REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
22.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Victor Ponta îl dă în judecată pe procurorul Uncheşelu, care a instrumentat dosarul Turceni-Rovinari

Victor Ponta îl dă în judecată pe procurorul Uncheşelu, care a instrumentat dosarul Turceni-Rovinari

A.F. 7 februarie 2024 | 20:55 1252

Fostul premier Victor Ponta a anunţat miercuri că îl va acţiona în instanţă pe procurorul Jean Uncheşelu, cel care a instrumentat dosarul Turceni-Rovinari, în care Ponta a fost achitat definitiv, după mai mult de 8 ani.

Victor Ponta il da in judecata pe procurorul Uncheselu, care a instrumentat dosarul Turceni-RovinariVictor Ponta

Victor Ponta spune că, deşi România nu are o lege a răspunderii magistraţilor, îşi va duce până la capăt acţiunea în justiţie împotriva lui Uncheşelu, astfel încât procurorilor să le fie frică să mai „paradească” persoane publice din motive pur politice.

Ce a spus Victor Ponta

„Chiar îmi doresc asta. Au fost 8 ani și jumătate în care nu am lipsit la niciun termen, nu am invocat prescripția, iar 8 judecători de la ICCJ au zis că fapta nu există.

Prin acțiunea asta aș dori că acești procurori, Uncheselu, Portocală, Kovesi, să plătească din buzunarul lor, să le fie teamă când mai vor să paradeasca pe cineva. Oameni de cultură, oameni politici etc. Niciunul dintre procurorii ăștia nu au pățit nimic.

Eu aș putea să tac din gură și să zic merci sau, ceea ce voi face, să merg în instanța și să cer să fie puși să plătească cei care au distrus cariere și familii. Există acțiuni făcute de persoane care au pățit ce am pățit și eu, dar este adevărat că nu există o lege a răspunderii magistraților. Ministerul de Finanțe plătește despăgubirile, dar nu se întoarce împotriva lor, după aceea. Deci tot noi plătim.

Dar dacă nici eu nu fac nimic, cine să ducă lupta asta? Asta e decizia mea și sper că nu e una greșită. Sper că și cei care au acum funcții să vadă și să facă astfel încât corupții să ajungă la închisoare, dar și magistrații care greșesc să plătească.”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Victor Ponta spune că procurorul DNA nu a comis o eroare în dosarul ”Turceni-Rovinari”, ci a comis un abuz intenționat la ordinul șefei sale de la acea vreme, Laura Codruța Koveși.

După ce în luna decembrie a anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv în dosarul ”Turceni -Rovinari” în care era acuzat de fapte de corupție ce aveau legătură încheierea unor contracte de consultanţă cu termocentrale, Victor Ponta a decis să își caute dreptatea în tribunal și l-a dat în judecată pe Jean Uncheșelu, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
l-a abuzat?!
0
0
Gazele de șist Roșia Montană cine a fost la parandarat Extraterestrul Fonta Monta
5
1
vezi ca esti tu dat in judecata pt. shpaga luata la rosia montana, nu incerca sa schimbi subiectul, olteann muiangiu borfash tradatorr de tara tonta - ponta
6
3

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620