REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Vezi câți ucraineni s-au angajat, anul trecut, în județul Constanța!

Vezi câți ucraineni s-au angajat, anul trecut, în județul Constanța!

Andreea Vlaicu 4 martie 2024 | 00:00 2609

De la izbucnirea războiului de lângă țara noastră, cetățenii ucraineni au găsit adăpost în România, cei mai mulți în municipiul Constanța. Dar câți dintre ei au și găsit un loc de muncă? Că doar nu vor trăi o veșnicie pe spinarea noastră?! Site-urile de joburi sunt pline cu firme care acceptă și primesc ucraineni, dar sunt aceștia dornici să muncească? Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța (AJOFM) spune că cel mai mare dezavantaj, atunci când ucrainenii își caută de muncă, este faptul că nu știu limba engleză. Totuși, mulți dintre ei au ocupat posturi de ingineri, profesori sau chiar medici.

Vezi cati ucraineni s-au angajat, anul trecut, in judetul Constanta!bursa locurilor de muncă

S-au împlinit doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina, iar România s-a arătat solidară cu cei care au fugit din calea bombelor. Cei mai mulți dintre ucraineni au intrat în țara noastră prin vama Isaccea, iar atunci, o parte doar au poposit aici, migrând ulterior spre alte țări, însă majoritatea au decis să se stabilească în România. Toată lumea știe că municipiul Constanța a fost poate prea plăcut de aceștia și îi vedem în fiecare zi în mall-uri, supermarketuri, cu coșurile pline și în trafic, conducând boliduri de lux. Dar sunt aceștia dornici de muncă?

Vezi cati ucraineni s-au angajat, anul trecut, in judetul Constanta!

 

Purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, Adelina Vlad, ne-a spus că mulți cetățeni ucraineni caută locuri de muncă unde nu este nevoie de calificare, deoarece nu toate studiile pot fi echivalate. „Este dificil să găsească un loc de muncă pentru că nu cunosc limba engleză, română nici nu mai spun. Cei care nu au pregătire caută orice, muncă necalificată.”

Vezi cati ucraineni s-au angajat, anul trecut, in judetul Constanta!Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt AJOFM

Aproximativ 250 de ucraineni angajați în 2023

„În marea majoritate care a venit în țară și ni s-au adresat nouă erau profesori, polițiști, ingineri. Am avut și medici. În anumite situații, studiile nu pot echivalate. La navigatori, mai merge. Cu aproximație, vreo 250 de ucraineni am reușit să angajăm anul trecut” ne-a mai spus reprezentantul AJOFM Constanța.

Reamintim că peste 7 milioane de ucraineni au tranzitat teritoriul României în ultimii doi ani de război. Dintre aceștia, 4.458 au cerut o formă de protecție legală, iar la începutul lunii februarie era un total de 77.000 de ucraineni care au decis să se stabilească în țara noastră. La nivel național, urmează să se lanseze un proiect prin care 1.200 de tineri și adulți vor fi sprijiniți să-și găsească un loc de muncă.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce să mă angajez in Ro la arata timp cat președintele I******s nu a promis că vom sta pe bani și cazare gratuita.
2
0
Cu exceptia romanilor, toti baietasii de peste 18 ani ar trebui returnati politiei militare ucrainene..in linia intai,doi sau la barbierit cartofi,toti barbatii sunt valorosi atunci cand ai nevoie..Chiar si muierile nemaritate sau fara copii ar trebui sa nu li se permita..doar nu vor sa ne batem noi in locul lor...daca te a mancat undeva atunci rezolva ti problema nu o muta in curtea altora. Ca toate razboaiele si acesta a plecat tot de la niste neimbuibati..
7
4
Urla foamea si invidia in tine fir-ai al dr**u de taximetrist.
2
6
HAHOLY SPURKAT I SI SLINOSI!! AFARA DIN TARA!!
7
1
Hai sa iti explic ca la psdist. Problema nu e ca sunt aici, problema este ca barbatii intre 18 si 65 de ani erau obligati prin lege sa lupte pe front, ce mortii lor cauta aici daca nu sunt pe front? Incalca legea? Au dezertat? Ca sa intelegi cat de dobitoc esti.
15
3
Ukraina pierde razboiul si cetatenii ei fac cumparaturi de la duty free.
20
3
250 angajati, restul paraziti!
22
4
Cel mai invidios popor sunt romanii,le curg balele dupa masinile altora.Ce conteaza ba ce masina are ala,ti-a luat tie banii din casa,stii tu ce fac oamenii aia,multi sunt oameni de afaceri,navigatori,soferi de tir,racketi si bravo lor ca se descurca.Daca voi asteptati puiu,galeata si uleiu de la PSD aia e.
14
33
Burebista, esti un pr.ost. Nu ma chinui sa motivez de ce te am jignit, ca oricum nu intelegi.
12
6
Ar trebui sa-i pupam in dos ca daca aia nu rezista invatati iar rusa cretinoizilor comunisti
11
25
Sa facem toti pisu pe fam ta de m*****n spurcat , nespalat
10
14
Niste puturosi aroganti si tupeisi nesimtiti, care din respect pentru cei care i-au primit si i-au ajutat nu au avut bunul simt sa invete o boaba de limba romana. Nici la super market nu au bunul simt sa spuna multumesc in limba romana sau sa cera ceva in limba romana. Nu vor sa vorbeasca, pentru ca se cred superiori noua! Ne-am saturat de aerele de superioritate la zdrahonii de ucrainieni şi la zdrahoancele de ucrainience. Cu ce-;i intretin gipurile de zeci de mi de euro cu care circula, sau chiriile exorbitante daca nu muncesc? Sa plece in tari unde sunt obligati sa invete limba si sa munceasca. Au cerut careva cetatenie romana? Nu cred. Auzi! Sa vorbeasca limba engleza in Romania. De ce? Limba acestui stat este engleza? Daca statul nu va lua masuri in trei ani, vor fi mai multi ca noi. Poate asta e si intentia! Mars afara cu ei, sau daca nu sa invete limba si sa munceasca! Ce razboi e asta?
48
12
Ar trebui împachetați și trimiși pe linia întâi a frontului din UA.Unii la război și alții cu mana la MINGEAC in Ro.Niste bandiți cu lovele sau uschit sa frece p ula in Europa.
39
9

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436