REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.9° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
28.9° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Viceprimarul Florin COCARGEANU: Recepția Registrului Spațiilor Verzi va fi GATA la sfârșitul ANULUI! Video

Viceprimarul Florin COCARGEANU: Recepția Registrului Spațiilor Verzi va fi GATA la sfârșitul ANULUI! Video

Replica API 21 mai 2021 | 00:34 1315

Florin Cocargeanu, viceprimarul (USR) municipiului Constanța, a fost prezent, joi, 20 mai, în studioul Replica. Subiecte precum perioada de acomodare, Registrul Spațiilor Verzi, Regulamentul Parcărilor, situația vegetației din Constanța, chiria spațiilor pe care o plătește administrația locală, zona costieră, dar și anumite clinciuri din Primărie – toate au fost abordate în cadrul interviului.

”Au trecut șase luni și nu pot să spun că m-am acomodat cu tot ceea ce se întâmplă și cu toată activitatea de acolo dar asta este, mergem mai departe, unele lucruri le luăm din mers. S-a votat bugetul, s-a votat organigrama, chiar trebuie să începem să facem ca lucrurile să se miște și să se vadă în oraș. A fost activitate intensă până acum”, a spus Florin Cocargeanu.

Problema chiriilor plătite de administrația locală

”Pe cele două sedii administrative am identificat împreună cu directorul RAEDPP o clădire aflată în administrarea lor. La sediul de pe bulevardul Tomis s-a prelungit contractul care expira la finalul acestui an pentru că nu aveam unde să mutăm sediul până ce clădirea nu va fi reabilitată. La sediul de pe Sulmona, nu s-a prelungit contractul și se caută soluții astfel încât angajații de acolo să fie mutați în altă parte până la finele anului. SPIT-ul este în atribuțiile mele și m-am implicat direct în acest subiect. Primăria are mai multe contracte de închiriere pentru celelalte spații pentru care se caută locații de relocare, însă, asta se va întâmpla pe viitor. Astfel, se vor economisi mai mulți bani. Din păcate, Constanța, nu are un sediu de primărie de la atâția ani de la Revoluție”, a spus Cocargeanu.

Registrul spațiilor verzi

”Nu a fost semnată încă recepția finală. De când am venit noi la Primărie și am preluat problema au apărut tot felul de neconcordanțe, tot felul de provocări, erau tot felul de măsurători care nu corespundeau. În acest moment, se poartă discuții în vederea elaborării recepției finale care urmează a fi semnată și votată în Consiliul Local. Deci, în acest moment se lucrează la procesul verbal de recepție finală. Pe viitor se vor mai face modificări, în cazul în care vor mai apărea neconcordanțe. Va fi gata mai devreme de sfârșitul anului”

Regulamentul parcărilor: cei care au plătit anul acesta pot sta liniștiți tot anul

”Din momentul în care a fost votat, cei care se ocupă de partea parcărilor încearcă să îl pună în aplicare. Încă sunt discuții, încă sunt ședințe pentru modul în care acesta va fi pus în aplicare. Nu vă pot da termene. Știu că sunt discuții despre funcționalitatea platformei, știu că se caută soluții pentru plata parcării. Trebuie să se achiziționeze indicatoare, parcometre, mai sunt lucruri de pus la punct până va începe, efectiv, taxarea. Cei care au achitat deja anul acesta nu au nici o problemă cu taxarea până la finalul anului”, a relatat viceprimarul.

Regulamentul de autorizare a agenților economici

”Regulamentul de autorizare a agenților economici a ieșit de curând din consultare publică. Încă mai sunt discuții pe marginea lui. Urmează să se mai facă mici modificări în funcție de propunerile primite și sigur nu va intra în ședința de săptămâna viitoare. Cel mai probabil va intra în ședința din iunie. Se merge pe regulamentul vechi dar vor fi adăugate reglementări pe diferite probleme apărute, mai ales, cu operatorii din Mamaia, s-au depășit niște termene dar lucrurile au reintrat pe făgașul normal. Există o hotărâre de guvern în vigoare care interzice vânzarea de produse alimentare și din această cauză s-a creat isteria că nu vor mai fi magazine alimentare în stațiune. Între timp se eliberează autorizațiile. Multe dintre ele și-au schimbat codul CAEN, mulți au înțeles ce trebuie să vândă. La nivel de Primărie s-a constituit un comandament. Pe lângă problemele cu comercializarea produselor alimentare, au mai fost probleme de genul: lipsa autorizației de construire, lipsa autorizației de semnale luminoase și tot felul de probleme care în trecut s-au trecut cu vederea. Au fost construcții chiar în zona Cazinoului care nu aveau nici un fel de autorizație. Am preluat administrația atipic. Dacă până acum se prelua undeva în luna mai, noi am preluat în noiembrie, s-au schimbat foarte multe lucruri și a trebuit să pregătim noi sezonul estival și de aici au fost tot felul de probleme. Chiar zilele trecute a apărut o problemă că s-au demarat licitații pentru ocuparea spațiului public din stațiune dar era o procedură folosită anul trecut și am constatat că nu era în concordanță cu codul administrativ și astfel s-a anulat licitația. Aceasta se va relua cât mai curând. Era vorba despre spațiile unde se comercializau legume – fructe, înghețată, se făceau tatuaje, dar și altele”, ne-a mai spus Florin Cocargeanu.

Despre Zona Costieră

”USR nu vrea să se construiască acolo blocuri. USR vrea ca acolo să fie o promenadă care să se întindă din Portul Tomis până în Stațiunea Mamaia. Pe această promenadă vrem să existe piste pentru biciclete, terenuri de sport, de joacă și pe care să nu circule mașinile. Acest lucru a fost prins și în programul de guvernare locală pe care îl avem în comun cu PNL”, potrivit viceprimarului.

Despre Horia Constantinescu și Cristinel Dragomir

”Noi ne-am manifestat încă de la început și știe și domnul primar că respingem ideea ca Horia Constantinescu să fie în administrația pe care și noi o conducem. Pur și simplu nu suntem incompatibili din foarte multe puncte de vedere, dintre care apartenența politică, la modul dumnealui de a se comporta. Acest comportament deranjează și asta a contat în reacțiile noastre. Pe lângă aceste lucruri ni se pare că i s-a dat prea multă putere prin acest Comandament Litoral depășindu-și cumva atribuțiile. Nu are comportamentul pe care ar trebui să-l aibă un funcționar public. Pe astea le știe și dumnealui. Privitor la discuția cu mașina în vinerea verde am înțeles și noi că este vorba de anumite probleme de sănătate, că dânsul face foarte multă muncă de teren. Și eu ies pe teren, vin cu mașina, dar măcar atunci când a trebuit să vin cu mașina pentru că știam că urmează să plec de câteva ori nu am venit să o parchez în fața primăriei. Cât despre domnul Dragomir, acesta a fost vicepreședinte de Consiliu Județean în vremuri negre pentru județul Constanța. Și la dânsul este această problemă. Noi nu putem să venim să spunem că ne dorim schimbare și să folosim oameni care au dus orașul la stadiul actual. Am înțeles că este funcționar public și că domnul primar nu avea cum să îi refuze întoarcerea”, a explicat Cocargeanu.

Despre munca intensă a PSD din ultima perioadă

”Au început să iasă pe teren? Dar anul trecut au ieșit pe teren de abia acum au descoperit lucrurile acestea? Acum se află în opoziție și e normal ca un partid aflat în opoziție să încerce să găsească toate problemele din Constanța doar că, este un partid aflat în opoziție după ce a fost 20 de ani la putere în municipiu. Trebuie să luăm și asta în calcul”, a spus viceprimarul.

Primăria are aparatură depășită

”Una dintre probleme ar fi că aparatura din Primărie este depășită și nu s-au mai făcut achiziții de mulți ani, dar anul acesta se va rezolva. La școli sunt foarte multe probleme. Bugetul din anii trecuți a fost undeva la un sfert sau o treime din cererile școlilor. Astfel, dacă se acoperea doar o treime, anul următor diferenţa se mărea. Anul acesta bugetul este aproape dublu decât a fost anul trecut dar cerințele sunt duble decât avem noi bugetul. Astfel va trebui să prioritizăm și să găsim variante pentru a interveni acolo unde sunt urgențe. Sperăm ca de la an la an să reușim și să aducem toate unitățile de învățământ la standarde ridicate. Pe de altă parte, la acestea se vor face investiții și pe fonduri europene dar aceste vor mai dura. De exemplu, Liceul Ovidius este aproape finalizat”, a explicat Florin Cocargeanu.

Feedback-ul cetățenilor

”Din punctul meu de vedere, feedback-ul cetățenilor nu este cel mai bun în momentul de față având în vedere și iarba din municipiu și sensurile unice. Peste un orizont de timp se vor vedea măsurile aplicate și lucrurile vor intra în normal și oamenii vor fi mulțumiți. O schimbare nu va fi privită cu aceiași ochi de toți dar eu am încredere că totul va fi bine. Cât despre sensurile unice, și mie, la început, pe strada Unirii mi se părea diferit, greoi, trebuia să schimb rutele dar acum mi se pare mult mai facil. Și în orașele din afară se practică aceste sensuri unice. Acum se formează ambuteiaje pe bulevardul Mamaia dar acolo se lucrează, se lucrează peste tot în oraș”, a mai spus Cocargeanu.

De ce e atâta vegetație neîngrijită în Constanța

”La începutul anului a fost reziliat contractul cu o firmă care se ocupa de spațiile verzi și am rămas cu cealaltă firmă care se ocupă de aproximativ jumătate din acestea. Tot ce ține de drumuri s-a găsit soluția cu Confort Urban și s-a făcut achiziția de utilaje și în acest moment s-au angajat oameni. Între timp urmează să se elaboreze un nou caiet de sarcini pentru încheierea unui nou contract de prestare a serviciilor de întreținere a spațiilor verzi. Acest caiet va fi făcut de Primăria Constanța. Până atunci ne vom descurca cu cei care efectuează muncă în folosul comunității”, a spus viceprimarul.

Mai multe detalii despre cele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016