REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Joi, 12 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6850
24.4° Constanța Joi, 12 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6850
 

Vești bune! Guvernul a găsit 100 de milioane euro pentru noul stadion din Constanța

Vești bune! Guvernul a găsit 100 de milioane euro pentru noul stadion din Constanța

Virgil STOIAN 12 septembrie 2024 | 11:09 1119

Guvernul a alocat, în ședința de miercuri, fondurile necesare pentru construirea arenei "Gheorghe Hagi".  Ministrul Dezvoltării a declarat că cel târziu luna viitoare va fi semnat contractul de execuție, iar apoi vor putea începe lucrările.

Vesti bune! Guvernul a gasit 100 de milioane euro pentru noul stadion din Constanta Adrian Veștea

"Procedura de achiziție este finalizată. Urmează să se semneze contractul cu constructorul. Ulterior vor urma aceleași proceduri valabile oricărei investiții: organizarea de șantier și grafic de execuție, pe care il vom prezenta in momentul semnării contractului. Astăzi avem sumele alocate, urmează ca in perioada următoare să primim limita pentru creditele de angajament și în felul acesta să putem semna toate cele trei contracte. Cu siguranță, până la finalul lunii viitoare s-ar putea semna, sau mai devreme", a declarat Adrian Veștea, la finalul ședinței de Guvern.

Vesti bune! Guvernul a gasit 100 de milioane euro pentru noul stadion din Constanta

Noul stadion din Constanța va fi ridicat de asocierea de firme Construcții Erbașu SA - Tracon SRL. Valoarea contractului se ridică la aproape 100 de milioane de euro, cu TVA inclus.

Proiect superb la Constanța

Potrivit proiectului, stadionul "Gheorghe Hagi" va avea o capacitate de 18.200 de locuri. Dacă lucrările vor începe în acest an, arena ar putea fi inaugurată în sezonul 2026/2027. Clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir.

Vesti bune! Guvernul a gasit 100 de milioane euro pentru noul stadion din Constanta așa va arăta noul stadion

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și UAT Constanța. Până când stadionul modern va fi gata, Farul Constanța își va disputa în continuare meciurile de acasă pe arena centrală a bazei de la Ovidiu.

Lucrările pentru arena „Gheorghe Hagi” se întind pe 21 de luni, potrivit autorităților. Adică stadionul trebuia să fie inaugurat în 2025, însă după noile declarații, noul termen al finalizării lucrărilor este începutul anului 2026. Noul stadion va avea 18.190 de locuri în tribune și 64.000 de metri pătrați, suprafață desfășurată.

Proiectul presupune și construirea unor arene de tenis, dar și a unui centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente. Stadionul din Constanța va fi construit conform reglementărilor UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Investiția include zonele de parcare pentru jucători şi oficiali, precum şi pentru VIP, un spaţiu de parcare pentru cele 2 autocare ale echipelor şi 10 autoturisme ale oficialilor, precum și un spaţiu de parcare de minimum 150 de locuri pentru VIP-uri.

Stadionul din Constanţa a găzduit meciurile echipei locale, ale echipei naţionale, turnee cu echipe importante din campionatele străine, campionate de atletism, festivaluri, concerte de muzică. Naționala de fotbal a României a disputat mai multe meciuri amicale şi oficiale pe stadionul “Farul”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vin alegerile,stadionul vechi a fost demolat,nu mai merge cu zaharelul! Doar sa nu se prelungeasca lucrarile ca la Cazino,str.Stefan cel Mare,str.Cuza-Voda,etc.
2
0
Constănțean din 20 poate folosi stadionul ăsta la un eventual eveniment.19 constănțeni din 20 nu vor folosi stadionul ăsta la un eventual eveniment dar vor plăti prin impozite întreținere,salarii,bla,bla,bla.Tot e bine că nu le-a trecut prin cap să construiască aici două sau trei stadioane pentru a fi noi mai cu moț.
2
0
printre oltenii pesedei din bucuresti !!!
4
0
Nu era mai bun un spital adevărat?Spital de stat vreau să zic.
6
0
Constanța nu avea alte priorități, cel mai important era stadionul.La câți constănțeni le folosește pe bune investiția asta?Capra raioasa umblă mereu cu coada pe sus.Ipocrizie și fățărnicie.Și prostie multă.
6
1
100 de milioane pentru 18.000 locuri ... miroase a SPALARE DE BANI !!! Nemaipunand la socoteala ca, in 10 ani, cat timp va fi construit stadionul, costurile vor mai fi umflate de cateva ori !!!
7
1
Un stadion mic, de doar 18 mii locuri, într-o zonă foarte aglomerată. Logic ar fi fost sa se construiască un stadion mare în afara orașului, cu parcări, etc....dar cine să gândească?
22
0
Bravo
1
7

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275