REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Verifică cineva lucrările de mântuială de pe bulevardul Ferdinand? Video

Verifică cineva lucrările de mântuială de pe bulevardul Ferdinand? Video

Cristina BĂRBUCEANU 19 noiembrie 2022 | 00:00 3556

Constanța se află într-un șantier continuu, spre beneficiul locuitorilor, spun autoritățile locale. Aproape tot orașul a intrat într-un amplu proces de reabilitare, inclusiv trotuarele și aleile pietonale. În ceea ce privește trotuarele, pe jumătate din bulevardul Ferdinand, incluzând ambele sensuri de mers ale acestuia, trotuarele sunt gata. Însă aici intervine problema pentru că pavelele nu au fost puse în totalitate cu simț de răspundere de către constructori, pe trotuar existând denivelări din loc în loc, dar și pavele lipsă. Reabilitarea bulevardului este cuprinsă în proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”. Firma care se ocupă de mobilitatea pietonală în zona centrală este Meva Concept, o firmă din Capitală care încasează de la Primăria Constanța, pentru întregul contract, suma de 68.888.580,61 lei. La o așa sumă, trotuarele ar trebui să fie... de lux.

Noile trotuare de pe bulevardul Ferdinand

Denivelări și lipsuri pentru noile trotuare de pe Ferdinand

Lucrările de reabilitare și modernizare sunt în floare în mare parte din orașul Constanța. Evident, nici trotuarele nu au scăpat de modificări, dat fiind faptul că lucrările sunt în toi și aici, majoritatea trotuarelor de pe bulevarde fiind sparte pentru lucrări.

Noile trotuare de pe bulevardul Ferdinand

Unul dintre bulevardele pe care s-a început punerea pavelelor pe trotuare este Ferdinand. Aproape jumătate din acest bulevard este deja pavat pe ambele sensuri. Dar ce ne facem cu felul în care pavelele au fost așezate de către muncitori?

Noile trotuare de pe bulevardul Ferdinand

Luând la pas trotuarele proaspăt pavate, se constată denivelări din loc în loc, existând și porțiuni unde lipsesc pavele, de parcă s-ar fi uitat așezarea lor. Oare intervine principiul „graba strică treaba”? Rămâne de văzut dacă pavelele care vor mai fi puse vor prezenta aceleași denivelări și lipsuri.

Noile trotuare de pe bulevardul Ferdinand

Firma care se ocupă de trotuare este Meva Concept

Încă din 21 iulie 2022, au început lucrările pe bulevardul Ferdinand. Firma care se ocupă de acestea este SC Meva Concept SRL, care a câștigat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, care are o valoare totală de 68.888.580,61 RON.

Această firmă are sediul în București, fiind înființată în 2002. În anul 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 54.297.799 RON, semn că nu este o firmă de dimensiuni mici.

Dar suntem siguri că Primăria Constanța nu va lăsa lucrurile așa și va cere constructorului să remedieze problema. Sau, cel puțin așa ar trebui!

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La fel e si pe Stefan cel Mare. Dale puse p***t, cu spatii mari între ele, se balabane cand calci pe ele. Firma cu 20-30 angajati care lucreaza azi acolo, maine dincolo, nu pot face fata la volumul mare de lucrari.
19
0
Bataie de joc de banul contribuabililor. Ce sa mai zicem.
23
0
lapusneanu, zona trocadero, este in aceeasi situatie. lucrarile sint abandonate, caldura nu se vede{inca se umplu conductele, radet nu raspunde la telefon].ASTEPTAM IN ZONA ILUMINATUL DE SARBATORI, SA VEDEM GROPILE MAI BINE! MULTUMIM PRIMARULUI , CA II TINE IN BRATE PE CEI RESPONSABILI!
24
0
Au ramas canalizari mai inalte decat pavelele! Doar la noi se poate asa ceva, din cauza imbecililor care ne conduc.
30
0
Nu ne mai facem bine ca oras,nu mai are cine sa vina sa ne salveze.
31
0
Problema cea mai grava este ca toate proiectele nu sunt facute pentru a ne lauda cu cheltuirea banilor europeni ci pentru fraudarea banilor europeni prin firmele lor. Cu cat mai multe proiecte cu materiale de rahat cu atat mai multi bani in buzunarul smecherilor si ai partidelor. Dar altfel platim si apoi le dam pensii grase procurorilor si judecatorilor ca sa avem... injustitie. Si mai suntem suparati ca strainii ne trateaza cu sictir. Schengen-ul e cea mai buna dovada. Pe astia indiferent de partid doar cu forta ii mai dai jos. Dar cine sa se revolte cand hotii predomina!
31
0
Cu privire la subiectul articolului intreb doar atata. Cine sa verifice calitatea lucrarilor daca cei care ar trebui s-o faca de la Primarie sunt habarnisti, nu cunosc meserie si sunt angajati pe criterii politice? Credeti ca cei care pun pavele au o pregatire profesionala? Pacat ca banii europeni sunt cheltuiti in cea mai mare parte pe proiecte inutile si lipsite de importanta numai sa ne laudam ca am cheltuit banii primiti. Vezi terenuri de sport in panta, borduri bune inlocuite, locuri de joaca pentru copii in sate fara copii, etc.
39
0
AICI DNA-UL O SA AIBA DE MUNCA ANI SI ANI SA VADA CINE A FACUT LICITATIILE ,CE CLAUZE AU FOST PUSE, CINE AVEA IN FISA POSTULUI SA VERIFICE LUCRARILE SI CINE DA OK CA SA SE FACA PLATILE IN URMA CONSTATARII INCHEIERII FAZEI DE LUCRARI,PLUS CA TOATE LUCRARILE FACUTE DE MANTUIALA SE DISTRUG PANA LA FINALIZARE,TOARE SUNT PRINSE CU UN PIC DE NISIP PESTE CARE AU SCUTURAT URME DE CIMENT DINTR-UN SAC,CAZI CU BORDURA CU TOT ATUNCI CAND CALCI PE EA,MOS TEACA O SA FIE SENATOR E VICE PRESEDINTE DE PARTID ,IL DOARE LA BASCA
30
0
Pavelele sunt o porcarie, asa cum s-a vazut si in Piata Ovidiu. Asa ca indiferent cand se termina reparatiile tot jale va fi. Multumim mos teaca !!! Poate te retragi la Eforie si nu mai toci banii nostri pe prostii .
34
0
Spaga inapoi si alta firma sa faca lucrarea ca lumea !
30
0
Aceiași situație este și pe B-dul Al. Lăpușneanu,însă în zona Dacia,în dreptul blocului TS15/2 s-a decopertat trotuarul de circa o lună și nu se mai lucrează deloc,fapt pentru care pietonal se circulă pe carosabil.
23
1
Așa se întămplă cand cineva, în speță tov primar, crede că orașul este o cazarmă comunistă, unde cineva comandă și fraierii execută. Plus că te crezi șmeker si vrei sa le faci pe toate odată. Clar ca la atata volum de lucrari facute in grabă , calitatea e pe locul 15. Ăia vorba să-și incaseze banii, inspectorii primariei si tov Chițac , nefiind ...lipsesc iar buleala este cuvantul de ordine. Nimeni supraveghează constant, permanent si cu curu' n în mașină pe lucrători. Acum Chițac Vergeluș e disperat să facă cat mai multe, nu contează cum , doar să fie ca in 2024 să plece in parlament. Proști or fi liberalii dacă nu-i dau un șut în c*r. Revenind la dezastrul din oraș , ăștia vor acum să recupereze, sa aibă și orașul ăsta un aspect mai acătării, ca oricum nu mai ajungem din urmă nici măcar Slobozia. Păi măi manglitorilor plniști și psdiști , Clujul, Brașovul , Iașul și restul orașelor muncesc la imaginea lor de ani de zile. Voi , rahatul de Stroe Felix, Moga, Vișan și șleatca ce cacat ați facut pt Cta ani la rand? Spital ...p**a, bulevarde..p**a, investitii...p**a ! Acum și pulărăul ăsta figurant de Chițac se crede zmeu. Băi incompetenților, ca un oras sa arate bine, trebuie sa aiba bani mereu, nu cu cerșeala pe la centru. Puneți-o pe maimuța aia de Merlă sa facă proiecte , daca nu, da-ții naibi flit. Primarie, cțenii trebuie sa " facă" bani, noi nu avem productie, nimic. Organizati băi incubatoare de afaceri, un zoo , Tăbăcărie trebuia sa fie curat bec și plin de pește unde să se organizeze concursuri de pescuit, targuri de orice non-stop, nu veti ca bate vantu prin oraș , mai nou și vara, in sezon. Cta e plina de vestigii romane, nimeni nu le scoate in evidența. Valea Portului ar trebui sa fie un șantier arhiologic, voi dormiți. Makidonii construiesc peste ruine, Chițac sta ca boul !Rușine bă nesimțiților , un oraș cu un asemenea potențial este o ruină ! Mazăre a furat ca por ul , dar toată țara se repezea vara la Mamaia să vada curse de șalupe, de masini, brazilience , samba , concerte si carnavaluri. Acum , nimic , miroase a hoit, un rărăit cu ifose de apvist avansat la apelul bocancilor se crede mare organizator. Un sîs , o bășină care habar n'are cum e orașul , unde-i str Topolog, Poporului sau Piața din 4-5. Daca nu îl duce șoferul , nici pe Badea Carțan , la RADET nu știe să ajungă! Audiențe nu ține , prin oraș nu iese perpedes, știe că îl scuipă lumea. Un figurant de 2 bani !
48
2
Si pe b-dul. Lapusneanu, marea majoritate a dalelor noi si a bordurilor sunt crapate, sparte sau ciobite. Lasand la o parte manipularea neglijenta a lor, acestea sunt de cea mai p*****a calitate posibila fiind in cea mai mare parte nisip cu urme fine de ciment. Este hotie pe fata si frauda cu fonduri europene. Dar autoritatile nu se sesizeaza. Oare de ce? Poate pentru ca sunt partase? De aceea nu suntem si nu vom fi in stare sa facem niciun lucru de calitate in tara asta... Pacat!
39
0
Inainte ne impiedicam in gropi. Mai nou o sa ajungem sa ne impiedicam in tot orasul de dale si borduri, montate in doru pwlii. Buna treaba. Preferam prima varianta.
41
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513