REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Vești bune pentru români! Se dau bani de la guvern! Cine va beneficia de ajutor

Vești bune pentru români! Se dau bani de la guvern! Cine va beneficia de ajutor

Replica API 3 septembrie 2022 | 00:00 3116

Vești bune pentru români! Se dau bani de la guvern pentru patroni. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a explicat care este procedura pentru a primi ajutorul financiar.

În contextul crizei energetice, provocată după ce guvernul și-a asumat închiderea surselor de energie pe bază de cărbune și pe fondul implicării în războiul din Ucraina, populația României devine din ce în ce mai săracă. Așadar, vor fi oferite ajutoare de la bugetul național pentru companiile care urmăresc să angajeze șoferi trecuți de 45 de ani, care au în îngrijire familii.

Vești bune pentru români

Potrivit proiectului anunțat de guvern, agenții economici vor trebui să mențină forța de muncă cel puțin 18 luni.

”Patronii primesc bani de la stat dacă încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri de peste 45 de ani care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.”

Procedura de aplicare pentru a beneficia de ajutoare de la guvern

Pentru a aplica la acest proiect, angajatorii trebuie să încheie cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmbovița, în termen de 12 luni de la angajării persoanelor, o convenţie conform modelului prevăzut în Normele metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, scrie romaniatv.net, citată de spynews.ro.

„De facilitățile prevăzute mai sus beneficiază și angajatorii care, în raport cu numărul de angajați, și-au îndeplinit obligația, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum și angajatorii care nu au această obligație legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap și le mențin raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni”, se arată într-un comunicat al AJOFM Dâmbovița, scrie aceeași sursă menționată anterior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SI TOATA LUMEA TACE !!!! DACA STIM SI VEDEM REALITATEA DE CE NU FACEM NIMIC ??? MACAR IN AMINTIREA CELOR CARE AU MURIT IN 89 SI PENTRU VIITORUL COPIILOR NOSTRI....ASA DE VORBE SI COMENTARII.....
0
0
Ba inteligentilor,Toti banii dati izmene pe calator,din Imprumuturi,se duc Direct in Inflatie,biuarilor!Adica vesti proaste,hai sa cirpim ca sa se rupa miine in loc sa facem alta haina noua!
0
0
RUPETI GATUL CAPUSELOR DIN PARLAMENT, GUVERN, MINISTERE, ADMINISTRATIE LOCALA SI NU VA MAI FI NEVOIE DE SPRIJIN FINANCIAR DIN PARTEA STATULUI.PE INTELESUL TUTUROR; PLATIM TAXE SI IMPAZITE PENTRU CA POLITICIENII S.AI PLATEASCA PE CEI CARE II VOTEAZA
0
0
Fals ! Nu criza energetica,nu pandemia ,nu razboiul din Ucraina au saracit populatia romaniei ,ci politicienii hoti care au dat natiunii cateva mii de miliardari .Erau banii poporului saracit
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513