REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Victor Ponta: La prezidențiale, Șoșoacă și Elena Lasconi o să ia din voturile lui George Simion

Victor Ponta: La prezidențiale, Șoșoacă și Elena Lasconi o să ia din voturile lui George Simion

Virgil STOIAN 25 iunie 2024 | 00:00 2322

Alegerile locale și europarlamentare s-au încheiat iar cele prezidențiale bat la ușă. Reporterii Replica au vorbit cu fostul premier Victor Ponta, despre alegeri, candidați la președinție, PSD Constanța dar și reprezentanții României în Parlamentul European.

Victor Ponta: La prezidentiale, sosoaca si Elena Lasconi o sa ia din voturile lui George Simion Victor Ponta

Victor Ponta crede că nu s-a dat o prea mare importanță campaniei pentru europarlamentare: „Campania pentru europarlamentare a fost o bătaie de joc, toată lumea s-a ferit, nu știm pe cine am trimis, nu știm ce îi califică să fie acolo. Pentru PNL  a fost foarte important să unească alegerile și să aibă listă comună, dar pentru România a ieșit prost cu europarlamentarele. Cu localele nu cred că au fost surprize, nici la Constanța, nici la București, nici în țară. Cred că PSD, la Constanța a rămas într-o epocă veche și nu a avut nici o șansă, nu a contat în dispută.

Victor Ponta: La prezidentiale, sosoaca si Elena Lasconi o sa ia din voturile lui George Simion Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

În privința candidaților la președinție, fostul premier crede că singurul care contează sunt Ciolacu, Ciucă dar și Geoană: „Nu contează cei care și-au lansat candidaturile la președinție până acum, ca Birchall, Pavelescu și alții. Contează Ciolacu, Ciucă și Geoană eventual. Altcineva nu are șanse. Se pare că PNL și PSD vor avea candidat separat, ceea ce înseamnă că nu mai guvernează nimeni până în septembrie și e o perioadă proastă. Dincolo de jocuri politice, ceea ce disperă pe toată lumea, e nebunia cu prețurile. Totul se dublează, se triplează, explodează la prețuri și nimeni nu face nimic, toată lumea face calcule. Problema profundă în acest an este legată de explozia asta a prețurilor și restul lucrurilor vechi, educație, sănătate unde nu se întâmplă nimic bun.

Victor Ponta: La prezidentiale, sosoaca si Elena Lasconi o sa ia din voturile lui George Simion Diana Șoșoacă

În privința șanselor, Ponta crede că Diana Șoșoacă o să obțină 9-8 la sută la prezidențiale: „Geoană poate ajunge președinte dacă intră în turul 2, cu toate că e foarte greu. De principiu în turul 2 o să intre PNL și PSD. Nici George Simion nu cred că poate să intre în turul 2, cred prestația lui din ultimul timp l-a cam tras în jos și cred că Șoșoacă și Elena Lasconi o să îi ia multe voturi. Nu cred că Șoșoacă poate ajunge președinte. Cred că în Parlamentul European, Șoșoacă o să fie și mai vocală, are o tribună pe care să se filmeze, o să ia 8-9 la sută la prezidențiale, și o să ia din voturile lui Simion. Știu că dacă nu se schimbă ceva la PSD Constanța e greu să câștige ceva, s-au obișnuit.“

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016