REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.8° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
32.8° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

VICTIMELE propriilor PĂRINȚI: MINORII, trimiși în INTERSECȚII, la CERȘIT

VICTIMELE propriilor PĂRINȚI: MINORII, trimiși în INTERSECȚII, la CERȘIT

Replica API 30 mai 2021 | 23:53 1853

Minorii care cerşesc în trafic, în municipiul Constanţa, nu doar că îi încurcă pe şoferi, dar îi şi irită. Cerşitul prin intersecţiile mari ale oraşului este în mare vogă, iar minorii îşi riscă viaţa, cel mai probabil fiind trimişi de către părinţi. Un astfel de caz a fost surprins și în intersecția de la Far, acolo unde o tânără stătea “mână întinsă” la conducătorii auto, poate i se face vreo unuia milă.

Cerşetoria se învaţă de la vârste fragede

În oraşul de la malul mării, cerşetoria apare la fiecare colţ de stradă. Grav este că mulţi dintre cei care stau “mână întinsă” la trecători sunt copii exploataţi de către părinţi. Toţi se plâng de viaţa grea pe care o duc, cerând măcar un leu de pâine, doar că cetăţenii se lasă din ce în ce mai greu păcăliţi de aceste şiretlicuri şi îi ingoră. “Ne-am săturat de acestă situaţie. Ne simţim abuzaţi şi hărţuiţi. Nu mai este loc prin care să treci şi să nu fii abordat ba de o mamă cu copil în braţe, ba de copii lăsaţi de capul lor prin intersecţii cu scopul de a aduna bani. Este o realitate a Constanţei pe care mulţi o ignoră, dar care nu ne face cinste. Este ruşinos, iar noi, cetăţenii, chiar ne-am săturat de aceste persoane”, a declarat un bărbat pentru Replica. Imaginile, surprinse recent în intersecţia de la Far, demonstrează cum această “meserie” este învăţată de la vârste fragede, în oraşul de la malul mării.

Nu este singura situaţie de acest fel. Precizăm că în urmă cu ceva timp şi în intersecţia de la Kaufland a fost surprins un minor în timp ce cerşea bani şoferilor care aşteptau, în coloană, la semafor.

Exploatarea persoanelor vulnerabile se pedepsește cu închisoarea

Amintim că, potrivit Art. 214 din Noul Cod Penal, care se referă la traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Citeşte şi:

VIDEO! În intersecția de la ICIL au apărut, din nou, COPIII la CERȘIT

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce oare 95 la suta din indivzii care cersesc au o culoare mai tuciurie ?
0
0
E asistenta sociala in tara asta?copiii pusi la cersit sau lasati singuri in casa de mici. De ce iau autoritatile masuri?
4
2
Cra cra cra
13
1
Ei, aici este treaba politiei, in loc sa se duca la verificat masti, e cazul sa mai relaxeze si ei masca si sa treaca la atributiunile lor normale.
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016