REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Vestea bună primită de antrenorii din Premier League înaintea Cupei Africii pe Națiuni

Vestea bună primită de antrenorii din Premier League înaintea Cupei Africii pe Națiuni

Replica API 28 decembrie 2021 | 18:54 919

Jucătorii internaţionali vizaţi pentru Cupa Africii pe Naţiuni din Camerun (9 ianuarie-6 februarie) vor putea juca cu echipele lor de club până pe 3 ianuarie, a anunţat, duminică, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), citată de AFP.

În timp ce data de punere oficială la dispoziţie a jucătorilor pentru echipele naţionale care participă la CAN era iniţial 27 decembrie, Confederaţia africană de fotbal (CAF) a autorizat cluburile să-şi păstreze jucătorii până la data de 3 ianuarie inclusiv, a anunţat FIFA într-un comunicat adresat Asociaţiei europene a cluburilor (ECA), ligilor şi federaţiilor europene.

Cluburile engleze, care dispută mai multe etape de campionat între care "Boxing Day" până pe 3 ianuarie, şi echipele franceze care vor juca în şaisprezecimile de finală ale Cupei Franţei (2 şi 3 ianuarie) sunt, de asemenea, vizate de această decizie.

"Această decizie a fost luată în spiritul bunăvoinţei şi solidarităţii cu cluburile vizate, ţinând cont de faptul că au fost afectaţi de recrudescenţa cazurilor de Covid-19", a scris forul internaţional în comunicatul său.

Săptămâna trecută, ECA ameninţase că nu va elibera jucătorii internaţionali pentru CAN, temându-se de protocolul sanitar al competiţiei pe fondul pandemiei.

În afara protocolului sanitar al turneului, ECA şi-a exprimat îngrijorarea privind riscul unei absenţe a internaţionalilor mai lungă decât durata punerii lor la dispoziţie, din cauza "carantinelor şi restricţiilor de deplasare" legate în special de varianta Omicron a coronavirusului, informează Agerpres, conform hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166