru ! Specimenele astea nicinu au visat vreodata ca vor "îngriji "munc Cta. Din pacate, pupincurismul , slugărnicia javrelor aflate acum în funcție , nenorocesc munc si judetul Cta. Rahatul asta pitic de Iodache a facut foamea ani în șir, a s**t-o oricui , numai sa nu mai ia flegme. Chitac ...la fel, un nemernic care distruge Municipiul, o lichea si o jivină pupincuristă!
13
1
Chitacule, ai grija. Replica s a pus pe campanie sa i facă lui Titisor Brailoiu. Replica, știi că sponsorizările se fac la vedere, corect?
11
1
Asta nu are față de primar , zici ca este sofer pe tractor !
13
2
Încă un parandarat Să nu facă un spital nou cheltuie bani pe ghetouri Prețul sigur e fara Nr
12
1
Au venit idioții de la primărie în vizita
14
1
Posibil si probabil ca de aici i se va trage! Adica de la semnat. Mare atentie la paraindarat! Este nociv si deosebit de periculos asa cum istoria a demonstrat cu predecesorii.
9
3
Puem pariu ca va costa mai mult decat daca ar construi un spital adevarat de la zero? Cred ca omul asta trebuie trimis sa devina primar pe la Lego, pe vreun oras din Lego.
19
2
Ce insemna “modular” ? va fi o constructie din beton sau niste containere sau corturi ? pentru ca nu este clar ! consolidarea seismica, ct si rmn sunt vesti bune cu toate ca unii experti spuneau ca consolidarea este foarte scumpa si nici la fel de sigura ca o cladire noua si uneori ar fi mai ieftina si mai sigura construirea unui cladiri noi; daca se pot accesa fonduri ue de ce nu s-a facut un spital nou ? ar fi fost mult mai sigur si poate putin mai ieftin decat o consolidare discutabila; unul sau doua aparate noi de radiografie si un ct la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța care lipsesc de cel putin 3 - 4 decenii cand se vor cumpara ? peste alti 50 - 100 de ani dupa ce va lua foc si asta ? in plus Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța are si el cladiri cu risc seismic ridicat; cand se vor consolida ? si mai ales cand se vor expertiza si consolida sau darama si reconstrui toate cladirile cu risc seismic din judet ? de ce nu exista un program foarte bine finantat pentru asta ? ce asteptati ? primul mare cutremur cu zeci de mii de morti ?
6
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016