REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Veste bună! În Statele Unite fără viză, din 2025

Veste bună! În Statele Unite fără viză, din 2025

A.F. 26 septembrie 2023 | 00:00 4284

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025.

Veste buna! in Statele Unite fara viza, din 2025

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun“, a declarat ambasadoarea SUA.

Aceasta s-a aflat luni la Oradea, pentru a vernisa expoziţia itinerantă "Noi, Poporul/We the People", care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România.

Veste buna! in Statele Unite fara viza, din 2025Kathleen Kavalec

Cele 30 de panouri mari, cu 150 de fotografii, realizate de-a lungul timpului, într-un sfert de secol, se vor putea admira, timp de aproape o lună, în faţa Primăriei Oradea.

„Numărul vizitatorilor acestei expoziţii va creşte exponenţial, mai cu seamă că perioada coincide şi cu zilele oraşului Oradea. Vă mulţumim pentru că aţi ales şi Oradea pentru a prezenta şi sărbători împreună parteneriatul strategic dintre SUA şi România“, a declarat primarul municipiului, Florin Birta.

După prezentarea expoziţiei în aer liber, de către curatorul Irina Hasnas Hubbard, a urmat deschiderea oficială care a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, cu scurte discursuri ale invitaţilor: ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Cristian Lazăr, primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, prefectul Judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea şi directorul general Agerpres, Claudia Nicolae. „Sunt mândră de această expoziţie şi de prietenia, parteneriatul şi progresul pe care îl reprezintă. Şi sunt încântată să împărtăşesc acest sentiment cu voi toţi. După cum am menţionat, 'Noi, Poporul' celebrează cei peste 25 de ani de Parteneriat Strategic SUA-România şi călătoria pe care am făcut-o împreună în această perioadă. Titlul expoziţiei, 'Noi, Poporul', este inspirat de preambulul Constituţiei Statelor Unite ale Americii. Îl folosim pentru a celebra elementul uman care a făcut posibil tot ceea ce am reuşit împreună. Este potrivit, deoarece fundamentul pentru tot ceea ce am realizat în călătoria noastră împreună este reprezentat de relaţiile interumane dintre americani şi români. Călătoria noastră, cu progrese realizate în comun, aparţine ambelor noastre naţiuni şi fiecăruia dintre noi în parte“, a spus, în cuvântul său, ambasadoarea americană.

Potrivit acesteia, fotografiile şi textele din expoziţie spun povestea unei prietenii şi a unui parteneriat ce începe cu momentul anunţului Preşedintelui Clinton cu privire la Parteneriatul Strategic şi parcurge peste două decenii de progres comun.

România a făcut progrese lăudabile în ceea ce priveşte reforma democratică şi creşterea economică

„În 1997, Preşedintele Clinton le-a spus românilor: 'Aţi câştigat respectul lumii pentru că aţi mers atât de departe, atât de repede şi pentru că aţi crezut în voi înşivă şi în viitorul vostru.' Preşedintele Clinton a încurajat România spunând: 'Continuaţi-vă drumul, viitorul vă aparţine.' El a văzut potenţialul din România şi din poporul român şi importanţa unui parteneriat de neclintit între Statele Unite şi România. De atunci, România a făcut progrese lăudabile în ceea ce priveşte reforma democratică şi creşterea economică. România este un aliat NATO exemplar, contribuind cu trupe la operaţiunile multinaţionale din străinătate şi găzduind trupe NATO aici, în România. De asemenea, România a susţinut cu fermitate partenerii şi vecinii din Ucraina, care îşi apără ţara împotriva invaziei neprovocate şi brutale a lui Putin. România reuşeşte în continuare să-şi atingă potenţialul şi să-şi ducă la îndeplinire angajamentele“, a subliniat Kathleen Kavalec, scrie stiripesurse.ro.

Subsecretarul de stat Cristian Lazăr a transmis mesajul şi salutul ministrului Raluca Turcan, afirmând că dincolo de aspectele diplomatice, de securitate, economice şi strategice, importante sunt şi au fost şi relaţiile culturale, pentru că "orice apropiere între popoare se face mai ales prin cultură."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prietenul lui Pedo Joe s-a activat,il vrea pe Zele in rozeta
3
33
Va dati seama cat de PROSTll SATULUI sunt trolii astia orci rusi AURolaco-SOSoci care au impresia ca pacalesc pe cineva cu comentarii pro-Rusia si anti-UE/NATO/SUA. ROMANIA A FOST INVADATA DE 12 ori in istorie de catre satanistii invadatori orci rusi, ba! Americanii nu ne-au invadat niciodata, nu ne-au facut rau niciodata. ECUATIA E SIMPLA, trolilor! HAHA! NU PREA VA PLACE MATEMATICA! REPET! ROMANIA A FOST INVADATA DE RUSIA de 12 ori in istorie. De 12 ori, ba! Si trolul rus are impresia ca daca a aparut nimeni de nicaieri, rahatii din AUR-SOS impaturiti in foita de aur "made in China" cu "misiunea ROEXIT 2024" aplaudati de alti aplaudaci huligani din "UNITI SUB TRICOLOR", 'ultrasii' fara chifla in stomac, dar cu fumigena introdusa in rect pentru a o aprinde pe stadion(HAHA) astia viseaza "sa ne conduca tara in 2024", sa ne dea pe mana rusilor si comunistilor chinezi, adica pe mana INAMICULUI. Ce zice imnul Romaniei, orcule? "VIATA IN LIBERTATE, ORI MOARTE!" (NATO+UE=LUMEA LIBERA=ACASA)
77
2
Vai, plang trolii putinisti "Z" ai AUR-SOS in comentarii! Haha! Cand citesti aberatiile alea, nu poti sa nu te pisi pe ei de ras, e ca si cum Ruzzia ar declara "NU NE AFECTEAZA SANCTIUNILE ECONOMICE" sau "NU AM PIERDUT NIMIC IN RAZBOIUL DE 3 ZILE CARE SE APROPIE DE RAZBOIUL DE 3 ANI". Haha! Si-a dat si like-uri bolnavul psihic, de parca ar exista printre aia 4% putinisti (AUR+SOS) aplaudaci care chiar stiu sa citeasaCA COMENTARIILE si sa le"aprecieze". Nu pacaliti pe nimeni, trolilor. Haha! Voi sunteti vreo 15-20 toti lipovenii de prin TULCEA si au impresia trolii ca pacalesc pe cineva cu comentariile lor prin care, efectiv "PLANG IN PALME" precum depresivii, de fiecare data cand apare o stire despre inzestrarea ARMATEI ROMANE, despre VICTORIA POPORULUI EROIC UCRAINEAN si despre DESTRAMAREA RUSIEI DIN 2024. E acelasi "comentac-z". Pe cine incerci sa pacalesti, trolule orc? SUA a destramat URSS in 1991, iar Rusia NU ESTE URSS! A se retine, RUSIA NU ESTE URSS, ci "Belarusul CHINEI" HAHA!
77
1
Vai, plang trolii putinisti "Z" ai AUR-SOS in comentarii! Haha! Cand citesti aberatiile alea, nu poti sa nu te pisi pe ei de ras, e ca si cum Ruzzia ar declara "NU NE AFECTEAZA SANCTIUNILE ECONOMICE" sau "NU AM PIERDUT NIMIT IN RAZBOIUL DE 3 ZILE CARE SE APROPIE DE RAZBOIUL DE 3 ANI". Haha! Si-a dat si like-uri bolnavul psihic, de parca ar exista printre aia 4% putinisti (AUR+SOS) aplaudaci care chiar stiu sa citeasaCA COMENTARIILE si sa le"aprecieze". Nu pacaliti pe nimeni, trolilor. Haha! Voi sunteti vreo 15-20 toti lipovenii de prin TULCEA si au impresia trolii ca pacalesc pe cineva cu comentariile lor prin care, efectiv "PLANG IN PALME" precum depresivii, de fiecare data cand apare o stire despre inzestrarea ARMATEI ROMANE, despre VICTORIA POPORULUI EROIC UCRAINEAN si despre DESTRAMAREA RUSIEI DIN 2024. E acelasi "comentac-z". Pe cine incerci sa pacalesti, trolule orc? SUA a destramat URSS in 1991, iar Rusia NU ESTE URSS! A se retine, RUSIA NU ESTE URSS, ci "Belarusul CHINEI" HAHA!
77
1
veste buna ar fi fost daca plecau din romania criminalii astia de americanoizi. stau la noi, ii hranim din banii nostri, ne baga in razboi cu vecinii, ne arunca dare de otrava pe cer cu avioanele sa nu avem ploi . natia de adunaturi periculoase care fac razboi cu toate tarile pentru a le fura resursele, in special petrolul ii intereseaza
11
73
"Hai sa ti dau un BMWEU mancati-as si o plomba de la Ripublica Moldavia e fost rus nu se stie de unde sunt banii dar e si el in Austin acum"
4
72
Doamneee!!!!! cat de Idiot poate fi individul asta.
6
70
ex tra or di nar!!!! sa stea linistiti ame ri canii , ca nu ne intereseaza acest subiect. cine isi permite sa mearga in ame rica? cu salariile din ro mania. smecherii merg oricum si cu vi za si fara.
9
70
Atentie , cel mai devreme ! Clar ,va fi dupa 2045...sau, la anul si la multi ani !
8
71
Fiecare dintre noi are o parere mai mult sau mai putin buna despre americanii astia. Eu nu-i agreez deloc si am motivele mele, pe care n-am loc sa le explic aici. Nu sunt nici troll, nici pro rus. Un singur lucru zic: sa ma kk in vizele lor.
18
79
Uite nu puteam sa dorm noaptea pt ca imi trebuie viza de sua. Nici sa ma platesti nu as pleca in haznaua aia de tara! Doar un retardat ar putea considera sua o tara in cara sa vrei sa emigrezi. Nu merci, sa se bucure ei de toti poponarii si transexualii si cioroii. In pwla mea, presedintele lor e un pedofil senil! Mwe sua
18
79
AROGANTII ASTIA SE SIMT STAPANII LUMII,CAND AM FOST IN STATE ERAU NISTE DOMNI LA IMIGRATIONS CARE NE PRIVEAU CA PE NISTE CURIOZITATI SI NE REFUZAU VIZA ,PE LANGA NOI TRECEAU HARABETI CU CEARCEAFURI IN CAP, INTUNECATI,DE PRIN CINE STIE CE COTLON CU FEMEILE ACOPERITE ,REPT DOVADA DE INTRANSIGENTI CE SUNT AU SARIT IN AER CU AVIOANE IN BLOCURI,EU AS FI PROPUS RECIPROZITATE,VREI VIZA DA-MI VIZA ,DAR NOI NU AVEM CONDUCATORI ,AVEM NEVERTEBRATE,NU POTI IMPUNE RESPECT CAND TU PUPI c****a DE LA BAIA LA CARE A FOST STAPANUL AMERICAN
24
77
ROMANIA va deveni in viitorul apropiat unul dintre statele din STATELE UNITE ALE AMERICII. O meritam pe deplin, avem sange de americani. Daca satanistii orci rusi pot avea "enclave rusesti" precum HUNgaria sau AUstria / Kaliningrad la milioane de km departare, cu ghilimelele de rigoare, atunci poate si ROMANIA deveni SUA. Amin!!! Decat slugile rusilor si chinezilor, mai bine devenim STATELE UNITE ALE AMERICII, ne pastram portul, traditiile si limba, nu va fi asta o problema. Mai bine asa, putem inchide apoi vesnic ochii, cu mainile pe piept, linistiti ca nepotii nostri nu vor mai fi invadati vreodata de satanistii orci rusi, precum au suferit stramosii nostri romani in cele 12 invazii rusesti pe pamanturile romanesti. Doamne ajuta! Amin! Slava Ukraini! Heroyam slava! ROMANIA - MOLDOVA - SUA UNITED in 2025!!! Votati fara PENALI IN FUNCTII PUBLICE, votati partidele de centru-dreapta si bagam mafia FSN-PSD-BOR-AUR-SOS la"racoare"ca Dragnea sau Simion! Impreuna suntem puternici (NATO-OTAN)
95
19
Pe doamna ambasador a furato peisajul de munte In America nu un ambasador hotareste vizele r*mânilor r*mânia azi nu este o țară sigură în UE
21
91

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510