REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Vești proaste pentru șoferi. Se pregătește o modificare a Codului Rutier

Vești proaste pentru șoferi. Se pregătește o modificare a Codului Rutier

Mariana MURAT 26 octombrie 2023 | 00:00 3152

Potrivit noii modificări, poliția va putea dispune suspendarea înmatriculării autovehiculului în cazul în care asigurarea RCA nu mai este valabilă.

Vesti proaste pentru soferi. Se pregateste o modificare a Codului Rutier

În cazul în care un șofer circulă cu un autoturism care are asigurarea de răspundere civilă RCA expirată, poliția va avea dreptul de a dispune suspendarea înmatriculării acestuia. Până acum, suspendarea înmatriculării putea fi dispusă în cazul în care șoferul circula fără efectuarea la timp a inspecției tehnice periodice a autovehiculului (ITP).

Concret, înregistrarea suspendării înmatriculării și încetarea acesteia se vor baza pe datele privind inspecția tehnică periodică a vehiculului și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, furnizate de Registrul Auto Român și Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, conform unui protocol stabilit.

Suspendarea din circulație încetează însă în ambele situații în cazul în care probleme sesizate sunt remediate, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa va dam multa M... ,nu mai aveti de unde fura
1
1
Au marit de trei ori pretul asigurarii,iau banii,dau faliment si pleaca din tara,pe noi cine ne apara?.Nu am sa fac asigurare pana nu revine la normal.Am grija sa merg normal si atent.
4
0
Sunt foarte multi care circula fara asigurare , problema este ca....problema lor devine si a noastra ! Adica,sa te fereasca Sfantul sa te loveasca unul de asta...umbli prin tribunale ca sa-ti recuperezi paguba pana te plictisesti ! Asta daca individul ramane pe loc , pentru intelegere, cei mai multi fug de la locul accidentului...
3
0
Vad ca sunt legi date numai in favoarea marilor corpratii si companii, iar pentru cetateni numai teroarel....
11
0
Vom fi obligati sa le facem fundul mare asiguratorilor fara sa vrem
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510